שאלה לאסטרוארים שכאן

Raidho

New member
או! עכשיו אתה מתקרב.

אם הרבה מאוד תיאוריות, שסותרות אחת את השניה, הן היגיוניות, מה זה אומר על היגיון? מצטער אם אני נשמע מתנשא, זאת לא הכוונה. פשוט איך שלי זה מסתדר בראש מבוסס על תובנות מסויימות. אם אינך מסכים איתן - אז אין לנו כ"כ מה לדבר על המסקנות המתקדמות יותר, כי אנחנו לא מסכימים בבסיס. זה כמו ששני אנשים לא יכולים כ"כ לדון מה יש מתחת לאדמה, אם אחד מהם מאמין שכדור הארץ עגול, והשני טוען שהוא שטוח. בתוך כך אני לא שולל לחלוטין אף אחת מן הטענות, אני רק אומר שאני מאמין בטענה מסויימת, הרי גם אני לא ביקרתי בחלל בתקופה האחרונה (נראה לי). כי בסופו של דבר אין לנו אפילו הוכחה מוצקה לזה שאנחנו באמת קיימים, ולא איזושהי הזיה פסיכוטית של ישות כלשהי (לוקי?). אז לא נשאר לנו אלא להאמין לרעיונות מסויימים, ולהאמין לחושים שלנו, כאלה ואחרים. אני אעיין במקורות כשאהיה בפוקוס כמו שצריך. תודה.

MetalSinagouge

New member
אני מבין שאני לא מתקדם בחשיבה

ברמה מסויימת. רעיונות בקשר ליקום ההולוגרפי היו ויש לי די הרבה, לכן אני לא נוטה לקבל דברים שנחשבים לנכונים רק כי הם מוסכמים. אגב, ישנו ספר בשם "היקום ההולוגרפי" שאף תיאר סקר שנערך, ובו מצאו שהאנשים של "פעם" (לפני תקופה מסויימת, לא כ"כ רחוק מבחינת זמן) שחיו באירלנד היו עדים הרבה יותר לפיות, ואצלם הן היו גם גדולות כמו בני אדם וכו' וכו'. המסקנה העיקרית שהגעתי אליה היא שמה שנאמין בו- נראה\נשמע\נרגיש את זה. העניין הוא שעניין אותי, איך אנשים מצליחים לשנות את האמונה שלהם (אני מניח שלא "נולדת" לדת המעניינת הזו). בכל הReading lists שמצאתי הקשורים לאסוטרו, לא מצאתי אף לא ספר אחד שקשור להסברים של המיתולוגיה הזו, ז"א הסמלים. לדוגמא, למה יש את העצות המסויימות האלה בHavamal ולא אחרות, בהנחה שהעצות "יצאו" מהדת, ולא חלק מהדת כמו 10 הדברות ביהדות.

האם יהיה נכון להסיק

מעבר לחלוקה של אלי ה- Vanir לאלי אדמה ואלי ה- Aesir לאלי שמיים, שפולחן אלי ה- Vanir קדם (מבחינה של האזורים עליהם אנו מדברים - אזורי סקנדינביה וצפון אירופה) לפולחן ה- Aesir, ושאלי ה- Aesir הגיעו יחד עם ההודו-אירופאיים שהשתלטו על האיזורים הנ"ל והנחילו את האמונה ב- Aesir ליושבים המקוריים של הארצות האלה?

למעלה