שאלה לגביי ימי חופשה (דחוף!)

מצב
הנושא נעול.

אני עובדת במקום עבודה ורשומה כממלאת משרה של שישים אחוז. עד כה ביקשתי שמונה ימי חופשה (משנת 2004) וקיבלתי עבור כל יום שישים אחוז משכרי היומי. האם, כפי שאני מבינה, מגיעים לי בסך הכל 12 ימים (או שמא 14?) של חופשה שנתית עבורם אני אקבל שישים אחוז מהשכר היומי? מה כתוב בחוק בנושא? (אגב, אני מקבלת שכר לפי שעה, סך כל השעות השבועיות שלי הינו כ-40 בממוצע). תודה!

שיר ורד

New member
משהו לא תקין באופן העסקתך

אני עובדת במקום עבודה ורשומה כממלאת משרה של שישים אחוז. עד כה ביקשתי שמונה ימי חופשה (משנת 2004) וקיבלתי עבור כל יום שישים אחוז משכרי היומי. האם, כפי שאני מבינה, מגיעים לי בסך הכל 12 ימים (או שמא 14?) של חופשה שנתית עבורם אני אקבל שישים אחוז מהשכר היומי? מה כתוב בחוק בנושא? (אגב, אני מקבלת שכר לפי שעה, סך כל השעות השבועיות שלי הינו כ-40 בממוצע). תודה!
משהו לא תקין באופן העסקתך
היקף משרה מלאה הוא 43 שעות שבועיות. אם את עובדת כ-40 שעות בשבוע, את עובדת בהיקף של 90% משרה ויותר, וזכויות המגיעות לך על פי החוק כגון ימי חופשה צריכות להיות מחושבות לפי היקף משרה זה. היקף משרה קטן יותר בחוזה, יכול להשפיע רק על זכויות נוספות המוקנות לך בחוזה (למשל קרן השתלמות). כדי לדעת כמה ימי חופשה מגיעים לך את צריכה לפרט , מתי התחלת לעבוד במקום העבודה ( תאריך מדויק), כמה ימים עבדת בשנת 2004 (כולל ימי החופשה) עד ל 31/03 וכמה לאחר מכן. נכון לעכשיו שנת עבודה לעניין חופשה שנתית מתחילה ב 1/4 ולא ב 1/1. התשלום בגין יום חופשה עבור עובד בשכר (המקבל את שכרו לפי שעות עבודה בפועל) הוא השכר של רבע השנה האחרונה מחולק ב 90. אם בחודשים קודמים עבדת יותר ימים, את זכאית לבחור ברבע שנה אחר (במהלך 12 החודשים האחרונים) לצורך החישוב הנ"ל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה