שאלה לגבי דמי אבטלה

מצב
הנושא נעול.
שאלה לגבי דמי אבטלה

שאלה לגבי דמי אבטלה
שלום רב. אני עובדת במקום העבודה האחרון שלי כשלוש שנים וחצי. מתוכם 4 חודשים אחרונים בשכר גלובלי במשרה מלאה, במשך 10 חודשים לפני כן בשכר שעתי, 5 ימים בשבוע, 5-6 שעות ביום, והשאר (לפני כן) כ-3 ימים בשבוע 5-6 שעות ביום. 1. מהו גובה דמי האבטלה שמקבלים אחרי פיטורין ולפי מה הוא מחושב? 2. בהנחה שמעולם לא חתמתי בלשכה ולא קיבלתי דמי אבטלה, מהי התקופה המקסימלית שאני יכולה לחתום? אני מבינה למשל שבחודש הראשון לא מקבלים בכלל דמי אבטלה ומותר לחתום רק במשך 3 חודשים. זאת אומרת שבהנחה שלא אמצא עבודה, אקבל דמי אבטלה רק פעמיים? 3. אני בעלת תואר ראשון. האם ללשכת התעסוקה מותר להכריח אותי לעבוד בכל סוג עבודה שהוא?

מקפיצה

שאלה לגבי דמי אבטלה
שלום רב. אני עובדת במקום העבודה האחרון שלי כשלוש שנים וחצי. מתוכם 4 חודשים אחרונים בשכר גלובלי במשרה מלאה, במשך 10 חודשים לפני כן בשכר שעתי, 5 ימים בשבוע, 5-6 שעות ביום, והשאר (לפני כן) כ-3 ימים בשבוע 5-6 שעות ביום. 1. מהו גובה דמי האבטלה שמקבלים אחרי פיטורין ולפי מה הוא מחושב? 2. בהנחה שמעולם לא חתמתי בלשכה ולא קיבלתי דמי אבטלה, מהי התקופה המקסימלית שאני יכולה לחתום? אני מבינה למשל שבחודש הראשון לא מקבלים בכלל דמי אבטלה ומותר לחתום רק במשך 3 חודשים. זאת אומרת שבהנחה שלא אמצא עבודה, אקבל דמי אבטלה רק פעמיים? 3. אני בעלת תואר ראשון. האם ללשכת התעסוקה מותר להכריח אותי לעבוד בכל סוג עבודה שהוא?
מקפיצה
מקפיצה. קפיץ קפוץ

שיר ורד

New member
תשובות

שאלה לגבי דמי אבטלה
תשובות
1ץ דמי האבטלה נקבעים על פי השכר בשלושת חודשי העבודה האחרונים שקדמו להתיצבות לראשונה בלשכה. דמי האבטלה יהיו תמיד נמוכים מהשכר, ככל שהשכר גבוה יותר, כך יהיה ההפרש גבוה יותר. דמי האבטלה המקסימאליים הם השכר הממוצע במשק. 2. התקופה המקסימאלית לקבלת דמי אבטלה נקבעת על פי הגיל ומספר התלויים. 3. מקבלים דמי אבטלה החל מהחודש הראשון לאבטלה (פחות 5 ימים בכל רבעון). 4. נדמה לי שזה תלוי בגיל. תוכלי למצוא תשובות למרבית שאלותיך באתר הביטוח הלאומי ובאתר לשכות התעסוקה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה