שאלה לגבי ארוחות צהריים לילדים

גילהב1

New member
שאלה לגבי ארוחות צהריים לילדים

שאלה לאמהות שבינינו - בנוגע לארוחת צהריים לילדים. רציתי לשאול מה אתן מכינות לצהריים לילדים? לא משהו יוצא דופן, אני מדברת על היום יום הכי פשוט. לי תמיד יש דילמה - אני מכינה בערב למחר ואף פעם לא יודעת מה להכין - בסוף תמיד אני נשארת עם אותו דבר, מקרונים או פירה ושניצל תירס (מוקפא), או מרק ירקות. נראה לי משעמם. אשמח לתגובות
 

מאי ח

New member
יש הרבה דברים "רגילים"

החל מעוף בתנור, שניצלים מוכנים או מוקפאים, נקניקיות, כבד, טחול וקציצות ומה עם פתיתים? תפוחי אדמה במיקרוגל, תפוחי אדמה בתנור, צ´יפס, מקרונים בצורות שונות ובטעמים שונים (רוטב פטריות, רוטב אדום וכו´) אשמח לעזור ולהעביר מתכונים דרך הדוא"ל
 

גילהב1

New member
עכשיו אני מבינה את הבעיה העיקרית

שלי. אני צמחונית, הילדים לא כל כך (אוכלים עוף אצל סבא וסבתא בעיקר וגם כשיוצאים לאכול בחוץ). אני לא מסוגלת לבשל שלא לדבר על לצלות עוף, קציצות וכו´ (בשר זה בכלל מחוץ לתחום). דג זה בסדר אז צמצמתי את האפשרויות למשהו שנראה לי כמעט בלתי אפשרי יש רעיונות בהתחשב במגבלות? אגב, אשמח לשמוע איך עושים את הפתיתים, אני יודעת שזה פשוט אבל איכשהו זה תמיד יוצא לי או רטוב מדי או יבש מדי - אני צריכה כמויות מדוייקות. תודה
 

linet1

New member
שימי לב

כי צימחונות עשוייה לגרום לחוסר בוויטמין B שחשוב מאוד להתפתחות המערכת העיצבית אצל ילדים ומבוגרים (בעלי סובל מכך ומקבל זריקות). התייעצי עם תזונאית - חשוב ביותר!!! ובכלל דעתי היא שאם ההורה צימחוני אין שום סיבה להגביל את הילד בשלבי התפתחותו העיקריים ביותר!!!
 

גילהב1

New member
ללינט בקשר לB. תודה על ההארה

זה בסדר, הילדות שלי בנות 8, עד היותן בנות 4 בערך אכלו בעיקר מזון אורגני וכמעט בכלל לא גאנק פוד - לא חסר להן כלום. מאד בריאות טפו טפו טפו ועוד פעם טפו טפו טפו (עד היום, 8 שנים לא חלו בשום מחלה שהצריכה אנטיביוטיקה או השארות בבית למספר ימים) בשלבי ההתפתחות העיקריים (עד גיל 3 בערך), אכן קיבלו באופן מסודר עוף במרק עוף (עוף אורגני, כן, יש גם עוף אורגני) למרות שלאמא ממש קשה עם ההתעסקות עם הבשר של העוף. עשינו בדיקות (גם של B12) וזה בסדר. ותודה. ההארה במקום ונכונה.
 

מאי ח

New member
יש הרבה דברים "רגילים"

החל מעוף בתנור, שניצלים מוכנים או מוקפאים, נקניקיות, כבד, טחול וקציצות ומה עם פתיתים? תפוחי אדמה במיקרוגל, תפוחי אדמה בתנור, צ´יפס, מקרונים בצורות שונות ובטעמים שונים (רוטב פטריות, רוטב אדום וכו´) אשמח לעזור ולהעביר מתכונים דרך הדוא"ל
 

אמיר.

New member
מותר גם לאבא לענות ?

חייבים בשר ודגים (אלא אם כן אתם צמחונים ואז צריך להתיעץ ברופא). אצלנו אוהבים כדורי בשר וקציצות מטוגנות (אני מוסיף פתיתי סויה). שניצלים. צלי עוף (לא עוף מכובס !!!). כל זה קל להכנה. (יותר זול, יותר בריא ויותר חינוכי להכין לבד ולא לקנות מוכן, זה גם לא יותר זמן אם מתכננים נכון). תוספות: אורז, תפוחי אדמה, ברוקולי, פסטות. הכל פשוט בלי תחכום !! חבל"ז. בתאבון. אויש - דגים .. הכי טוב דג נסיכה כי זה בלי עצמות וקל להכין. מתכונים ? יש פורום שלם לזה - אפשר לשאול שם או לחפש.
 

Iris G

New member
מחממים להם בגן?

שבוע נורמלי אצלי זה: פיצה ביתית (גם טעים וגם בריא) פיקניק - חתיכות גבינה, ביצה קשה וקרקרים, עם ענבים וגזר וכולי, הם מרכיבים ארוחה לבד ומתים על זה פסטה בקרם גבינה פיתה עם נקניק הודו, ביסלי וירקות חתוכים כדורי בשר ברוטב אדום שניצל עם כול התוספות ונגמר השבוע מקווה שעזרתי (אם לא, כבר מתוכנן לי השבוע הבא)
 

גילהב1

New member
איריס - מה זה פסטה בקרם גבינה?

מכל הדברים שכתבת זה תפס לי את העין - פיצה אני באמת עושה לפעמים, בעיקר לארוחת ערב. אבל פסטה בקרם גבינה יכול להיות משהו שווה...
 

linet1

New member
פסטה בגבינה

את הפסטה מכינים רגיל (אצלי זה פסטה בצורת פרפרים - הילדה מאוהבת בצורה). חימום של קצת חמאה בסיר עד להמסה. הוספת הפסטה לחמאה המומסת ועירבוב טוב. הוספת קופסאת גבינה לבנה רגילה ומלח. עירבוב טוב וזהו. בתאבון!!! 5 דקות הכנה וגם אני אוהבת את זה.
 

גילהב1

New member
תודה אמיר - בטח שמותר גם לאבא

כמו שציינתי במענה קודם, כנראה שבאמת הבעיה שלי עם ארוחות הצהריים לילדים היא הצמחונות (שלי). הם כן אוכלים עוף (לא בשר) אבל אני ממש לא יכולה לבשל להם אותו ומוכן זה מטעמי בריאות לא נראה לי לתת להם. לעומת זאת, דגים זה רעיון ממש טוב - אתה קונה דגים קפואים או שמטייל בשווקים וקונה טריים?
 

אמיר.

New member
הודו ודגים.

הודו בריא מאד.. את לא יכולה לבשל להם בגלל הצמחונות שלך ? אולי תבקשי מאמא ? אישך ? ------ גדגים אני קונא קפואים. ממילא ממש צריך להקפיד על עצמות וזה משאיר אותנו עם סלמון (יקר קצת ויש עצמות) סול פלייס (ילדים אוהבים) ונסיכת נילוס - מומלצ לילדים (הרבה חלבון ושומן דגים). היתרון בקפואים שאפשר לקנות מראש להרבה זמן. אפשר להכין כמות ולהקפיא.
 

גילהב1

New member
היתי רוצה לנסות את העניין הזה עם

הדגים אולי אתה יכול לתת לי פה איזה מתכון שמתאים לילדים לסול ולנסיכה אשמח מאד תודה
 

אמיר.

New member
מתכונים.

דג נסיכה (יתרון : זול ובלי עצמות) 1. מפשירים את הדג. 2. משרים במים עם מיץ לימון לשעה (להפיג את הטעם). 3. עכשיו יש שלש אופציות : אפוי מתון מערבבים: שלש כפות מיונז + שליש כוס יין לבן + כף מרק בצל + הרבה שום כתוש ופלפל לבן. משמנים תבנית ושמים בה את הדג. מורחים את התערובת על הדג. מפזרים מעל פרורי לחם או קמח תירס גס או קורנפלקס מרוסק. אופים שעה ב 180. ----------- אופי חריף מערבבים: שלש כפות רסק עגבניות+שליש כוס יין אדום + קצת שמן זית + הרבה שום כתוש וימבה פפריקה ופלפל. משמנים תבנית ושמים בה את הדג. מורחים את התערובת על הדג. מפזרים מעל פרורי לחם או קמח תירס גס או קורנפלקס מרוסק. אופים לחצי שעה ב 180 עם כיסוי נייר כסף ועוד חצי שעה בלי הכיסוי. ---------------- מטוגן פורסים לפרוסות לרוחב הדג (שמנות ובשרניות) בוזקים שום, פלפל ופפריקה על כל הצדדים. מטגנים בשמן מכל הצדדים. למשך דקות ספורות. מניחים בצלחת עם שוליים יחד עם השמן. מניחים על סיר עם מים רותחים (אפשר על דוד המים החמים של שבת) לשעה שעתיים.
 

גילהב1

New member
הי אמיר

תודה על המתכונים. אתמול הייתי בסופר לא ממש מצאתי דג נסיכה קפוא, מצאתי סול אבל לא נסיכה. זה באריזת נילון שקופה או בקרטונים? זה חתוך כבר לפרוסות? תודה רבה וסליחה על הנדנודים
 

אמיר.

New member
לא נדנוד בכלל...

מה לא עושים בשביל הדור הבא ...
אז ראשית - יש פורום מתכונים ובו אנשים נחמדים... יש דגיסול מוכנים קרטון (יקר.. הרבה ציפוי .. מעט דג). יש בשקיות.. מתכון: מפשירים טובלים בביצה טרופה טובלים בבלילת פרורי לחם עם שום / פלפל / פפריקה מתוקה מטגנים משני הצדדים עד שהציפוי משחים (לא לשרוף).
 

אמיר.

New member
מתכון דגים מרקדנית הרוח

שתי קופסאות טונה שתי ביצים חופן קמח מצה. פטרוזליה קצוצה פלפל ופפריקה (טיפה) יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים.
 

טללבן

New member
הבעיה בכל הבתים זה הארוחה... ../images/Emo4.gif

אז מה נכין היום?????? אז פעם ראשונה שאני פה (הגעתי בהמלצת מיה30 שפגשה אותי בפורום שכן...) בעניין הצמחונות, אצלי, שבהדרך כלל לא נוגעים באוכל קנוי (סטייל שניצל מוכן וכאלה...) נדלקו השבוע על שניצלים טופו של טבעול, יש בטעמים מדהימים, תירס, ברוקולי וגולת הכותרת, שניצל טופו עם חומוס ולקט ירקות ויש לו טעם ממש ממש של פלפל, כדאי לנסות. אני עד היום לא הכנסתי דברים כאלו הביתה אבל...זה עבר בהצלחה!
לילה טוב טל
 
למעלה