שאלה לבריאתני הפורום:

שאלה לבריאתני הפורום:

מה בדיוק מניע אתכם לפרסם כאן את השטויות שלכם? הרי אין הרבה סיכוי שתצליחו לשכנע כאן מישהו שהכולם נברא לפני כ-6000 שנה, או שהאולוציה הונחתה ע"י "מתכנן תבוני". כל מה שאתם מראים פעם אחר פעם זה שאינכם יודעים על מה אתם מדברים. אז מה הכיף שלכם, להראות את בורותכם?

22ק ו ס ם

New member
אולי פשוט נתעלם מהם?

הרי אפילו דוקינס וגולד הסכימו ביניהם שאין טעם בויכוח עם בריאתניים.

22ק ו ס ם

New member
בספר הלפני אחרון של דוקינס

הוא מספר איך זמן קצר לפני מותו של גולד, הוא פנה אליו כדי ששניהם יכתבו הצהרה משותפת שבה הם מתנגדים לויכוח אם בריאתנים כי זה חסר טעם. בעבר באמת הם התווכחו איתם אבל הבעייה היא שכל הבריאתנים למיניהם משתמשים בעצם קיום הויכוח כ"הוכחה" שהאבולוציה לא נכונה. הרבה אוניברסיטאות נותנות במה לכאלו עימותים ולמרות שהם מפסידים בהם זה נותן להם מראה אקדמי ומכובד כביכול.

I S A A K

New member
אין יאוש בעולם

הרבה אתאיסתים חשבו כמוך,ובסוף נפלו בידינו

SilentMike

New member
נפלו זה נכון.

כי החזרה בתשובה היא הנפילה הגדולה ביותר, מאיגרא רמה (או פחות רמה) לבירא עמיקתה. אתם השפלים שביצורים, צדים את הנפשות הרכות והפגיעות, מחכים לרגע הקטן ביותר של חולשה, ואז מנצלים אותו כדי לגרור את הקורבן איתכם אל תהומות אינסופיים של בורות רשעות וטמטום. אולי אין אלוהים, אבל אתם עושים קירוב די משכנע של כוחות השאול.

I S A A K

New member
בוא, בוא תתקרב תציץ באור

מתוך החושך שאתה יושב שם, בוא תכיר את תורת ישראל של סבא שלך תורת אמת שכל העולם מצדיע לה, אבל הגאווה הסרוחה של הדור האחרון הזה, אנשים חושבים שהם יודעים הכל, כל נושא תואר דוקטור או פרופסור, מה זה מקבל הערכה, יותר מהגבולות האמיתיים שהוא ראוי להם, ובמה הוא דוקטור או פרופסור? בתחום אחד שהוא למד, אולי 2 תחומים הוא למד, חכמי ישראל הקיפו את כל החכמות בעולם בכל הנושאים, וזה במסכתות שנמצאות בתלמוד, ששים מסכתות יש בתלמוד, כמנין גאון, ששים בגמטריא גאון, מי שלומד את כל התלמוד זה גאון אמיתי, לא רק בידיעות המדעיות שזה דבר שולי, זה נקרא חכמה משרתת לחכמת התורה, זאת לא חכמה בכלל שחכמי ישראל מתפארים בה, זו רק משרתת אצל החכמה האמיתית - חכמת התורה. שהרי מה התכלית של כל הידיעות? להכיר את מי שאמר והיה העולם, בשביל זה יש את כל הדברים. כך אומר הרמב``ם שאדם רוצה לאהוב את הבורא שיצא בעולם ויסתכל ויראה את פלאי הבריאה ואיך ברא הקב``ה את עולמו, מדבר קטן ועד גדול, ואז הוא מתמלא אהבה לבורא עולם, איך בורא עולם נתן לי את הנשמה בעולם כזה, עם חוכמות עצומות ואדירות כאלה, ושם אותי כאן, לפרק זמן קצר, עשרות שנים, שאזכה להכיר אותו. כמו שאנחנו אומרים כל בוקר: ברוך שאמר והיה העולם, ברוך הוא ברוך שמו, ברוך אומר ועושה, ברוך גוזר ומקיים וכן הלאה והלאה, פתיחת התפילה שלנו, אדם ירד לעולם להכיר את מי שאמר ובאמירתו היה עולם. עולם זה לא נוצר ע``י מדוזות, ואנחנו לא צאצאי הקופים, מי שמתהדר בזה שהוא צאצא קופים - גן חיות מחפש כמה. אנחנו יודעים שאנחנו בני אדם, בניו של אדם הראשון שהיה יציר כפיו של הקב``ה. ולא רק זאת, זה קטע קטן,

SilentMike

New member
סבא שלי היה חילוני.

סורי. כל ההודעה שלך היא הרצאה מתלהמת שבינה ובין המציאות אין כלום. דוקטור אומנם מתמחה בדבר אחד, אבל אם הוא שווה משהו בתור אינטלקטואל אז הוא גם יודע לא מעט בנושאים רבים. ראש וראשון לכל הנושאים שכל בעל תואר אמור לדעת, הוא איך לחשוב נכון. הלוואי והיו זוכים המשכילים במדעים ולו לעשירית הכבוד שאתה טוען שהם זוכים לו, במקום כל עגלי הזהב סביבם מרקדים השוטים, בין אם לובשים הם הילת סלבריטי גלימת גורו או שמלת רב. גדולי התורה למדו בעיקר תורה (חוץ מאלה, כמו הרבי מלובביץ' מנחם מנדל שנייאורסון ז"ל שטרחו ולמדו גם לימודים חילוניים), והטענה כאילו התורה מכילה בתוכה את כל תחומי הידע היא פשוט מטופשת. התורה היא תחום מצומצם מאוד בעולם ידע הולך ומתרחב, ורוב הידע שם הוא פילוסופיה גרידא, ואין לו רלוונטיות לעולם האמיתי. הרמב"ם -שהיה רופא והוגה דעות אמיתי- היה בז לך ולשכמותך. בורים פרימיטיביים המשתמשים ברמיה ובכחש בכדי להעביר אנשים על דתם ועל דעתם, וכדי לגרור אותם למין גירסא דלוחה ועכו"מית של יהדות שאותו הוגה מהולל, רבי משה בן מימון, היה מתמלא בחלחלה רק מהמחשבה עליה (ולא שאני חסיד של הרמב"ם פתאום, אבל יש השפלות שלא הייתי מאחל אף לגרועים שבאויבי). אין זה עניין של התהדרות. אני ואתה צאצאים ישירים לחידקים, אלא שחלק מאיתנו התקדמו מאז יותר, וחלק, כמוך, עצרו אי-שם בשלב הפרוטוזואה (תברר לבד מה זה).

I S A A K

New member
בוא תציץ מעט מהחושך,שאתה שרוי בה

כרגע הדברים שאני אגיד ישמעו כשיעור מדעי, תתאפקו , תקבלו חומר שיחסית הוא חדש ולא רבים שמעו, בוא תקרא פלא פלאות תגיד לי אתה לאחר מה שאני כותב, אם יש בורא לעולם ובכן, כידוע לכולם, בתחילת כל חודש נראה הירח כצורת חרמש דק ההולך וגדל עד אשר נראה במילואו באמצע החודש. מאז הולך הירח ומצטמק עד אשר נעלם ושוב נולד. יום המולד הוא יום ראש החודש העברי. פרק הזמן החולף ממולד למולד, קרוי ``אורך חידוש הירח``. ויש לציין כי מכיוון שזמני תורת ישראל נקבעים עפ``י היום בחודש, כמו שמצויינים בתורה, למשל חג פסח כתוב שהוא בחמשה עשר בניסן, אז חמשה עשר בניסן ממתי זה? מראש חודש, אז אנחנו צריכים לקבוע מתי הראש חודש, וכמו שכתוב חג הסוכות בחמשה עשר בתשרי ויום הכפורים בעשרה בתשרי, וכן הלאה, לפיכך יש חשיבות הלכתית רבה מיוחסת לקביעת יום ראש החודש ודבר זה כאמור תלוי בזמן מולד הירח, מתי נולד הירח - זה ראש חודש. כמו שהקב``ה אמר למשה רבינו ``זה ראה וקדש``, הראה לו הקב``ה את הירח במולדו, ואמר לו ``זה ראה`` כשתראה כזה, ``קדש`` - החדש מקודש, ראש חודש. והנה בתלמוד במסכת ראש השנה דף כ``ה עמוד א` מסופר: פעם אחת נתכסו השמים בעבים ונראית דמות לבנה בעשרים ותשעה לחודש, כי סבורים העם לומר ראש חודש, אמר להם רבן גמליאל: כך מקובלני מבית אבי אבא, אין חידושה של לבנה פחותה מעשרים ותשעה יום ומחצה, שזה 12 שעות ושני שלישי שעה ושבעים ושלשה חלקים. רבן גמליאל מעיד שקיבל בתורה שבעל פה מדורות קודמים שבשושלת נשיאי ישראל, שהם קבלו מאבותיהם, והם מאבותיהם עד מתן תורה, כי אין חידושה של הלבנה פחותה מעשרים ותשעה יום ומחצה ושני שלישי שעה ושבעים ושלשה חלקים, ככה אמר להם רבן גמליאל. זאת אומרת מה שראיתם כרגע דמות לבנה וחושבים אתם לקדש החודש – טעות, כי עברו רק 29 יום ועדיין צריכים חצי יממה ותשצ``ג חלקי השעה. סיכום החישוב לפי התורה הוא, כמה זה 29 וחצי יממות + שני שליש שעה +שבעים ושלשה חלקי שעה? בקיצור זה יוצא 29.53059 בדיוק. עכשיו, הקטע שאני מקליד עכשיו זה מתוך ספרו של קרסגאן, המדען הראשי של מנהל החלל האמריקני, ולמרבה התדהמה הוא מסיק כי אורך חידוש הירח ממולד למולד הוא 29.530588 יממות שהם למעשה 29.53059 יממות, ההפרש הוא 2 חלקיקים קטנים של שניה. זה ראש מנהל החלל אחרי שהם צפו דרך לווין, מניין לרבן גמליאל, ומניין לרמב``ם שפוסק כך, שהמולד 29 יממות וחצי היממה, בתשצ``ג חלקי השעה, איך? פלא פלאות, הרי אף אחד לא יכול לעמוד בחוץ ולהתבונן 29 ימים פלוס?! בזמנם לפני 2000 שנה לא היה טלסקופ, לא היתה אפשרות לברר! חכמים אמרו, לך תדע אם זה נכון? אומרים לך 29.5 ותשצ``ג, 793 חלקי השעה, מה זה עד כדי כך דיוק כזה ואפשר שזה נכון? יש לפני את הקטע המצולם. ועוד תדהמה, התדהמה הופכת למוחלטת כאשר מתגלה שמחקר מתקדם יותר אשר נערך בברלין בגרמניה הולך וסוגר את פער חלקיקי השניה שבין תורת ישראל לבין מחקרי המדע המודרני ומסיק כי אורך חידוש הירח ממולד למולד הוא 29.530589 זאת אומרת חלקיק אחד נותר, המדע עוד יתקדם ויגיע גם לחלקיק הזה מן הסתם, אבל אתם מבין איזה דיוק מדהים?

SilentMike

New member
ומה באמת מדהים?

מה שמדהים הוא שהחישוב הוא בכלל בבלי, ומועתק ישירות ממספר בבלי, ביחידות בבליות, שהגיעו אליו אסטרונומים בבליים. נותרה מסקנה אחת ויחידה: יחי הבעל אל עליון וסופרסטאר!

I S A A K

New member
חחחחח,בואו תשמעו מסקנה

אנחנו שיודעים שהתורה ניתנה מבורא עולם ואנחנו יודעים כי לא מעט מסודות הטבע הרבים נתגלו לנו ע``י המצוות שנתן לנו הבורא, כדי ללמד אותנו לשם כך את קיום המצוות כהלכתן, היינו צריכים גם ללמוד כמה סודות של הטבע שהבורא לימד אותנו, וזאת דוגמא בשביל לקבוע את חגי ישראל חייבים לדעת מתי המולד בדיוק, זה מכריח אותנו שהתורה ניתנה מבורא עולם, אף אחד בעולם לא יכול היה להגיד את הדיוק הזה בלי מכשירים, אף אחד בעולם. עכשיו בוא תבין, רבן גמליאל מכריע נגד מה שרואה העם, העם עומד ואומר אנחנו רואים דמות לבנה בשמיים. רבן גמליאל אומר אתם לא רואים, למה? כך מקובלני מבית אבי אבא שאין המולד אלא 29 וחצי היממה ושני שליש וכו`. נו, מה אתה אומר אם היה יוצא עכשיו חכם כולם אומרים הנה הירח, והוא אומר זה לא הירח, זה דמיון, זה לא הירח! מאיפה אתה יודע? ככה קבלתי מאבא שלי והוא מאבא שלו עד מתן תורה, שעכשיו לא יכול להיות ירח, אבל כולם רואים כולם מצביעים הנה עב``ם, הנה עב``ם! והוא אומר שטויות והבלים, זה לא עב``ם ולא ``באטיח``, אין פה כלום, למה? אנחנו מדוייקים ממתן תורה. פלא פלאות. מה אומרת התורה על זה? פסוק: ``כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים אשר ישמעון את כל החוקים האלה ואמרו: רק עם חכם ונבון הגוי הגדול הזה``, איזוהי חכמה ובינה שהיא לעיני העמים? הווי אומר זה חישוב בתקופות ומזלות, וכל היודע לחשב בתקופות ומזלות ואינו מחשב, עליו הכתוב אומר: ``ואת פועל ה` לא יביטו ומעשי ידיו לא ראו``, כך מופיע בילקוט שמעוני המדרש ואתחנן ד`.

I S A A K

New member
ועוד מדרש תשמעו:

``ויאמר ה` אל משה ואל אהרן החודש הזה לכם ראש חודשים הוא, ראשון לחודשי השנה. באותה שעה, אומר המדרש, מסר לו הקב``ה למשה רבנו חוקות חשבון הירח ומסורות דקדוקי משפטיו, והודיעו היאך יהיה מעבר שנים וקובע חדשים, לפי שנאמר שמור את חודש האביב ועשית פסח, חייב להיות פסח תמיד בחודש האביב ורק הלוח העברי יודע לחשבן בדיוק את השנה. אצל האיסלם הראמדאן, נופל כל פעם בחודש אחר. אצל הנוצרים אותו דבר, האפיפיור, עשה עדכון ללוח הנוצרי שזייף, בתורת ישראל מנתינתה בהר סיני ועד היום החשבון מדוקדק על אלפיות השניה, ``זוהי חכמתכם ובינתכם לעיני העמים``, דוגמא א`. המשך בא יבא

הנה קח

עיין כאן. מומלץ לך להתרווח ולקרוא במתינות. יש שם שני תת שרשורים. ביני לבין דינארזי וביני לבין גוברנור. קרא היטב, לא תפסיד. ואתה עתיד לחזות שם שמקושיית "אינה פחותה" לא נשאר זכר. מקושיית מדוע "חלקים" ולא "רגעים" לא נשאר זכר. וידידינו גוברנור, עמל בימים אלו, ומזה זמן, ומתכתב עם מומחים, ובשעה זו, טרם עלה בידו להביא מקור בבלי למספר מדוייק כמספרו של רבן גמליאל. אדרבה, המספר שידוע בודאות שנמצא במקור בבלי הינו מדוייק פחות.

SilentMike

New member
"לא נשאר זכר" לגירסתך.

העניין הוא שאצלך אתה תמיד מנצח, לא משנה מה חושבים האחרים, ואם הם דרדקים או פרופסורים מכובדים. תמיד הם מדברים וחושבים שטויות ורק אתה חכם. מוטב שתתמקד בגוברנור. הוא העונש הראוי לך.

הרשה לי להטפל לניק שלך.

דוב בוגר הוא חיה סוליטרית. לדוב הזכר אין מושג בכלל אם הוא שכול או לא. החיה המסוכנת יותר היא דווקא דובה שכולה...

אין שום בעייה

אני מרשה לך בהחלט להטפל לכל שטות שתחפוץ בה. אני אפריך כאן את האבולוציה ואתה תקרקר מסביב כפי שאתה מקרקר, מבלי יכולת לא להבין ולא להגיב ענינית. וירא העם וישפוט מה בין בריאתן לקשקשן.

למעלה