שאלה לגבי ביטול דו"ח

שאלה לגבי ביטול דו"ח

הי, קיבלתי דו"ח על כך שכביכול לא נתתי להולכי רגל לסיים את החצייה. מדבר במעבר החצייה הקטנטן שמול עזריאלי. המשכתי בנסיעה, לדעתי לא היו שום הולכי רגל, מדובר במעבר של שלושה מטרים אולי. בכל מקרה עצרה אותי שוטרת מרחק מאותו מעבר והייתי מאוד מבולבלת כי התברר לי מיד ששכחתי את הארנק בבית. חוץ מזה זה היה הרכב של חבר שלי אז נורא התקשיתי למצא את הביטוחים, ובקיצור נלחצתי ושאלתי אותה "אבל מה עשיתי?". בקיצור אחרי שהיא קלטה שאין לי רישיון נהיגה, היא החליקה לי על זה - זה גם דו"ח לא? וקראתי לחברה שתזהה אותי וזה סיפק אותה. מה שכן היא רשמה לי דו"ח על סך 500 ש"ח על זה שלא נתתי לאנשים לסיים את החצייה לא עזרו טענותיי שהם כן ושלא היו אנשים במעבר בכלל. יום לאחר מכן הלכתי למקום והתברר שמהמקום שהיא עמדה בו בכלל בקושי רואים את המעבר, אז אם אני אלך להישפט זו המילה שלי נגד שלה. מה עושים? יש לציין שזו עבירה ראשונה שלי, פרט לדו"חות חנייה,ויש לי רישיון פחות מ-5 שנים (כמעט 4). אני עדיין יכולה לבקש לבטל או שללכת למשפט, ואם כן מה אתה חושב שהסיכויים שלי? תודה רבה

דבר ראשון צלמי את המקום שהשוטרת עמדה בו

תגישי ערעור מנומק בצירוף התמונות הנ"ל רוב הסיכויים שהערעור ידחה מנסיוני... אם את באמת בטוחה בצדקתך והערעור לא יתקבל תגישי בקשה להישפט אין יותר מה לעשות חוץ מזה לדעתי

be_roo

New member
אם היא פרטה בנסיבות הארוע את מקום עמידתה

ותוכלי להציג ראיות לבית המשפט כי ממקום זה לא ניתן להבחין כנדרש במעבר החציה כך שרואים את המעבר, רכבים שמגיעים אליו והולכי רגל מתקרבים וחוצים, הרי שיש לך טיעון משכנע וזו לא "מילה נגד מילה". "ביטול" אינו ממש רלוונטי, את צריכה להחליט האם לבקש להשפט או לא, על בסיס הטיעונים שאת יכולה להוכיח.

למה אתה חושב שהביטול לא רלוונטי

די הרבה אנשים אמרו לי שאם זו עבירה ראשונה, שאני אכתוב מכתב יפה ומפולצן ויבטלו לי. או שזה מכיוון שהרישיון בן פחות מחמש שנים? אני יכולה לצלם, אבל אם היא תגיד שהיא עמדה במקם אחר? ולא היא לא כתבה בדו"ח איפה היא עמדה, אלא רק איפה אני נסעתי ופניתי. תודה

be_roo

New member
זה אינו ביטול, זו המרה לאזהרה, ואת לא עומדת

בקריטריונים (כפי שכתבת בעצמך, אין לך את הותק המינימלי הנדרש). כמו שכתבתי, אם היא לא פרטה את מיקומה זה יתרון מצד אחד וחסרון מצד שני. באופן עקרוני זו טעות של השוטרת, זהו פרט חיוני בכתב האישום וסביר להניח שעורך דין מיומן יוכל להשתמש בזה כדי להביא לזיכוי כיוון שלמיקום השוטרת ושדה הראיה שלה יש נגיעה ישירה להוכחת העבירה. משפטי תעבורה מתנהלים זמן רב אחרי אורע העבירה, ושוטר שרושם עשרות דו"חות בשבוע לא זוכר את המקרים. לכן בעת המשפט הוא מעיד בעצם על מה שכתב בדו"ח. היות והיא החסירה את הפרטים החשובים הללו, אפשר יהיה להטיל ספק ביכולתה לראות את העבירה. אלב לשם כך צריך להעזר בעו"ד, הסיכוי שאזרח ידע לעשות זאת הוא קטן.

ranb3

New member
לצערי מנסיון -המשטרה לא עושה כלום

בי נכנס מישהו ממש קלות לא קרה נזק כלכך רק שיפשוף. אבל בגלל שברח הגשתי תלונה במשטרה עלתאונת דרכים נזק בלבד . ופשוט סגרו את התיק מחוסר ענין לציבור אחרי פחות מיום (כנראה ברגע שהלכתי מהתחנה). היתה את האפשרות לערער אבל עזבתי את זה.

אמ.. ע"ד יעלה לי יותר מה-500 של הדו"ח

אני יכולה לטעון את זה לבד. מה גם שלא היה לי רישיון, כמו שאמרתי קודם, אבל הייתי כ"כ מבולבלת מהמעמד (דווקא כי אני נהגת זהירה וחנונית נורא), שנראה לי שהשטרת פשוט החליטה לתת לי דו"ח בסכום גבוה יותר על משהו שכביכולעשיתי ולא על זה שלא הצגתי רישיון. תודה על הייעוץ.

Mr Bart

New member
אותו מקרה במעבר החציה בעזריאלי קרה לי היום

ממש כשרציתי לשאול בפורום זה בפעם הראשונה (מקווה שלא יהיו לי עוד סיבות...) ראיתי שיש כבר מישהי עם אותו סיפור בדיוק. באותו מעבר חציה בעזריאלי (לכיוון דרך בגין) יש כל הזמן תנועה ערה של הולכי רגל. כנהג שומר חוק עצרתי לפני המעבר ואפשרתי לאנשים לחצות. לאחר שסיימו המשכתי בנסיעה ולאחר כמה מטרים עצרה אותי שוטרת עם הטענה האבסורדית שלא ננתי לאנשים להשלים את חצייתם. מכיוון ששהיתי במקום מספר דקות עד לקבלת הדו"ח ראיתי כי נהגים נעצרים שם אחד אחרי השני (עוד 3 נעצרו שם על אותה סיבת עבירה במשך פחות מ5 דקות). אני משער כי הסיבה לדו"חות היא צורך בכספי הקנסות ולא הרתעה או ענישה של עברייני תנועה. זרימת הולכי הרגל שם בלתי פוסקת ותמיד ניתן לטעון, בצדק, כי הולך רגל נכנס (הוריד רגל) למעבר החציה בזמן שהמשכתי בנסיעה, ואין לדבר סוף. השאלה אם יש טעם כלשהוא לבקשה להשפט. עורך דין יעלה לי כמובן יותר מסכום הקנס, אבל אולי יש מקום לתלונה ייצוגית כלפי הדו"חות הסיטונאים הניתנים שם. אני חייב לציין כי אני נוהג למעלה מ20 שנה ומעבר ל2 דו"חות מהירות לא הורשעתי מעולם בעבירת תנועה כלשהיא.

Mr Bart

New member
ושאלה נוספת

האם דו"ח כזה כולל גם נקודות? בתודה מראש.

be_roo

New member
כמעט שום דבר ממה שפרטת לא רלוונטי

לא הנהגים שנעצרו ולא קופת המדינה או תלונה ייצוגית כלשהי. השאלה היחידה היא האם עדות השוטרת מספיקה להוכחת יסודות העבירה, כלומר, היא עמדה במקום ממנו יכלה להבחין ברכבך, במעבר החציה ובהולך רגל שקיפחת את זכותו לחצות. אם זכור לי נכון, לעבירה זו מוצמדות 4 נקודות.

למעלה