שאלה לאנשי מד"א

paradan

New member
זאת היתה דוג´

אני בטוח שיש עוד דברים בהם לא נתקלתה, האם זה אומר שהם לא נכונים/לא קיימים?! הנשמה בהיפרוונטילציה עלולה להיות מזיקה אם מבוצעת ללא בקרה. היא עלולה להחריף את הפגיעה המוחית ע"י כיווץ יתר של כלי דם במוח. אך לא בזה העניין, אולי הדוג´ הזאת באמת לא הכי טובה. אני סה"כ רוצה לומר שמקומו של פצוע קשה, יציב או לא, הוא בעדיפות בנט"ן! ובעצם ההגדרה קשה יציב בעייתית לדעתי. ניתן לומר יציב המודינמית אבל גם זה מצדיק נט"ן. ואם כתוצאה מדימום במוח יאבד הכרה בעוד חמש דקות ואז ברגיל ינשימו את הקיבה...

אני לא שללתי את דעתך ההיפך

סתם התייחסתי ספציפית להודעה בלי שום קשר לשירשור אני גם חושב שיש במקרים של פצועים קשה,קנמטיקה קשה,או חוסר וודאות וביטחון של הצוות להזמין נט"ן עדיף לטעות בזה מאשר לטעות ולא להזמין בנט"ן/אט"ן יכולים לעשות עוד בדיקות שלא עושים ברגיל כמו אגן יציב,כניסת אוויר,בטן חריפה(לא שברגיל אי אפשר) אפשר להרדים,לתת MO לעשות אינטובצייה,קריקו(נט"ן),הנשמה בג´ט(אט"ן) טרוקר ונידל וגם אחרי דיווח מקצועי מצוות אט"ן נט"ן הבית חולים יוכל להעריך את מצב החולה טוב יותר ולהתכונן בהתאם

paradan

New member
OK

תודה על התמיכה אולי הייתי קצת תקיף מדי אני מצטער (משום מה יוצא לי להתנצל הרבה היום). בכל זאת ובכל מקרה התכוונתי לדברי מבלי לפגוע - תמיד יש פעם ראשונה... ויש עוד הרבה דברים חדשים שלא שמענו ונשמע בעתיד

berrale

New member
הגזמתם

אני מאמין שהגזמתם, אולי בהשפעת האווירה המקצועית של הפורום. להחזירכם מעט למציאות: רובנו ככולנו מתנדבים/חובשים/אחיות/סטודנטים לרפואה. לאף אחד מאיתנו לא ניתנה הזכות והידע המספיקים להעריך מצבו של פצוע קשה (נהג אמבול´ לא מוסמך לשקול ניקוד גלזגו ואפילו לא יציבות המודינמית, ותקנו אותי אם אני טועה). אף אחד לא הוכשר לעשות בדיקות רבות שיכול לעשות פראמדיק בנט"ן בכלל זאת אזנה לריאות/לב, בדיקת בטן. כך, וגם ע"פ הוראות מפורשות של מד"א כל פצוע קשה באשר הוא == מקרה נט"ן. גם אם הוא מתהלך ומספר בדיחות. יוצאים מן הכלל הם אך ורק השיקולים שכבר הוזכרו למשל קרבה לביה"ח לעומת קרבה לנט"ן. הערה: אינני מזלזל לרגע שידע מקצועי מורחב מעבר לנדרש לנהג אמבולנס, אין זה אומר שמותר לנו בעקבות זאת להגדיל ראש יתר על המידה. אגב, ראיתי לא פעם פראמדיקים המשתמשים בטכניקה של הנשמה בהיפרוונטילציה בפגיעות ראש...

למעלה