שאלה לאמהות עובדות (ולא רק)

רותי ע

New member
שאלה לאמהות עובדות (ולא רק)

או כאלו שהילד נמצא במשך היום בגן/מעון. מה אתן עושות עם הילדים אח"צ? והכוונה שלי היא האם אתן בשעות אח"צ מתעסקות אך ורק מסביב לילד, מפעילות אותו ומשחקות איתו? האם אתן גם נותנות לו לשחק לבד/עם חברים ועושות גם דברים אחרים?

זה תלוי במזג האוויר...

כשקר וגשום כמובן שאנחנו נשארים בבית, ואז אני משתדלת לשבת איתו מידי פעם ולהעסיק אותו אחרת- הבית יעבור "שיפוץ" על ידיו. אבל אני משתדלת כמה שיותר לצאת איתו. אנחנו יוצאים הרבה לקניון הקרוב אלינו וכמעט כל יום יש הצגה או תיאטרון בובות אבל לא תמיד הוא מוכן לשבת ואז אנחנו נכנסים לג´ימבורי שבקניון. הוא אוהב גם לטייל בסופר ולסדר את מוצרי החלב. בימים חמים יותר אנחנו יורדים לפארק ולמתקנים. (זה לא קרה הרבה לאחרונה).

אמיר.

New member
לא רק אמהות או לא רק עובדות ?? ../images/Emo10.gif

שוב אני מרגיש מופלה.... צריך לשלב בין שני הדברים. צריך לתת לילד/ים תשומת לב, אבל גם למד אותם להעסיק את עצמם. חינוך זה לא קל.... בזמנו הייתי משתדל כל יום כמעט לצאת איתם לגינה / טיול רגלי. זה גם נחמד (אפשר ללמוד המון מטיול ככה סתם בשכונה) וגן מוציא להם את המיץ ככה שהם נרדמים בזמן ונשאר לנו זמן לעצמנו. הבעיה היא שזה לא תמיד מצליח....

ושוב אני מסכימה איתך

(למרות שאני א הופלתי...) אנחנו נמצאים כמה שיותר בחוץ ואח"כ בבית ואז עושים גם חלק מעבודות הבית עם הילדים או כשהם עסוקים עם עצמם או עם חברים.

רותי ע

New member
סליחה אמיר אבל שאלתי על אמהות

כי ברוב המקרים, בשיגרה, האימהות הן אלו שמבלות עם הילדים בעוד האבות עובדים עד שעות מאוחרות. אם נעשה סקר אני מנחשת שנגלה שמעל 90% מהמקרים הם כאלו.

אמיר.

New member
את כמובן צודקת .. אבל..

תמיד אפשר לשאול ´שאלה להורים עובדים´... שנית... בכל זאת זה מנציח מציאות שבאופן בסיסי - איננה הוגנת ... אבל הכל עם חיוך !!!

anat30g

New member
גם אמא שלא עובדת מחוץ לבית

לא נמצאת עם הילד שלה כל היום.... יש ילדים שנמצאים בגן או אפילו בבית הספר.... וגם להם צריך לספק תעסוקה בימים יפים וגם בימים של גשם.... היום אי אפשר לשלוח ילד לשחק לבד בחוץ... זה לא כמו שהיינו ילדים שהיו מעט מכוניות, שכל הילדים היו יוצאים לרחוב - קטנים וגדולים... למי שלא זוכר פעם לא היתה טלויזיה, מחשב.... ילדים שיחקו בכדור ובקלאס... אני לא בטוחה שהילדים של היום יודעים מה זה. המצב ביטחוני גם לא מאפשר לשלוח ילדים לבד... אפילו שהם בגיל בית הספר... הכל נורא מפחיד ומסוכן.

אז אצלנו זה ככה

עכשיו כשמזג האוויר לא ממש מאפשר, אנחנו בבית. קצת משחקות לנו יחד ומדקלמות שירים, קצת עם דיסק ברקע נמצאות במטבח - אורן עושה סדר בקופסאות פלסטיק ואמא מבשלת. כשמזג האוויר מאפשר, מטיילות בחוץ. אנחנו גרים במושב, אז הולכים לראות את הפרות ותרנגולי ההודו. לפעמים מזמינים חברים ואז זה נפלא, היא כל כך עסוקה ומאושרת שזה מדהים (לכל מי שאמר שלא צריך גרייה חברתית עד גיל שנתיים).

לא עובדת אבל..

מן הסתם אני לא מסוגלת כל היום לשיר שירים... ולכן אני משתדלת (בנוסף לגיוס הסבא סבתא הקרובים גיאוגרפית, שלי) לצאת איתה לפחות פעם ביום, גינה טיול וכו´, אם קר אנחנו מטיילות במנשא טיול קצר (אפילו לסופרפארם נחשב..) מזמינים חברים או הולכים אליהם (ולדעתי בטח שהם צריכים גרייה חברתית אבל עדיין כשאמא בסביבה להבדיל מגן, אנחנו כמעט בנות שנה). אני חושבת שאם היא כבר היתה בגן אז הייתי מנסה להקדיש לה זמן - כשלהוא - רק שלי ושלה עד כמה שאפשר, אבל היא בהחלט היתה גם משחקת לבד, חברים וכו, תלוי באנרגיות שלה ושל אמא...

odeia

New member
רותי, קודם כל, השאלה היתה צריכה

להיות, מה עושים עם הילד אחה"צ, ולא אמהות. אצלנו גם בעלי וגם אני אחראים על העסקת הילדה אחה"צ. היא מעסיקה את עצמה, יש שכן בן גילה שנפגש איתה, לפעמים ילדים אחרים מהגן, לפעמים יוצאים לקניות ולפעמים אני או בעלי מתעסקים איתה והשני עושה משהו אחר או שניינו עושים איתה משהו. אין אף פעם משהו קבוע או מוחלט. בסה"כ זו ילדה שיודעת טוב להיות עסוקה בדברים שמעניינים אותה, לבד הרבה מאוד, מידי פעם משתפת אותנו במה שהיא עושה ואז היא ממשיכה בעיסוקיה.

iris & ben

New member
תעסוקה לאחה"צ../images/Emo141.gif

בן הולך לגן 3 פעמים בשבוע והוא בן 19 חודש הגן מסתיים ב12:00-באים הבית לישון פעמיים בשבוע אח"צ אנו נפגשים עם חבר פעם בשבוע בבוקר כשהוא לא הולך לגן אנחנו הולכים לספרייה-יש אצלנו בספריה משחקים ופעילויות לילדים באחה"צ הפנויים-רואים קצת וידאו (בזמן הזה אמא במחשב...
) קוראת לו סיפור, מביאה לו לשחק בבצק לילדים בן יכול להעסיק את עצמו לבד אז אני מוציאה לו לגו, או פאזלים מעץ אני מביאה לו לפדף במגזים ישנים-הוא אוהב את זה ומעסיק את עצמו הרבה עם זה...וכשמזג אויר יפה אנו יורדים לגינה או סתם מטיילים בחניה..הוא אוהב לרוץ (באזור שאין מכוניות כמובן...) לדעתי חשוב שילד יידע גם לשחק ולהעסיק את עצמו ולא כל הזמן לתפעל אותו

iris & ben

New member
עוד בנוגע לתעסוקה לילד...../images/Emo140.gif

בפעמים שאני מקפלת כביסה-אני נונת לבן לשחק עם הגרביים המגולגלות ומראה לו באיזו מגירה לשים-והוא נהנה מזה ונהנה לסגור את המגירה... כשאני מבשלת-הוא יושב במטבח על הרצפה עם 2 מכסי סירים ומקיש כאילו היו מצלתיים או שסתם אני נותנת לו לשחק עם פלסטיקים כשאני מקפלת מצעים אני מניפה אותם (כדי שיתישרו...) מעל הראש שלו והוא מתגלגל מצחוק...

mom&shaked

New member
איריס הזכרת לי מה קורה בקשר לכביסה

שקד ממין את הגרבים שלו ומנסה לקפל אותם. משהו שגורם לי להתגלגל מצחוק
לפחות את עבודת המיון הוא כבר עושה כמו שצריך כי אנחנו כבר שולטים בצבעים. בכל מקרה כשאני מבשלת הוא נשאר מחוץ לשער... יש לי שער בפתח המטבח! בפעם האחרונה שהוא ביקר שם הוא הכניס בקבוק פלסטיק לחלק התחתון של התנור, מי שמכיר תנורים של חו"ל יודע על מה אני מדברת (כמובן שלא שמתי לב) וכשהכנסתי עוף לתנור הרחנו ריח של פלסטיק שרוף ולא ידענו ממה, עד שגילינו את התעלומה שלמזלינו נגמרה בטוב. מאז אין כניסה למטבח!!!

יערולה

New member
ממש לא רק סביב הילד,

אני במשך הערב משחקת עם ירין הרבה אבל לא רק (אני מדברת על ימי טרום לירון), אני הרבה במחשב, בעיסוקים שלי. גם עכשיו אני מוצאת זמן לעיסוקי ולא רק הכל סביב ירין. מה לעשות אני לא מסוג האמהות שמקדישות את כל זמנן לילד, ואני מרגישה טוב עם זה, הוא לא אוהב אותי פחות או קשור אלי פחות, הוא מבין שלכל אחד יש זמן שהוא צריך לשחק לבד, וירין משחק יפה מאד לבד.

רותי ע

New member
ולמה שאלתי את השאלה..

כי כשאנחנו מגיעים יחד הביתה-הוא אחרי הגן ואני אחרי העבודה, אני הרבה פעמים עושה דברים שאינם קשורים אליו, אם זה לשתות כוס קפה בשקט, אם עבודות בית, אם דברים אחרים שלי. כשהוא לידי כמובן מתעסק במשחקיו. אני גם משחקת איתו אבל לא רק. ולפעמים אני שואלת את עצמי אם אני בסדר שאני לא מבלה רק איתו את כל שעות אח"צ, אחרי שלא ראיתי אותו כל היום..

vered4

New member
זמינה אליו

בדרך כלל כשאני עושה דברים אחרים (מחשב, בישול, כוס קפה), אני פשוט לוקחת בחשבון שאם הוא יבקש משהו, אני אגש אליו. לא נראה לי אפשרי, וגם רצוי אולי, להעסיק אותו כל הזמן. אחר כך יש אמהות שמרגישות שהן קצין חינוך ובידור של הילדים, ולא יודעות מאיפה זה בא
שבת שלום ומנוחה...

zimes

New member
לא הבנתי למה את שואלת דווקא

על אמהות לילדים במסגרות. עכשיו הבנתי. לדעתי - מה שאת עושה זה מצויין. אני מניחה שאם פתאום הוא זקוק ל 100% תשומת לב כי קרה משהו, את כן מתפנה אליו. ובשאר הזמן, הנוכחות שלך מספיקה.

יערולה

New member
את בסדר גמור

זה שילדנו ילדים לא אומר שזהו, כל חיינו צריכים להיות רק בשבילם, אני חושבת שהנכון הוא לעשות מה שטוב לך בכל מצב, כי זה הכי טוב לילד, גם אם זה לעסוק בדברים שלך ולא רק סביבו כל הזמן. את שם בשבילו, גם אם את לא צמודה אליו כל הזמן. מותר לך לשתות קפה, לשחק במחשב או לעשות את עבודות הבית, והו איודע שאם הוא צריך אותך את שם. אני בדיוק כמוך ואני מרגישה מצויין עם זה. המשיכי בדרכך והיי שלמה איתה, כי זו הדרך הנכונה והטובה לכם ביותר. אני לא אומרת שלכולם מתאים להיות כאלו (כמונו) אבל אם זה מתאים לך ועידן לא מתלונן, אז המשיכי בדרכך.

למעלה