שאלה לגבי אדים קרים

תודה

בעקבות "שיחתנו" האחרונה נכנסתי באמת לפורום רפואה משלימה והתיעצתי שם. באמת הנחו אותי לטפטף לבנדר לאוזניים של בני. בינתיים לא תפסתי אומץ. מחר יש לי התיעצות עם פרופ´ לא.א.ג. את הטיפות אני משאירה בינתיים כתוכנית מגירה לשעת חירום.

odeia

New member
נירית, הכי טוב בעיניי - אוטלין

הטיפות האלו עושות ניסים, גם מוציאת נוזלים ממערכת נשימה עליונה אחותי ממליצה גם לטפטף לאוזן ויטמין e אצלי - רייקי ניקה אוזן בצורה מדהימה, אם את מוצאת מישהו שיעשה - כדאי לך תרגישו טוב ותהיו בריאים.

הקלה על כאב בדלקות אוזניים

אנחנו מטפטפים לאוזן וגם מורחים על כל האפרכסת (מבפנים, מבחוץ, מאחורה, מסביב) שמן זית. זה שמן שיש בכל בית (במטבח...) והוא מאוד יעיל להרבה צרות, בינהן: כאב אוזניים, עור יבש ומגורה.

עוד קצת למען הדיוק- לא מטפטפים

ממש כמות לאוזן- אלא מטפטפים 2 טיפות באפרכסת וסוגרים עם כף היד כדי שהחום שנוצר יעביר את אדי השמן פנימה לתוך ה"שבלול". הלבנדר מעבר לזה שהוא אנטיספטי יש לו תכונות של ממיס- הוא ממש ממיס את הדלקת וגורם לה לנזול מחוץ לאוזן. הוא מרגיע ומאד מקל- מומלץ!!

שאלה לאורנה../images/Emo35.gif

אני מאד מאמינה בשימוש בשמנים אבל לא בקיאה בנושא כמוך , הייתי רוצה לדעת מהו המבער שדיברת עליו ואיפה רוכשים אותו. דבר נוסף , אני עד היום השתמשתי באקליפטוס לימוני (נאמר לי כי עדין יותר ולכן מתאים לילדים),ודווקא במכשיר אדים קרים משום שלא ידעתי שאסור : 1. האם עדיף באמת לטפטף על הכרית או הבגד 2. האם את יודעת להמליץ על עוד שמנים המקלים על נזלת וגודש תודה מראש, ענת

odeia

New member
ענת, אם המכשיר אדים ישן, מותר לטפטף

לתוכו, פשוט תבדקי בספר ההוראות. אסור לטפטף קרוב לילדים ובטח לא על הבגד. לי יש את האקליפטוס הלימוני, שמעתי שטוב, אני שונאת את הריח שלו, אני מעדיפה לשלב בין אקליפטוס ולימון. אם מטפטפים על המיטה - כמה שיותר רחוק מהישג המגע של ילד שמסתובב במיטה. מבער היום אפשר לקנות כמעט בכל חנות (טבע, סופר פארם ועוד), יש לו כוס קטנה ומתחת עוד כלי שבו יש מקום לנר. ממלאים את הכוס במים, שמים שמנים, מדליקים נר ונותנים לאדים להתפזר בבית. איפה את גרה? אולי אוכל להפנות אותך למקום שיכול לעזור לך בעיצות מקצועיות אני

odeia

New member
ענת, כרגע לא זוכרת את שם החנות שבה

אחותי עובדת, ברגע שאוכל לדבר איתה, אחזור לכאן ואשאיר לך הודעה. מאמינה שזה ייקרה עד מחר בערב. (כרגע אחותי עם אמא שלי בבי"ח, כשהיא תחזור לעבודה אודיע לך ותתיעצי איתה, ואז כמובן תגידי לה שאני שלחתי אותך). בכל מקרה, אני מאמינה שבכל חנות טבע מכובדת ישמחו לייעץ לך, רק תבדקי איתם מה הכשרתם לתת עצות, לגבי מכשיר, זו כבר לא בעיה, כל מכשיר שייראה לך שיכול להספיק לזמן ממושך.

odeia

New member
ענת, יש לי את שם החנות: היא נקראת

טבע פארם ברמת אביב. תחפשי את אביטל, זו אחותי, תדברי איתה, שאני הפנתי אותך.

mom&shaked

New member
עד כמה שידוע לי מותר לשים שמנים ב

במכשירי אדים החל מגיל חצי שנה, עד גיל חצי שנה אסור!!! בכל מקרה לפי המלצת הרופא של שקד, זה ממש לא משנה אם משתמשים בקרים או חמים, אבל אם הולכים לקנות אז עדיף לקנות קרים, אם יש בבית אפשר להשתמש גם בחמים. אני מוסיפה מעט שמן אקליפטוס למכשיר אדים הקרים כששקד לא מרגיש טוב.

anat30g

New member
אדים קרים - לא מדובר בכלל באדים

מכשיר "אדים" קרים מפעיל סוג של מנווע שמפזר בחדר טיפות זעירות של מים ולא אדים (מים במצב צבירה של גז) - מכשיר אדים קרים מוסיף לחות לחדר - טיפות המים מקררות אותו... (להבדיל יש סוגים של מאווררים לקיץ שפועלים על אותו רעיון של הפצת טיפות זעירות של מים ויש שמכנים אותם מזגנים ניידים). מכשיר אדים חמים יעיל לפתיחת אף סתום - מכשיר אדים קרים לא יעשה את זה... אין לי מושג ביחס לבצקות בריאות שהוזכר פה. בגדול שימוש באדים קרים מומלץ למצבים של סטרידו (אני חושבת שקוראים לזה שעלת בעברית) - למצבים של צינון דווקא אדים חמים יעילים... אם כי לא מומלץ בשום מקרה להפוך את החדר של הילד לסאונה... אלא רק להוסיף לחות מהירה וחמה שמסייעת לו לנשום (בדרך כלל כשהאף סתום נושמים דרך הפה - סוג הנשמה הזה מייבש מאוד את הגרון ולכן היתרון של אדים חמים).

למעלה