בטח שעוזר !
המנחה שלי מדבר איתנו על זה הרבה. יש ועדות, והם עוברים טוב טוב על האפליקיישן ומחליטים. קח בחשבון שגם לא לוקחים את הציונים שלך כמו שהם אלא נרמלים את זה לפי השיטה שלהם. למשל אם ציון המעבר בתואר שני הוא 65 ובאוסטרליה זה 50, הם יהפכו את ה-55 שלך ל-50 שלהם, ואני לא יודעת אם זה עזר בדיוק שצעקתי ונימקתי שה- 65 זה רק כדי לעשות יותר סינון ולהעלות את הרף ולא כי הרמה נמוכה יותר. בכל אופן, לכל מנחה יש "תקציב מחקר", שהוא יכול לעשות איתו מה בראש שלו. היות ולי יש מלגה ממשלתית או כלל-אוניברסיטאית הוא לא צריך לממן אותי, אבל את הקולגות שלי הוא או הפקולטה (לא סגורה על זה בדיוק, שכחתי) כן מממן/נת מתקציבו/ה. אם לא הייתי מקבלת את המלגה, הפקולטה הייתה צריכה לתת את ההחלטה שלה. ואז זה נהיה ממש תלוי האם אתה חשוב להם או לא, לכן כדאי מאוד לסכם עם המנחה בדיוק על הצעת המחקר שאותה הוא מעוניין שתגיש, ולהדגיש בשבילו את הניסיון שצברת בתחום הספציפי, שיהיה יותר בטוח שייצאו לו פירות ממך. בגדול, לפי התיאור שלך, ניראה לי שתתקבל. הם נותנים גם מקום לרשום מעין "מאמרים שבדרך", וזה עוזר, אולי לא מכריע את הכף כמו במקרה של טל אבל בהחלט מוסיף משהו (המנחה שלי שאל אותי מפורשות ואמר שזה יכול לעזור לבקשה שלי, כי לא היו לי מאמרים בכלל !).