קינטמטיקה ועוד
א. אני מכיר בעיקר את "ברזילי" וזה לא בדיוק דוגמא לביה"ח ... הרי בסה"כ מדובר שם בחדר הלם מסכן, ובדר"כ במקרה זה אין זה משנה אם תבקש חדר טראומה או לא. ובכל זאת, לעניננו. כשלעצמי, נראה לי מוגזם על סמך קנמטיקה בלבד (קו תחתון על "בלבד") לבקש חדר טראומה, לא שאני מזלזל בטראומה. לא פעם פיניתי בדחוף רק על סמך קינמטיקה (אגב, קינמטיקה ללא סימנים/סימפטומים נלווים כלשהם == (לדעתי) רגיל בדחוף ככלל אצבע , קרי ללא הזמנת נט"ן). כך שעל סמך תאורך, ענבל, אם אין סימנים כלשהם רק קינמטיקה - הייתי כנראה מפנה בדחוף ולא מבקש חדר טראומה. יתכן והייתי מבקש רק להודיע לביה"ח. אם היינו מבקשים חדר טראומה על כל קינמטיקה קשה ... ב. טומי - נו נו נו. אם אתה לא מסכים אם נהג הנמצא בשטח - עמוד על טעותו אפילו בקשר (ראה ערך יהודה/יהודית ("4") באזור לכיש), אבל לא להודיע למיון שהנהג מבקש ?? (אגב, בגלל אי הודעות כאלו תורני המוקד כיום מתבקשים להודיע לצוות למי בביה"ח הם הודיעו בין השאר ע"מ שלא יבלפו..). ג. אשר לאמור לגבי אסף הרופא - על אחת כמה וכמה שהדבר קורה בברזילי, שם גם במקרה בו כן מחכים לך, הרי שעדיין אין זה מובטח שהחולה יקבל את הטיפול לו הוא נזקק - והמבין יבין. ד. מצד שני, לא פעם הגעתי למיון עם מקרים קלים (מקסימום לוח גב) ונזפו בי על שלא הודעתי על כך.. ה. באזורי כלל אין נוהל ברור בעניין וחבל שכך.