שאלה לגבי ביטוח מנהלים

• פותח הנושא ssnn2
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

ssnn2

New member
שאלה לגבי ביטוח מנהלים

שאלה לגבי ביטוח מנהלים
הבעלים של העסק בו עבדתי התחלף. אני ביקשתי מהבעלים הקודמים לפטר אותי על מנת לקבל פיצויים.ולהתחיל חוזה חדש. במשך שנה הוא הפסיק לשלם ביטוח מנהלים(ללא ידיעתי!!) ונוצר חוב בחברת הביטוח. בכל מקרה נאמר לי שאחרי שהוא משלים את החוב, מה שיהיה בקופת הפיצויים של חברת הביטוח אלו הפיצויים שלי אפילו אם בנוסחא של וותק כפול משכורת אחרונה יוצא יותר! כך טוען הרואה חשבון! האם זה נכון? האם זה הגיוני?

תשובה

שאלה לגבי ביטוח מנהלים
הבעלים של העסק בו עבדתי התחלף. אני ביקשתי מהבעלים הקודמים לפטר אותי על מנת לקבל פיצויים.ולהתחיל חוזה חדש. במשך שנה הוא הפסיק לשלם ביטוח מנהלים(ללא ידיעתי!!) ונוצר חוב בחברת הביטוח. בכל מקרה נאמר לי שאחרי שהוא משלים את החוב, מה שיהיה בקופת הפיצויים של חברת הביטוח אלו הפיצויים שלי אפילו אם בנוסחא של וותק כפול משכורת אחרונה יוצא יותר! כך טוען הרואה חשבון! האם זה נכון? האם זה הגיוני?
תשובה
אם ההפרשות לא נעשות מכוח הסכם קיבוצי שחל על מקום העבודה, ואם לא חתמת על מסמך שבו נכתב מפורשות, כי ההפרשות לביטוח המנהלים נעשות במקום פיצויי הפיטורים, ועוד מספר תנאים שמחייב צו מטעם משרד העבודה (היית זוכר מסמך כזה), הרי שהסכום שנצבר בחלק הפיצויים שבביטוח המנהלים בא רק על חשבון פיצויי הפיטורים כחוק ואתה זכאי להשלמה עד למכפלת המשכורת האחרונה בשנות הוותק במקום העבודה. דבר עם רואה החשבון, הסבר לו את מה שכתבתי ובקש ממנו הוכחה לטענתו וגם עותק מתנאי פוליסת הביטוח. גם שם מסתתר מידע חשוב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה