שאלה לגבי הגדרת עבודה עבור נכה?

eyal_kar

New member
שאלה לגבי הגדרת עבודה עבור נכה?

שלום אני שואל בשם ידיד שהוא נכה בעל ליקוי ראיה ותעודת עיוור לצמיתות. מקבל קצבת ביטוח לאומי וקצבה מחברת ביטוח פרטית עבור ביטוח אובדן כושר עבודה. למרות מגבלותיו הוא הצליח להקים אתר אינטרנט מצליח והוא מעונין לתת שירותים דרך האתר ולמכור מוצרים בתשלום. הוא חושש שאם יצליח הוא יחשב ל לא נכה וישללו ממנו הקצבאות והוא לא מעונין בכך מפני שהראיה שלו עלולה להידרדר לעיוורון מוחלט ואסור לא לאבד את הקצבאות שהוא מקבל. מהיא ההגדרה של עבודה? אם למשל אישתו תיקח בעלות על האתר והאתר או העסק יהיה שלה האם הוא יכול לעבוד בהתנדבות בחברה של אישתו ואז זה לא נקרא עבודה כי הוא לא מקבל משכורת אישית? יש איזה עיצה? רון

SHAHAF UZI

New member
קבל תשובות איל......

ע'פ חוקי המס הנהוגים בארץ,כל אדם שנכותו הרפואית מעל 90 אחוז לא משלם מס הכנסה. אפס אחוז מס. דבר שני,כל עיוור,ברגע שמפסיק להרוויח כסף,מקבל מיידית,את הקיצבה שאותה הוא הפסיק לקבל עקב הצהרתו שהוא מרוויח. לעיוור אין שום בעייה.נכותו חד משמעית,ואין צורך להוכיח אותה שנית. תמסור לו ממני שהוא אחלה בנאדם,אדם חזק מאד,ויש להרבה רואים מה ללמוד ממנו. בהצלחה לשניכם. עוזי שחף.

eyal_kar

New member
לעוזי שחף

תודה על התגובה ומילות העידוד! הבעיה היא לא מס הכנסה לבן אדם יש קצבה גבוהה מחברת ביטוח פרטית שכוללת גם פנסיה. וברגע שהוא שוב עובד היא קרוב לבדי תשלל ממנו ולא תחזור כך שלא כדי שיאבד אותה. אם העסק הוא של אשתו והוא עובד בהתנדבות היא בעלת האתר הרווחים ממכירות מגיעים אליה על שמה. האם סידור כזה יכול לתפוס? איל

SHAHAF UZI

New member
יש לי מידע בדוק עבורך !!!!

שכבר בדקתי בעבר.. תקשיב!!! אם הוא עוזר לאשתו הוא לא נחשב לעובד בכלל. מבחינת השלטונות זה בסדר ולגיטימי. עבורו זוהי תרפיה,התעסקות במשהו.. ומבחינת חברת הביטוח,אם אין לו תלוש שכר,אף אחד לא יוכל לדבר איתו, גם לא בית משפט!!! אם אני פותח עסק על שמו נניח,והעסק מרוויח 500000 שח בחודש גם אני , וגם הוא יכולים להנות מפטור גורף ממסים. עורך דין אישר לי בעבר שזה מתאפשר...בלי שום קשר לשאלתך.. שלא ידאג,אם אין לו תלוש שכר,והוא לא עצמאי,הכל בסדר. יום טוב לכם עוזי שחף

siv30

New member
הרשה לי למחות בקול רם

אני לא מבינה, את מי אתה רוצה לסדר ? את המדינה או את חברת הביטוח? גם החבר שלך שמוגבל ע"י נכות, את מי הוא רוצה לנצל ע"י העברה פקטיבית של העסק לידי אישתו? תראה, כנכה המדינה נותת לו המון הטבות, החל מפטור מלא ממס עד הכנסה שנתית של 500000 ש"ח וכלה בקיצבה מביטוח לאומי (שמותנית בהכנסה), שיקום מקצועי, מתקנים מיוחדים שנועדו למטרה ועוד ועוד. הנסיונות שלו לסחוט עוד קצת את הלימון, לא נראים לי וזו בלשון מעטה. חלק מההטבות שלו כנכה באות על חשבון משלם המיסים, קרי חשבוני. אז בבקשה ממך, תכבד אותי ואת יושבי הפורום שרובם עובדים ומשלמים מיסים כחוק ותחסוך ממני את השאלות המעליבות האלה, איך לדפוק את המדינה ואת האזרחים שלה שכן משלמים מיסים ולדאוג שאקבל עוד קצת הכנסה.

SHAHAF UZI

New member
היי הלו,SIV30 ,תירגעי בבקשה,בסדר?

הייתי כעיוור למשך כמה דקות רק מלקרוא את התגובה שלך. תקשיבי סיון!!! לפני שאת באה לבקר עיוור,תקשרי לעצמך את העיניים,רק לחצי שעה.... תחזרי לספר חוויות,ואחרי זה תקראי שוב את התגובה שלך.... מה את מתיפייפת SIV30 ? ועל חשבון מי ? מה פתאום את לוקחת "מקרה פרטי" של אדם שכמעט לא רואה בעיניים, נכה 100% עקב כך,ועוד בשביל לבשל כאן ארוחה ? מי את שתבקרי אדם שדואג לקיום הכי בסיסי שלו ? מי סיפר לך שהביטוח הלאומי מתנה קיצבה בהכנסה ? מאיפה את לוקחת את כל הקישקושים האלה ? סיון,את מרשעת אמיתית !!! אני מזמין אותך לוותר על מאור עינייך ,(על השכל כבר ויתרת מזמן) ואחרי זה אני "אצ'פר " אותך במתקנים מיוחדים (ממש מגרש משחקים) ותקבלי ממני גם שיקום פרטי צמוד,עם מורה פרטי... את מוכנה להישבע שאף פעם לא שילמת " בשחור " ? אף פעם לא ניסית להרוויח איזה "רווח מישני" מאיפה את לוקחת את החוצפה הזו , סיון ,ואני לוקח בחשבון כאן,שאותו עיוור בכלל לא דיבר איתך....תנסי רק לדמיין מה קורה איתו עכשיו!!! אנחנו חברה של אנשים שאיבדה ממש מזמן את צלם האנוש שלה,סיון.!!! והיום תרמת תרומה כבדה למחול הגועל נפש הזה.... תפתחי את העיתון סיון,הדליקי רדיו,וצפי בטלויזיה...... העיוור הזה , הוא הכתובת שלך עכשיו ? איפה השרים בלי תיק,ואיפה הפועלים בנמל אשדוד,ובשאר הנמלים ? ואיפה כל משכורות המנכלים בכל הבנקים,ומשרדי הממשלה ? ואיפה כל חברי הכנסת החרדים,שמרוקנים את קופת המדינה? אם היית רואה את כל זה,לא היית מצייצת אפילו,סיון. אגב,הבחור לא הזכיר שום העברה פיקטיבית על שם אישתו !!! אני הכנסתי את זה לדיון,ובכל יום יש אלפי רוא'ח ועו'ד, שדנים באיך " לנקנק את מס הכנסה " !!! להם אני בטוח שאת רוחשת המון כבוד ? נכון, סיון ? קשה לך לתקוף אותם,את יועצי הסתרים האלה !!! כי הם למדו בשביל זה !!! והם מגנים על בחור חסון,שרק לפני יומיים רצח זקנה,אחרי שעקב אחריה הביתה,בשביל לשדוד 2000 שח. יצאת מכל פרופורציה סיון,ואני חושב שזה הגעיל עוד הרבה אנשים כאן. זה לא מפליא אותי סיון. בשבוע שעבר הצצתי לך לפורום,ולא הייתי צריך יותר מכמה דקות בכדי לברוח למקום אחר. היו שם תאורים של "איך זו נראית",לעומת "איך שזו הצליחה",ו"איזה קול מגעיל יש להיא".... לא פלא שאת לא רואה כלום ממטר. יש לך לפחות עיניים,תשתמשי בהם לפחות,במקום לבלבל ת'מוח.

siv30

New member
אני מאוד רגועה

בניגוד לתגובה המתלהמת שלך. בוא תעשה מקלחת קרה ותחשוב על מה שאמרתי מר עוזי שחף הנכבד. ריבוי סימני קריאה, שאלה או כל סימן אחר אינם מעידים על חוכמה רבה. אני מזמינה אותך לבדוק באתר של ביטוח לאומי את הוראות החוק. ביטוח לאומי מתנה קיצבת נכות כללית (קרי קיצבה בגין פגיעה שאינה נובעת מנכות מעבודה) במבחן ההכנסה. מס ההכנסה פוטר באופן אוטומטי הכנסה של עיוור עד גובה של חצי מליון ש"ח. בוא תשאיר לי לחשוב בשם עצמי ואל תכניס לי מילים לפה את מי אני מעריכה ואת מי לא. לבסוף אני ממליצה לך לשמור על כבוד הפורום שאתה כל כך מעריך ולא לרדת לרמה אישית. אם אתה לא מסוגל להתמודד עם דעתי, אתה מוזמן לדלג. המקום נועד להביע דעות שונות, ולהזכירך, תקנון הפורומים אינו מתיר השתלחות בסגנון שלך באף אדם (לא רק במנהלי פורומים) אז ראה זו כהמלצה חמה.

SHAHAF UZI

New member
SIV30,אם הייתי יודע שאת מנהלת פורום

מי היה בכלל מדבר איתך ??? מותר לך כמנהלת פורום ,למעוך כבודו העצמי של עיוור,תוך עיוורון מוחלט מצידך שמא את פוגעת ברגשות של אחרים ? הדברים הכל כל קשים שהטחת באדם המסכן הזה,פגעו ברגשות של עוד אנשים חוץ ממני. הייתי מצפה ממך לאיזו חרטה,אבל את ממש לא בכיוון הזה.... בעוד שאת דואגת לכבודך העצמי,הבחור עדיין מלקק את פצעיו... הלשון שלך חדה ומאד מאד מסוכנת,כי אין לך כללים..חוץ מ"כללי הפורום". לא הבנתי נכון את כוונתך לגבי מבחן ההכנסה,הבנתי הפוך ממה שהתכוונת לאמר,ובזה צדקת,אך לא על זה מדובר כלל. ויש לי אלייך שאלה " גבירתי הנאווה " !!! מה עשיתי לך-שאת לא עשית לאותו עיוור ? הפצעים שהוא צריך ללקק נותרו הרי טריים מאמש... ואין לי אתך שום מחלוקת ברמה האישית !!! את לא הרפרנס שלי!!! ואל תנפנפי לי בתקנונים הגברת SIV30 !!!! א ת ה א ח ר ו נ ה ש ש מ ה ק צ ו ץ ע ל תק נ ו נ י ם !!! את התקנון הכי חשוב את הפרת אתמול,על איזה תקנון את מדברת,תאמרי לי ? " המקום נועד להביע דעות שונות "...זה נכון...עד שזה פוצע פצעים קשים. אל תצפי לפגוע מאד במישהו,בלי לקחת בחשבון שיהיו כאלה שיחושו אליו אמפטיה....ואת זה היית אמורה לקחת בחשבון. אני לפחות מסוגל לסיים את דבריי ולהתנצל אם פגעתי בך אי פעם, ה ת נ צ ל ו ת כ נ ה ו א מ י ת י ת !!!

SHAHAF UZI

New member
SIV30,אם הייתי אמור להסתפק בתשובות

שלך כמזון לנפש העדינה שלי, כנראה שהייתי מת מזמן....

siv30

New member
עוזי בוא נסתפק בכך שאתה חיי

יש כאלה שגם את זה אין להם. הבנתי את עמדתך, גם לגבי וגם לגבי יתר הדברים. מציעה שנמשיך הלאה.

ymmy

New member
אני מאוד מקווה שהיבנת.....

שסגנוניך,דעותיך ונוכחותך כאן בפורום גרמו לסערת רגשות שהפרה את האוירה המאוד אנושית שלווה וחיובית אשר על כן ועל פי תקנון הפורומים לא נותר לך אלא להסיק את המסקנות המתבקשות

siv30

New member
תודה על ההמלצה. אני אזכור אותה כל

כל פעם שני אזכור את האנושיות שלך כשבירכת אותי שאזכה להתעוור...

ymmy

New member
תרשי לי לבוז .זז לך בתרועה רמה..

הדברים שהטיח בך עוזי הם כמים טהורים את זקוקה לטיהור עמוק ודעתי... לרגע היה נדמה לי שאני שומע את הנוכל הגדול-ביבי אבל מסתבר שהתעמולה השיקרית והמאוסה של התכשיט הזה מצליחה לחלחל להרבה שום כלומים צעירים נבובים את צעירה מדיי ומושת... לבוא ולהטיף מוסר לאנשים ששפכו את דמם למדינה הזאת בכדי שאת ושכמותיך יהרסו אותה לאחת כמוך לא נשאר אלא לאחל ---שתהיי עוורת---- ולחילופין קחי את החתולה שלך וסעי למימי_ביץ קרוב להריסון ותשאירי את המדינה שלנו אנחנו נבנה אותה מחדש

SHAHAF UZI

New member
יאמי בוקר טוב

אתה יודע שאנחנו מסכימים,נתחיל בזה. אנא ממך,בוא לא נרחיק לכת עד כדי כך. למרות הכל,לא מגיע לאדם להיות עיוור,בגלל טעות שהוא עשה. אני מקווה שאתה לא כועס עלי. להשתמע יאמי, עוזי.

ymmy

New member
אתה צודק הרחקתי מדי......

אבל לא מספיק בשביל להתנצל בפניה !!!! אלא רק לחברי הפורום ולאביבה

eyal_kar

New member
הסברים...

siv30 כתבה: אני לא מבינה, את מי אתה רוצה לסדר ? את המדינה או את חברת הביטוח? אף אחד!!! הבחור איבד את הראיה שלו במהלך קרירה משגשגת עבד בעבודה מכובדת ונתן שירותים לחברות מובילות במשק. הוא מצא לו תחביב בנה אתר כדי בכל זאת להתעסק עם משהו ולהרגיש שווה ובעל ערך. הוא מוכר שם קורסים ומדובר בסך הכל ברווח של 300 שקל בחודש ואולי טיפה יותר בעתיד. הוא לא מעונין לסדר אף אחד ההיפך המטרה היא לרשום את זה אולי על מישהו אחר ואז זה חוקי כולל תשלום מס הכנסה מלא. ואז המדינה מרוויחה כסף נוסף, תשלום מס נוסף מפרי עמלו של נכה. המדינה מרוויחה הנכה מרוויח סיפוק וגאווה והערכה עצמית. אבל הוא דאג שבגלל סכום פעוט זה הוא עלול לסכן את הקצבה שעליה הוא חי ועשוי להתקיים כנראה כל חייו בשל נכותו. כל הענין היה שברגע שהוא ראה שהוא מצליך לעשות קצת מכירות הוא דאג שזה לא חוקי שאין הצהרה על הרווחים (מזערים) ורצה להפוך את זה לחוקי.

למעלה