שאלה לגבי הארכת חל"ת

• פותח הנושא k77
  • פורסם בתאריך

k77

New member
שאלה לגבי הארכת חל"ת
הוצאתי ע"י המעסיק לחל"ת עד ה-19.5 כולל, אמש שלח לי המעסיק מכתב שבו הוא מודיע לי על המשך החופשה ללא תשלום החל מה20.5.20 ועד להודעה חדשה וזאת עקב ירידה בפעילות העסקית.

1. אשמח לדעת מהן זכותיי במצב זה בדגש על האם אני יכול להודיע למעסיק שלי בסוף חודש מאי שאני מבקש שהוא ייתן לי מכתב פיטורין החל מה-1.6 או שעליי לעשות זאת רק עד ה-20.5 שהוא תאריך סיום החל"ת המקורי (אני חושש שאולי המעסיק יטען שיש בו השתהות מצידי ולכן הוא יבקש שאני אתפטר).

רב תודות מראש על המענה!

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
אי החזרת עובד מחל"ת כפיטורים
משהמעסיק לא מחזיר אותך מחל"ת, ואף לא מתחייב לכל מועד צפוי ביחס לכך, זכותך לבקש בכל רגע נתון (החל מה-19.5) מהמעסיק לראות זאת כפיטורים בפועל, על כל המשתמע מכך (קבלת מכתב פיטורים + הודעה מוקדמת + פיצויי פיטורים). בכל מקרה לא יהיה מדובר בהתפטרות, משהמעסיק הוא זה שמסרב להתחייב על מועד החזרתך לעבודה, אם בכלל.
שקול מעשייך בין היתר לפי זכותך (וזכותך העתידית) לדמי אבטלה ובין היתר לפי השאלה האם המעסיק יבקש לעבוד ממך בתקופת ההודעה המוקדמת, אם לאו.

k77

New member
תודה רבה עו"ד גורביץ רק הבהרה לגבי האבטלה
בעצם ימי החל"ת, שיצאתי אליהם כ-30 ימים או נניח 45 ימים עד תחילת יוני יירדו מהמכסה שמגיעה לי בימי אבטלה, לאחר שהמעסיק יפטר אותי?

אשמח להבין למה רשמתי לי "שקול מעשייך בין היתר לפי זכותך (וזכותך העתידית) לדמי אבטלה".

תודה מראש על המענה

למעלה