שאלה לאסטרוארים שכאן

שאלה לאסטרוארים שכאן

האם אתם יכולים לתת קישורים לאתרים שאתם יודעים שהם אמינים לגבי Vanatru, או שאתם בכלל לא נוגעים בזה?

Wing Chan

New member
אני אישית לא נוגע בזה.

לא שאין לי כבוד לוואניר, אני עובד כמעט לחלוטין עם האייסיר בלבד כמעט. אין הרבה מידע בכלל לגבי ואנטרו, מכיוון שזה נושא פחות או יותר חדש בעולם של ההית'ניזם. הוואניר הם קבוצה פרובלמטית מעט - מצד אחד הם סיפקו ידע רב (כמו בקסם) ומסוגלים להעשיר בנאדם, ומצד שני הם גם עושים דברים פסולים, כמו גילוי עריות. אין הרבה מידע גם כי פשוט אין הרבה מקורות עתיקים כתובים בנוגע אליו (אחד הדברים עליו נשען ההית'ניזם הנורדי\גרמאני, אין המצאות), לא בגלל שזו קבוצת אלים משנית או משהו ביחס לאייסיר, אלא בגלל שסביר להניח שלא מרבית העם נתן להם את אותה חשיבות כמו לאייסיר. מי שכן נתן להם חשיבות גדולה יותר באותם זמנים היו דייגים\מלחים וסוחרים, בעיקר. אישית, אני לא מתעסק בזה יותר מדי.

Raidho

New member
אם כבר אז האלפים מגניבים...

...אודין היה זה שהביא את אנשי הצפון (נורדים) לסקאנדינוויה, והוא היה מהאלים האסים (בני האאסיר). האאסיר שוכנים באסגרד, עולם עליון בקוסמולוגיה הנורדית. הווניר שוכנים בוונהיים, אחד מהעולמות התחתונים יותר, אומנם עדיין מעלינו. לכן יכול להיות שבני אדם - או בני הצפון לפחות - יודעים עליהם פחות בגלל שהמקור המרכזי לידע הרוחני שלהם מגיע מעולם אחר, שתושביו היו בתקופה קדומה במלחמה איתם.. מי שמעוניין, יש בדף שלי קישור לאתר שאני מאוד אוהב, מלא תוכן אבל גם עם הדמיה וויזואלית של הקוסמוליגיה הנורדית.

MetalSinagouge

New member
באמת אתר יפה.

אני חשבתי הרבה על כל עניין העץ, וניסיתי למצוא הסבר "ראציונאלי" למיתוס, כי אני גם חושב שזה הגיוני שהויקינגים שסיירו ברוב המקומות הימיים על כדה"א, לא חשבו שכדור הארץ נמצא על עץ. למרות שאני חייב לומר שהעניין עם ביפרוסט די Makes sense, עובדה שאף אחד לא הגיע לקצה אחד של קשת
בכל אופן, אני קראתי שהעניין עם העץ הוא בעצם מטאפורה לטבע, הנורדים הבחינו שהעץ מספק מקום מחייה והגנה לפטריות מצד אחד (מידגארד, נניח), ומצד אחר הוא עצמו נפגע מטפילים (נידהוג). האם אתה מקבל הסברים כאלה? איך דברים שנחשבים לשונים מבחינת מה שהמדע מצא (אם מתייחסים אליהם כאל "פשוטו כמשמעו"), מקבלים הסבר אצלך? עוד בעניין הזה, בערך, קראתי שיש סיכוי שהווצרות מיתוס הטרול במיתולוגיות צפון אירופאיות קרו בגלל מפגש שהיה בין בני אדם למשהו שהוא לא בדיוק בני אדם (ז"א פרימטיביים יותר מבחינת התפתחות אבולוציונית), מה דעתכם?

neophile

New member
עץ כדור הארץ

לפי מיטב הבנתי העץ עובר דרך כל כדור הארץ נראה לי דיי טיפשי לחפש הסבר ראציונלי לכל דבר , כי אם לא מוצאים נורא קל להמציא אחד.

MetalSinagouge

New member
אני דווקא לא חושב שזה קל כ"כ

חשבתי רבות על המשמעויות של זה, כי זו המיתולוגיה הכי צבעונית שבנתיים היכרתי, עד שגיליתי שיש אנשים בימינו שמאמינים לזה, וזה ממש מעניין לבדוק איך זה מסתדר אצלם. אה ורידהו, בקשר למה שאמרתי על טרולים וגמדים, אלה לא היו הוויקינגים, זה הכל קרה בתקופה יותר מוקדמת כשהיה סוג של מהפך בחיי האנשים בכדור הארץ (לפי איך שהבנתי), אז סביר להניח שאם אדם סקנדינבי לדוגמא, יפגוש בכושי הוא לא יוכל מיד להתקרב אליו וכו', כי תכלית אנושית היא לפחד.

Raidho

New member
לעזאזל איתכם!!!!

זה ר א י ד ה ו !!! שש אותיות באנגלית - שש אותיות בעברית!! ייצוג לכל אות!! זה לא סתם מילה, זה שם של רונה ושם של טמבל אחד בפורום הזה!! טוב. שמע אני לא כזה יודע היסטוריה. איכפת לך לפרט קצת בצורה מסודרת ולהפנות אותי למקורות שלך? כי זה נשמע מעניין כל התיאוריות שאתה מביא, ויש בהן מן האמת, זה פשוט רק חלק מהסיפור.

MetalSinagouge

New member
../images/Emo9.gif

ידעתי שזו רונה, לא ידעתי איך לכתוב בעברית. ראה מקורות למטה.

Raidho

New member
כדי להשתמש ברציונל,

עלייך קודם כל להבין מה הוא ומה תפקידו בתודעה האנושית. תאמין במה שאתה רוצה, אבל מבחינתי לחפש ליגדראסיל הסבר רציונלי ברמה הזאת זה בזבוז זמן, ויש לנו כאן פער תובנות גדול מדיי בכדי לגשר. אז תסלח לי. ובאשר לטרולים ושאר הירקות, זה שהוויקינגים המקוריים לא היו משכילים מספיק ואולי אינטיליגנטיים מספיק כדי להבין שבני הדרום הם סתם בני תמותה מהדרום, זה עוד לא אומר שאין גמדים שבאים מסווארטאלפהיים, או טרולים מניפלהיים.. אגב,הגבתי לך להודעה בפורום מאגיה,זה די למטה,אם לא קראת... Wassail

MetalSinagouge

New member
אה אוקיי, לא ראיתי בנתיים.

ואיך אתה מתייחס לסווארטאלפהיים? אני למשל קראתי שטולקין לקח גם קצת השראה מהיהודים הקדומים בקשר לגמדים (האומץ והמסעות), לעומת זאת אצל הנורדים הגמדים נחשבים לאפלים מבחינת תבונה, אז חשבתי לעצמי האם זה יכול להיות הניצוץ הראשון של האנטישמיות. זה קצת מוזר.

Raidho

New member
איך להאשים יהודים בתבונה

של אלפים זה אנטישמיות? או שאתה מדבר על טולקין? אוקיי ליתר דיוק, כמו שאתר שלינקקתי מראה, ע"פ הקוסמולוגיה הנורדית ישנם אלפים 'מוארים' - ljosalf] light alves] - שהם האבטיפוס לאלפים ולשדונים של האגדות היותר מודרניות ועוד יותר מאוחר לאלפים של טולקין וכל ממשיכיו. הם שוכנים בעולם משלהם, הנמצא ע"פ תפיסה דו-מימדית של העץ מתחת לאסגרד, כלומר מעל הוואנאהיים, עולמם של הווניר. לעומתם ישנם 'אלפים אפלים' (איזה משחק אותיות מאאגניב) - [dark alves [svartalf - שהם למעשה הגמדים שאנו מכירים. הם שוכנים לתאומין מעל העולם התחתון, הוא הלהיים. לפי מיטב הבנתי המושגים 'אור' ו'אופל' לא באים לתאר תכונות מוסריות - חלוקה כזאת של ישויות היא בכלל מלאכת ידה של נצרות - אלא אופן חייהם של אותם שדונים. האלפים המוארים הם שוכני יערות ושדות, ומבלים את חייהם תחת כיפת השמיים. הגמדים לעומת זאת שוכנים מתחת לאדמה, באפילה. ודרך אגב, באותו האתר, בין כל התוכן יש גם מפה רונית של הייגדראסיל, המייצגת תפיסה קצת יותר מורכבת של העץ והעולמות מאשר הדו-מימד, כולל כיוונים, רונות מייצגות תואמות לכל עולם וכד'.. In Frith

MetalSinagouge

New member
הכוונה הייתה:

אתה בטח יודע כמה סימבוליקה נורדית נכנסה לרייך השלישי. מעבר לזה גם היו אנשים שעמדו מאחוריי המנהיגים והמפקדים של אותה תקופה בגרמניה, ביניהם קארל מאריה וויליגוט (Karl Maria Willigut), שטען כי הוא היה מקבל מראות בעיני רוחו מתקופה בה גמדים הילכו בחופשיות בעולם, וכו' וכו'. אני כמו רבים אחרים רואה הכל בצורה צרה יחסית, על כן חשבתי לעצמי מה אם בעצם דעות אנטישמיות התפתחו עוד בפרה-יסטוריה. באשר למקורות שלי על יגדראסיל הנה ה2 האחרונים שקראתי (מצטער שזה ברוסית). אני רוצה לציין שזה לא שאני בא בגישה של "אני יודע יותר טוב איך נוצר העולם ומהו בדיוק", העניין הוא שאני לא ביקרתי בחלל אף פעם, ואיני יכול לדעת האם כדה"א מסתובב סביב השמש, או שלהפך, או שאפילו כדור הארץ הוא-הוא המידגארד המדובר, לכן אני מבולבל כי כל התאוריות נשמעות הגיוניות, ורציתי לדעת איך אדם שגם הוא מין הסתם חשוף לתאוריות בעולם המודרני מצילח לארגן את המחשבות שלו בנושא.

neophile

New member
אנטישמיות? לא התנגשות תרבויות? כן

אנטישמיות היא ללא ספק התנגשות בין תרבויות אבל לא כל התנגשות כזאת היא אנטישמיות.. דרך אגב כשדיברת על היהודי בתור זה עם אומץ, התייחסת לגמדים אבל לא התכוונת לזוטונים? halfling?

MetalSinagouge

New member
גמדים בלבד, הנה המקור.

אני בטוח שהייתה התנגשות בין תרבויות בין הויקינגים לאינדיאנים לדוגמא (טוב, אני לא בטוח קראתי את זה בספר של גיימן) אבל אני לא חושב שאלה היו קרבות על דת\גזע. אבל בתור מישהו עם קרבה ליהדות, אני לא יכול להרגיש שכל העולם מנסה לדפוק אותי בלי לדעת שאני שולט בעולם כלכלית כבר מזמן :) על כן חיפשתי הקבלות, למרות שההקבלות שבמאמר הרבה יותר מפותחות ממה שאני חשבתי.

RainBird

New member
אני מאמין בהחלט שזוטונים הם המצאה טולקינאית לחלוטין.

gwizard

New member
תשאל את פיזבן ../images/Emo13.gif

האמת היא שקנדרים הם תוצאה ישירה של שחרור האבן האפורה, בדיוק כמו הגנומים. שניהם נוצרו מגמדים, אפילו שהאחרונים ישחטו אותך אם תעז לומר להם את זה בפנים. בסופו של דבר לאף אחד לא אכפת, כל עוד הקנדרים נשארים בקנדרמור וגנומים בהר לאמשנה.

למעלה