שאלה לגבי דוקטורט באוסטרליה

shum101

New member
זה חלק משגרת הבוקר...

זה חלק משגרת הבוקר של החדשות-מיילים-משרות באוניברסיטה. אני מניח שצריך סבלנות בשביל זה... תודה על ההפניה!
 

ארף

New member
מידע נוסף, לגבי דוקטורט וגם פוסט

התחום שלי הוא מדעי המחשב, לא יודע כמה ממה שאני אומר תקף לגבי תחומי מחקר אחרים. השני סנט שלי: 1. דוקטורט - באופן כללי, נחמד אם עושים את התואר באוניברסיטה מוכרת (במקרה של אוסטרליה אחת מה-G8), אבל עוד יותר חשוב מי המנחה. מנחה טוב, שמוכר בתחום שלו (וגם מקושר היטב) הרבה יותר חשוב מהשם של האוניברסיטה. הסיפור על התזה של הארנב אמיתי לגמרי. 2. כמו שציינו בשרשור, בתקופה הזאת של השנה מאשרים מלגות לתוכניות מחקר, אז אזור אוקטובר-נובמבר זו ה"תקופה החמה" למצוא משרות מחקר (דוקטורט או פוסט). 3. לא להינעל רק על אוניברסיטאות. מחקר מתנהל גם במכוני מחקר כמו CSIRO ו-NICTA (באוסטרליה. לא יודע מה יש בניו-זילנד). זה רלוונטי בעיקר לפוסט, אבל בהרבה מקרים המכונים האלה מחוברים טוב לאוניברסיטאות, אז יש גם הזדמנויות לדוקטורט (הנחיה משותפת של האוניברסיטה והמכון). 4. שווה לבדוק כל מיני אופציות למלגות. לא עשיתי בדיקה מקיפה בתחום, אבל כמה דוגמאות: AISEF מיועדת במיוחד לשיתופי פעולה בין אוסטרליה וישראל; ה-ARC (המועצה האוסטרלית למחקר) מציעה מלגות שונות, כולל מלגות לפוסט-דוקטורנטים צעירים. במקרה שלי הגעתי לאוסטרליה מחוץ לתקופה הנ"ל (על ויזת תושב קבע). שני דברים שעזרו לי למצוא תפקיד מחקר בזמן קצר: (א) המנחה שלי מהדוקטורט הפנה אותי לקולגה מקומי מקושר היטב (ראו נקודה 1), שידע לאן להפנות אותי ופתח לי דלתות. (ב) מזל, כי בדיוק חיפשו באחד המקומות חוקר בתחום שלי. לגבי מזל אין הרבה מה לעשות, או שיש או שאין, אבל קשרים זה משהו שאפשר לעבוד עליו במהלך הדוקטורט גם בלי להיות תלויים במנחה, במיוחד אם יודעים על המעבר מראש - לנצל כנסים מקצועיים בשביל לחפש "אנשי מפתח" באוסטרליה וליצור איתם קשר, גם אם העבודה האקדמית שלהם לא לגמרי חופפת לשלך. זה מאוד עוזר שיש מישהו מקומי שיכול להפנות לחוקרים אחרים בתחום, או להזמין אותך לתת סמינר (ולפרסם שאתה מחפש תפקיד).
 

tal6peled

New member
אני חושבת שזה תלוי...

במקצוע שלך ובאוניברסיטה עצמה. מה שכן יכול להיות שדברים השתנו ממתי שהגשת לעכשיו, התחרות גדלה ככל שאוסטרליה נהית פופולרית יותר ללימודים. אגב זה לא רק באוסטרליה, נהיה יותר קשה לקבל מלגות בהרבה מקומות וארצות כולל בארץ. בכל מקרה תמיד אפשר לנסות גם ללא מאמרים כמו שאני ניסיתי בפעם הראשונה, רק צריך לזכור שיש גבול לניסיונות לפחות ב UQ מותר לנסות רק פעמים להשיג את המלגה.
 
אני מסכים כעיקרון,

אבל אציין שה"תקדימים" שאני מסתמך עליהם הם הנסיון האישי שלי - שתי הגשות נפרדות לשתי אוניברסיטאות שונות בשני תחומים מאד שונים (זנחתי דוקטוראט אחד באמצע...סיפור לא ארוך אבל משעמם) - וגם נסיונם של כששה דוקטורנטים (ודוקטורנטיות!) אחרים שהכרתי, בתחומים שנעים בין הנסדה ופיזיקה למדעי המדינה והרוח וזה במהלך השנים 2005-2011, ובאוניברסיטאות מהשורה הראשונה במדינה אז אני כמובן לא חולק על דעתך ונסיונך, רק רציתי לציין שמאמרים אינם בהכרח סף קבלה - כדי שלא להלחיץ ללא צורך את מי ששוקל להגיש בקשה. תארי לך שמישהו יגיד "אין לי מאמרים, זה בטח לא יילך..."
 

donjuan11

New member
for a change extermely usefull answers

I would just add that you SHOULD concentrate on the G8 only. in a long run it is a better shot for a successeful PhD Also, dont mind the deadlines. there are only limited numbers of the scholarhips given by university and/or goverment, and I with 2 published papers in leasing jounrals and average of 92 didnt get those. but the department/or your supervisor will fund you so deadlines shouldnt play a role.
 

surfturf

New member
מלגה מהחוקר עצמו

לפי מה שהבנתי (יכול להיות שהבנתי לא נכון), החוקרים מעדיפים שתקבל מלגה מהאוניברסיטה או מהמדינה כי אחרת הם צריכים לשלם לך מתקציב המחקר שלהם. האם זה נפוץ לקבל מלגה מהחוקר עצמו? איך בכלל אפשר להעלות את השאלה הזו? כל החוקרים שדיברתי איתם עד כה שלחו אותי לבדוק אם אני זכאי למלגה...
 
אכן לא קל להעלות את השאלה הזו,

כי כפי שכתבת, חוקרים אכן מעדיפים לחסוך לעצמם את ההוצאה הזו. הדרך הכי נאותה, לדעתי, להעלות את האופציה, היא שאחרי שחוקרת שולחת אותך לבדוק זכאות למילגה, ללכת באמת ולבדוק את הזכאות שלך למילגה ואז לחזור אליה עם הממצאים שלך. "גיליתי שמצבי כך וכך. מה דעתך? איך מוטב לנו להמשיך מכאן?" אם אין לה כסף או רצון להוציא את הכסף, אז היא תגיד לך שאין לה פיתרון. אם יש לה רצון וגם יכולת, אז היא תגיד לך מה היא יכולה לעשות או לברר או לנסות.
 

surfturf

New member
מאמרים

תודה על הטיפ. לגבי מאמרים. עבודת תואר השני שלי נחשבת לטובה מאוד ומצאתי ממצאים יחסית מהפכניים לתחום שלי. כתבתי מאמר אחד (שבבדיקה אצל המנחה שלי) ועכשיו אני באמצע השני ואמור להתחיל אחריו את השלישי. אבל הבעיה היא שדברים זזים לאט וכמובן לא אספיק לפרסם את כולם בקרוב (אומרים שלוקח כמה חודשים טובים לכל מאמר עד שהוא מפורסם). אני לא בונה על מאמרים במקרה שלי. אני מקווה שהציון הסופי של המסטר יהיה גבוה ויעזור לי לקבל את המלגה. בנוסף, הצגתי את המחקר שלי בכמה כנסים (הרצאה+פוסטר), חלקם בינ"ל . האם לדעתכם זה עוזר לקבלת המלגה?
 
בטח שעוזר !

המנחה שלי מדבר איתנו על זה הרבה. יש ועדות, והם עוברים טוב טוב על האפליקיישן ומחליטים. קח בחשבון שגם לא לוקחים את הציונים שלך כמו שהם אלא נרמלים את זה לפי השיטה שלהם. למשל אם ציון המעבר בתואר שני הוא 65 ובאוסטרליה זה 50, הם יהפכו את ה-55 שלך ל-50 שלהם, ואני לא יודעת אם זה עזר בדיוק שצעקתי ונימקתי שה- 65 זה רק כדי לעשות יותר סינון ולהעלות את הרף ולא כי הרמה נמוכה יותר. בכל אופן, לכל מנחה יש "תקציב מחקר", שהוא יכול לעשות איתו מה בראש שלו. היות ולי יש מלגה ממשלתית או כלל-אוניברסיטאית הוא לא צריך לממן אותי, אבל את הקולגות שלי הוא או הפקולטה (לא סגורה על זה בדיוק, שכחתי) כן מממן/נת מתקציבו/ה. אם לא הייתי מקבלת את המלגה, הפקולטה הייתה צריכה לתת את ההחלטה שלה. ואז זה נהיה ממש תלוי האם אתה חשוב להם או לא, לכן כדאי מאוד לסכם עם המנחה בדיוק על הצעת המחקר שאותה הוא מעוניין שתגיש, ולהדגיש בשבילו את הניסיון שצברת בתחום הספציפי, שיהיה יותר בטוח שייצאו לו פירות ממך. בגדול, לפי התיאור שלך, ניראה לי שתתקבל. הם נותנים גם מקום לרשום מעין "מאמרים שבדרך", וזה עוזר, אולי לא מכריע את הכף כמו במקרה של טל אבל בהחלט מוסיף משהו (המנחה שלי שאל אותי מפורשות ואמר שזה יכול לעזור לבקשה שלי, כי לא היו לי מאמרים בכלל !).
 
תזרוק פנימה כל מה שאתה יכול.

הצגת פוסטר? תפרט. נתת סמינריון? תפרט. יש מאמר בדרך להגשה? תן את השם שלו ולאן מגישים ואיפה הוא בתהליך. בשלב הזה של חייך המקצועיים כל פיפס נחשב. לגבי כמה נקודות אחרות שהעלית: -תפעיל עוד יותר לחץ על המזכירות. שב להם על הראש, כי זה באמת קריטי מבחינתך. לי היה מזל והמנחה שלי היה בדיוק גם בתפקיד אדמיניסטרטיבי בחוג אז הוא הצליח לסדר לי בחינת תזה מאד מהירה. אז תביא אוהל וגיטרה למזכירות החוג ותצייר שלטים
- אם אתה בעניין של איכות סביבה ואוניברסיטת סידני, האם אתה מציץ גם ב-School of geosciences? יש שם כמה וכמה חוקרים שעשויים להתאים לך.
 

tal6peled

New member
תכתוב גם את כל התקצירים שפורסמו

בגיליונות של הכנסים כרגע זה הפרסומים שלך וזה גם חשוב
 
שמישהו יטגלן את השרשור הזה!

יש פה כל-כך הרבה מידע ודיעות שונות, חבל שזה ייעלם. עוד יותר חבל שלא ידעתי את כל זה לפני כמה שנים....
 
למעלה