שאלה לגבי דו"ח עירייה

moonchild00

New member
שאלה לגבי דו"ח עירייה

שלום, יש לי שאלה לגבי דו"ח שקיבלתי מהעירייה על חנייה בכחול לבן. לא מזמן צבעה עיריית קרית אונו את כל המדרכות שלה כחול לבן, אני כבר לא תושבת קרית אונו אבל גרה בעיר ליד. המהלך הזה הונהג לפני כשנה. הסיפור הוא שאחרי שקיבלתי את הדו"ח הנ"ל, החלטתי לעשות סיבוב באזור ובכלל בעיר, הכל בהחלט צבוע כחול לבן אבל מה, אין בשום מקום מדחן או מכונה שמוכרת כרטיסים לחנייה... מי שמכיר את קריית אונו - יודע שיש מקומות שאין לידם לא קיוסק או מרכז מסחרי ששם נניח ואפשר לקנות כרטיס חנייה. השאלה שלי היא האם עירייה שצובעת מדרכות בכחול לבן לא מחויבת עפ"י חוק לאפשר לי לשלם על חנייה? כלומר שיהיו מדחן או מכונה בתחילת הרחוב? הרי לא לכולם יש כרטיסי חנייה ארציים או איזיפארק? האם יש חוק לגבי זה? והאם אפשר להגיש תלונה נגד העירייה על כך, אם כן היכן מגישים?

be_roo

New member
לא ידוע לי על שום חוק שמחייב רשויות להציב

מדחנים אוטומטיים. כנראה שלמחוקק סביר לדרוש מנהגים להצטייד מראש בכרטיסי חניה או לחנות בחניון.

shlang

New member
בנוסף לתשובה הקודמת

ניתן לבדוק בעיריה האם יש אישור של ועדת תנועה לסימון הכחול לבן באזור, (תמורת אגרה) או לשלם את ה- 100 שקל ולשכוח.

guya72

New member
כפי שענו

לפני כן - אין חוק כזה, אבל יש כאן בעיתיות מסויימת. אם דורשים כי תשלמי על החנייה - עליהם לתת לך אפשרות לשלם . לדעתי (הלא מוסמכת) - אם תגשי למשפט, ותוכיחי כי במרחק סביר ממקום החנייה אין קיוסק / מדחן אוטומטי וכו' - אזי יזכו אותך. שוב פעם - אני מדגיש - זאת דיעה אישית בלבד.

eli551

New member
בכל עיר ניתן לערער על הדוח

יש מחלקה משפטית שבודקת ולי היה מקרה בפ"ת לקח חצי שנה עד שהמחלקה המשפטית החליטה לא לבטל לי את הדוח חניתי במקום שאין מדרכה אלא דרך עפר והם טענו שהתמרורים נמצאים בצד השני של הכביש בקיצור ב100 ש"ח קונים איזי פארק פתרון מצוין לכל הבעיות שציינת היתרון שמשלמים רק על זמן חניה נטו

למעלה