שאלה לאמהות עובדות

כדי לשמור על מקום העבודה

קיבלתי רמזים עבים שאם אני לא חוזרת מייד בתום החופשה,לא יהיה לי לאן לחזור,בסוף לא עזר לי גם זה....

אביטלתל

New member
התשובות שלי

חזרתי חצי שנה לאחר הלידה השיקול בחזרה לעבודה - מכלול של גומרים - צורך בפרנסה, יציאה מהבית בפועל אני מצטערת שלא לקחתי חופשת לידה ארוכה יותר חזרתי ל 75% משרה (7 שעות) יש לי סיכום שאני יכולה לצאת להפסקה באמצע היום כדי להניק

אור100

New member
שיקול כלכלי בלבד

הייתי עם שני הילדים שלי שנה בבית. מבחינתי זה חוק! שנה ראשונה בחיי התינוק משמעותית ואין אף אחד שיודע לטפל ולהרגיש את הצרכים שלהם מלבדי (ובעלי כמובן). זאת כמובן התפיסה שלי את ההורות. גם היום כשאני עובדת והילדים בגן רק אני או בעלי מוציאים אותם מהגן ונמצאים איתם אחר הצהריים (פעם בכמה שבועות גם סבתא נכנסת לתמונה). מן שריטה כזאת..... כיף לי בעבודה היום. אני נהנת לעבוד למרות שאולי אם היתה לי את האפשרות הכלכלית לא לעבוד אני לא בטוחה שהייתי קופצת על העבודה זו. חצי משרה מעניינת ומספקת זה יכול להיות מושלם.

lulyK

New member
בא לך לפרט קצת יותר על התזה?

נשמע מעניין. <אני בבית עם בן שנה ו-4, כפי שהוחלט מראש. כשהיה בן 10 חודשים התחלתי לשלב מעט-מעט עבודה מהבית כמעצבת גרפית ומאיירת - לא ברמת הפרנסה, אבל נותן קצת אוויר וגיוון>

אדר שלי

New member
חזרתי לעבודה כי...../images/Emo141.gif

1. לחצו עליי מהעבודה לחזור והתפקיד שלי בעבודה חשוב לי. 2. המסגרת שאני חיה בה (קיבוץ) לא מאפשרת חופשת לידה ארוכה, אלא בנסיבות מיוחדות. 3. אני מאוד אוהבת את העבודה שלי. 4. אמנם מאוד נהניתי בחופשת הלידה, אבל זה לא קל לי להיות יום שלם עם תינוק.

galiaS

New member
מבחינתי

לא לעבוד לא היתה אופציה ריאלית. השיקול המרכזי מבחינתי היה שהעבודה שלי (לא זו הספציפית, אלא באופן כללי המסלול שהתויתי לי) מאד חשובה לי. החזרה לעבודה חייבה אותי לבצע הרבה התאמות לתכניות שלי לשנים הקרובות היות והתפקידים שמלאתי בעבר לא מתאימים לי יותר היום. יותר מדי שעות עבודה, יותר מדי נסיעות לחו"ל.

אפרת12

New member
אני חזרתי כי הייתי מפרנסת יחידה

אמנם נשארתי חודש נוסף בבית (עם סיוע כספי מחמותי) אבל מעבר לזה זה היה בלתי אפשרי. חזרתי לשמונה שעות בגלל שעת ההנקה. כעבור 4 חודשים עזבתי - בעלי התחיל לעבוד ואני סבלתי קשות מדברים שונים, כולל הניתוק מהתינוק.

ו שתי

New member
אני עדיין לא חזרתי, אבל בשלבי חזרה

השיקולים נגד החזרה- בסדר יורד: הרצון להיות עם התינוקת, הנאה שבישיבה בבית ושיקול כלכלי. השיקולים בעד החזרה: שיקול כלכלי, האחריות האישית שלי לפרנסת המשפחה, הפחד להפלט ממעגל התעסוקה. כרגע המסגרת שאני מחפשת היא: התחלת עבודה לפחות 5 חו' אחרי הלידה, עבודה בשליש עד רבע משרה, בתחום שלי (לא מעונינת בעבודות אדמיניסטרטיביות), ואך ורק אם הסידור המשפחתי (סבתא מטפלת) יבוא בחשבון.

yaelia

New member
לא נראה לי שיש דפוס

זה מאוד אישי וייחודי לכל אחת ולאיך שהיא מרגישה. אני הייתי עם הללי 10 חודשים בבית, אני ממש מרגישה שאני צריכה לעבוד כדי ששנינו נתפרנס (צרכים כלכליים ולא פאן). עם זה מצאתי לי עבודה שאני נהנית ממנה ועושה אותה בשמחה בחצי משרה ובשעות נוחות.

nurilu

New member
בקרוב אצלי

אני כבר כמעט חודש בבית בחופשת לידה ומתכננת לחזור בערך אחרי 3 חודשים למשרה מלאה. קודם כל אני אוהבת את העבודה שלי ורוצה לשמור עליה. אני גם אמורה לחזור בדיוק כשמתחילה פעילות מוגברת ומעניינת בחיי החברה ורוצה להיות שותפה בה. חוץ מזה בעלי כרגע סטודנט כך שלמעשה אני די מפרנסת יחידה. אני מניחה שאחרי 3 חודשים בבית אני כבר מאד ארצה לחזור לשגרה של יציאה מהבית ועבודה.

קרניר

New member
התשובה שלי-

האמת שאני התפטרתי כדי להיות עם הילדה בבית, לאחר חצי שנה הציעו לי מאותו מקום עבודה משרה שאני מנסה המון זמן להתקבל עליה, בימים אלה (כשרוני בת 9 חודשים אוטוטו) אני חוזרת לעבוד, הכוונה הייתה להשאר איתה בבית לפחות עד גיל שנה וחצי.

יעל י

New member
הסיבה שלי - כלכלית בלבד

חזרתי למקום ותפקיד שאני לא אוהבת מהסיבה הכלכלית אם הייתה לי אפשרות (או אומץ) הייית עוברת לפחות שעות ואולי מחפשת משהו אחר

ה ו ב י ט

New member
טוב אז עוד לא חזרתי

ובינתיים גם עוד אין לי לאן לחזור... אב כשזה יקרה ואמצא עבודה זה יהיה מהשיקולים של: כסף להיות בשוק העבודה להיות בעשיה ובחברה של אנשים מבוגרים... אבל הכי הייתי רוצה עכשיו להישאר איתה עוד ועוד בבית.

מעיןבר

New member
למה חזרתי?

כי הספיק לי להיות בבית. כי הלו"ז לתואר שני לחץ (אני בפיגור נוראי) וכנ"ל המנחה... כסף לא היה כזה שיקול - כי אני מרוויחה מעט מאוד. הכסף הוא שיקול בצורך לגמור את התואר בהקדם כדי שאני אוכל ללכת לעבוד ולהרוויח...

מאיו

New member
בלית ברירה משיקול כלכלי

כשאור היה בן 3.5 חודשים. עם מיכל "משכתי" ומרחתי קצת, אז החלטתי מראש להתפטר ולא לחזור אחרי הלידה. שוב, בלית ברירה, חזרתי (השבוע) לעבודה חלקית מאד. מיכל בת 8 חודשים

meravido

New member
משכורת ושמירת מקום העבודה

והפעם הספציפית הזו גם בשל העובדה שיש לנו בחירות לראש הרשות ובשל תפקידי אני חייבת להיות פה. (אם הייתי יודעת שאני אכנס להריון בכזו קלילות הייתי דוחה את זה בחודש וככה לא נכנסת לבלאגן של הבחירות). למרות שכלכלית אני תורמת חצי משכורת לצהרון ולתינוקיה ותוסיפי לזה את הנקודות זכות שיכולות לעבור לבעל ולהוות תוספת משמעותית אצלו בשכר - לא ממש משתלם לחזור לעבודה כשיש 3 ילדים.

למעלה