שאלה לגבי היד שהפסדתי איתה בטורניר/ אידיוט

2המרפא

New member
שאלה לגבי היד שהפסדתי איתה בטורניר/ אידיוט

אז ככה המצב היה כזה זה היה טורניר לייב גדול בשולחן המוקדם שישבתי בו הגעתי להיות צ'יפ לידר על בלופים מוחלטים פשוט לא הצלחתי לתפוס כלום אבל שיחקתי מבריק עם מה שהיה. בכל אופן אחרי שעתיים בערך שאני יושב עם צ'יפ ליד סביר קיבלתי זוג מלכות עשיתי רייז בערך פי 4 מהבליינד, רק בנאדם אחד השווה. אחת מהמלכות הייתה יהלום ובפלופ נפתח אס נסיך 10 יהלום. אני ידוע בתור שחקן מאוד אגרסיבי שחי על קופות גדולות, הבחור שהיה UNDER THE GUN העלה באלף באותו הרגע שמתי אותו על ג'ק וdraw לסטרייט או לפלאש ושהוא מנסה להוציא אותי מהיד שכבר הייתי מאוד רצינית מבחינת כסף. עשיתי אול אין מתוך הנחה שהוא או משחק על DRAW או ישוב עם זוג אסים ומפחד מהDRAW הוא עשה לי CALL וכמובן הוא יושב עם הנאטס מלך מלכה תלתן. בשלב הזה כבר לא נשאר לי יותר מדי רק יהלום או קינג לספליט כמובן שלא קיבלתי את זה ובגלל שהייתי ראש בראש עם הצ'יפ לידר השני לא נשארתי עם הרבה וכבר הייתי לא רלוונטי לשאר המשחק. השאלה שלי היא האם אני באמת עד כדי כך אידיוט?

DoubleN

New member
הבנאדם אעלה UTG

אתה צריך להתקפל, לא רשמת מה היו הקלפים שלך.

ד י נ מ י

New member
QQ

הוא אמר שהיה לו QQ בכל אופן, לא תמיד מי שאגרסיבי לוקח קופות. צריך לדעת לעשות פולד גם עם ידיים טובות.

2המרפא

New member
כן יצאתי טמבל אני יודע...

היה לי סיוטים בלילה לאחר מכן האס היה צריך להבריח אותי אבל היה לי אוטים של כל מלך או יהלום במקרה הכי גרוע ופשוט לא שמתי אותו על הנאטס. וגם עם הנאטס היה לי הרבה אאוטים. הפתיע אותי שהוא השווה כל כך מהר אפילו עם הנאטס כי היו המון קלפים שהוא היה מפסיד להם. עשיתי טעות אבל עשיתי את זה מתוך מחשבה שאו שהוא בעצמו מחכה לאיזשהוא דראו או שהוא מנסה להפחיד אותי. מה שכן הסגנון שלי מביא אותי או לנצחון או להתעופפות מוקדמת אבל בד``כ אני מרוויח. נראה לי שאני צריך להפסיק להעריץ את גאס הנסן לי אין אלילת מזל מעל הראש.

ereuveni

New member
קשה מאוד להגיד

בשביל לתת תשובה יותר מלומדת צריך לדעת מה היו הבליינדים או כמה בליינדים זה 1000? בלי לדעת מה היריב מחזיק הייתי אומר שיש לך 7.5 אאוטים (2 מלכות, 4 מלכים ועוד 1.5 עד BACK DOOR FLUSH). זה נותן לך בערך סיכויים של 6 ל 1 (בפועל יש לך פחות כי 2 מלכות לא מביאות אותך לשום מקום) באופן כללי אני לא שחקן טורנירים מזהיר, אבל סתם ככה מהאצבע בלי לדעת עוד משהו הייתי אומר CALL בפלופ. אם הטרן לא נותן לך שום דבר והוא שוב מהמר בערך בגובה הקופה אז להתקפל. אם הוא מהמר באיזור החצי ומטה הייתי נוטה לחשוב שיש לו יד חלשה או DRAW ואולי שוב הייתי עושה CALL אם הסיכויים מצדיקים את זה (אני מרוויח לפחות פי 6 על הסכום שאני עושה לו CALL). להגיד שאתה אידיוט קשה, זה מאוד תלוי כמה זה ALL IN לעומת ה-1000 שהיית יכול לעשות פשוט CALL או אולי אפילו RERAISE מינימלי רק בשביל לראות אם הוא מתקפל משווה או נותן RERAISE חזרה ואז ברור שמתקפלים.

2המרפא

New member
אז ככה הבליינדים היו 200

העלתי פרי פלופ ל800 ועוד הביג והסמול מה שהביא לקופה של 2000 בערך. לי היה בנוסף לזה עוד 5000 ולו בערך 4000 אני מכיר את השחקן הוא מכיר אותי דבר שהיה צריך להוציא אותי. אתה שכחת של יהלום היה מנצח לי את המשחק אלא אם הוא החזיק את הקינג ועל זה הייתי מוכן להמר

ereuveni

New member
צודק, טעות שלי

זה אומר שהסיכויים שלך היו אפילו טובים יותר. 9 אאוטים לפלאש + 3 לסטרייט ואני לא סופר אפילו את שני מלכות לשלישיה. הוא סה"כ שם 1000 לתוך קופה של 2000, כלומר אתה מקבל 1 ל-3 על הכסף שלך. אני לא רואה שום מצב שאני מתקפל בסיטואציה כזאת, אני בתור שחקן יחסית פסיבי עושה כאן מינימום CALL. ונראה לי שאפילו נכון יותר לעשות רירייז של עוד 1000, זה מה שנקרא SEMI BLUFF יש סיכוי שיעשה פולד (הוא מפחד שיש לנו פלאש) או להוציא ממנו עוד 3000 אם מקבלים את הפלאש או סטרייט (IMPLIED ODDS). בטרן זה מאוד תלוי במשחק שלו, אני מאמין שעם מה שהיה לו ביד הוא היה עושה ALL IN ובמידה ואנחנו לא קיבנו כלום בטרן אני מאמין שהייתי מתקפל. סה"כ אחרי הסיפור היה נשאר לך 3000 בסוף היד. לגבי ה-ALL IN סיכנת 4000 בשביל קופה של 6000 זה יחס של 1 ל-1.5, היה לך 46% סיכוי להוציא פלאש או סטרייט בטרן או בריבר ביחד, ולכן גם זה נראה כמו מהלך אמנם מסוכן אבל לא רע. מסוכן כי היה יכול להיות לו גם A יהלום... שורה תחתונה, לא הייתי אומר אידיוט אבל אני הייתי משחק קצת יותר זהיר.

2המרפא

New member
אס יהלום יצא בפלופ

והייתי מוכן להמר שאין לו את הקינג ואז המלכה שלי לוקחת

ereuveni

New member
וואלה

אז סבבה, אתה משחק אגרסיבי וזה טוב. זה אומר שאו שאתה מרוויח בגדול או מפסיד בגדול. אם לאורך זמן אתה רואה שאתה מורווח פשוט תהיה מוכן לנפילות האלו מדי פעם כי אין מה לעשות זה פוקר. "כל יד היא הימור אבל לאורך זמן זה הסתברות" - סקלנסקי

זונע

New member
אידיוט אתה לא

אבל היית צריך לפלדד. קשה לתת בט אנדר דה גאן כשאתה זה שהעלית אותו, ברגע שהוא עשה מהלך כזה היית צריך לוותר על הליידיז-זו דעתי לפחות.

modz0r

New member
משהו מוזר לי בסכומים

קודם כל, עם כמה צ'יפים התחלתם את הטורניר, ש-6000 צ'יפים זה צ'יפ לידר ו-5000 זה מקום שני אחרי שעתיים של משחק? דבר שני, כמה שחקנים נשארו בטורניר, וכמה רחוקים אתם מהכסף? ודבר שלישי, מה הסך צ'יפים הממוצע בטורניר?

2המרפא

New member
כל אחד מתחיל עם אלפיים

יש 38 שחקנים כך שמהכסף הייתי רחוק מאוד נשארו בערך 25 כשבשעה הראשונה לא קרה שומדבר כולם היו מאוד זהירים והבליינדים נמוכים. תעשה חשבון שבשולחן נשארו 7 שחקנים שאני והשני יושבים עם 11000 +- וכל שאר החמישה יושבים עם 7

modz0r

New member
אז לפי זה

אני מאמין שהיית צריך לעשות פולד. אני לא יודע איך שמת אותו עם זוג נסיכים, כי איך שאני רואה את זה, עם הלימפ\השווה לפני הפלופ, וההימור אחרי הפלופ, יש לו במקרה הטוב (מבחינתך) זוג אסים, ובמקרה הרע 2 יהלומים. תיקח גם בחשבון שאתה אמרת על עצמך שאתה ידוע כשחקן אגרסיבי, מה שאומר שאתה יודע שהוא יודע שיש סיכוי מאוד טוב שאתה תעשה לו רירייז, ככה שאתה צריך לקחת בחשבון שיש לו משהו שאיתו הוא ישווה אול-אין במצב הזה (אחרת הוא היה עושה צ'ק ופועל לפי מה שאתה עושה). גם אם אתה מאמין שאין לו יהלומים, להגיע למצב שאתה שם את כל הטורניר שלך על flush draw זה דבר מאוד מסוכן. בסופו של דבר אם היית עושה פולד אחרי ההימור שלו, היית עדיין מקום שני בצ'יפים עם הרבה מאוד צ'יפים יחסית לשאר האנשים בטורניר, והיית יכול לחזור למקום שלך עם ידיים יותר טוב.

ereuveni

New member
לכל מי שאומר שהיה צריך לעשות FOLD

לדעתי אתם מדברים מתוך ידיעה של התוצאה ולא מתוך מחשבה מה באמת צריך היה לעשות. וכדי להשתיק לי את המצפון שאני לא מדבר שטויות הרצתי את היד הזאת ב-POKERSTOVE. מי שלא מכיר זאת תוכנה שנותנים לה טווח של ידיים אפשריות והיא מריצה עשרות אלפי ידיים ובודקת סיכויי ניצחון והפסד. ולהלן התוצאות (ותבדקו אותי שלא התבלבלתי בקלפים שהכנסתי): Board: Td Ad JdBoard: Td Ad Jd Dead: equity win tie pots won pots tied Hand 0: 67.136% 65.33% 01.81% 34925 966.00 { QdQh } Hand 1: 32.864% 31.06% 01.81% 16603 966.00 { TT-88, AJs, KJs+, QJs, AQo-AJo, KJo+, QJo } פירוש רש"י: יד 0 מחזיקה מלכה יהלום ומלכה לב יד 1 נתתי כאן את התחום הנ"ל זוג 88 עד זוג 10 כי מעל לזה אני משער שהיה עושה רייז לפני הפלופ, AJ סוטד, KJ סוטד, KQ סוטד, QJ אופ, וAJ עד AQ אופ. על הלוח יש 10 אס ונסיך יהלום. התוצאות מראות שב65% יד 0 לוקחת את הקופה. אז אפשר להתווכח עוד קצת על הטווח של יד 1 אבל זה לא ישנה הרבה את התוצאות.

ereuveni

New member
תוספת

אם מתחשבים ברייז UTG אחרי הפלופ אפשר להוריד את 88,99 אבל להשאיר את TT כי זה נותן לו שלישיה. בד"כ גם אפשר להוריד KJ ו- QJ אופ. בקיצור, התוצאה מתקרבת כבר ל-50% וזה באמת תלוי באיכות הקריאה של השחקן השני. בכל אופן אני מפרש את את ההימור בחצי גובה הקופה כסוג של חולשה ופחד מFLUSH שלנו (אלא אם כן אתה מכיר אותו כשחקן ערמומי שאוהב להטעות ומוכן ללכת במצב כזה עד הסוף), מה שמוסיף לRERAISE שלנו מה שנקרא FOLD EQUITY ומטה את הכף קצת לטובתנו. בקיצור בהחלט TOUGH CALL. נ.ב. אני לא מתחשב כאן במצב שלך בטורניר כי בזה באמת אני לא מומחה.

modz0r

New member
אתה טועה פה

אתה מאבד פה פרט מאוד חשוב שאי אפשר לבדוק בשום אתר. המרפא אמר על עצמו שהוא ידוע כאדם מאוד אגרסיבי. אם אני הייתי השחקן שב-UTG, הייתי יודע שככל הנראה אם אני אהמר אחרי הפלופ המרפא יעשה לי רייז, ולכן אני אכנס ליד רק עם יד שאני יוכל להשוות\להיכנס אול אין איתה, ולכן אחרי הפלופ אתה יודע שאין לו יד חלשה. אחרי פלופ כזה אתה יודע שיש לו או סט של 10, או AT,AJ, או KQ, או 2 יהלומים, בהחלט לא כל כך הרבה ידיים שאתה הגדרת באתר, וזה מאוד משנה את התוצאה שהתוכנה תגיד. במידה ויש לו 2 יהלומים - אתה במצב זוועתי. במידה ויש לו סט, אין לך כבר כל כך הרבה outs, כי אם יהיה זוג על השולחן אתה מפסיד. במידה ויש לו 2 זוגות, יש לו הרבה מאוד outs שאם הם יצאו אתה תפסיד. במידה ויש לו סטרייט בפלופ, נשאר לך רק הפלאש להסתמך עליו. דבר שני, כרגע בקופה יש 2900 צ'יפים כשיש לשחקן השני 3000. אם אתה מאמין שיש סיכוי טוב שהוא ישווה (וכמו שכתבתי בחלק הראשון, בעקבות זה שהמרפא ידוע כאגרסיבי, יש סיכוי מצויין שזה יקרה), זה אומר שאתה שם עכשיו 4000 (האול אין שלו) צ'יפים בשביל לזכות 5900 צ'יפים, מה שנותן לך pot odds זוועתיים, גם אם אתה מוסיף את ה fold equity. בנוסף לכל אלו, אתה מאבד פה את החלק הכי חשוב, שגם אמרת שאתה לא יודע להתחשב בזה. בטורניר המטרה שלך היא להגיע לכסף עם כמה שיותר צ'יפים כמובן, אבל קודם כל להגיע לכסף. כל כך מוקדם בטורניר להמר על כמעט כל הצ'יפים שלך בשביל draw שאפילו לא מביא לך pot odds מצויינים, זה טעות. במידה ואתה לוקח את היד יש לך סיכוי מצויין להגיע לכסף, אבל אם אתה מפסיד אתה כמעט בטוח עף, ואם אתה עושה פולד יש לך עדיין סיכוי טוב מאוד בטורניר. יחד עם כל זאת, אני מסכים שהתוצאה עשויה להשפיע על מה שאנשים אומרים, לכן אני מציע שפעם הבאה מי שכותב יד לא יכתוב מה היה לשני, או שיכתוב את זה בתגובה אחרת, שאנשים יוכלו להגיב בלי לדעת. ההסתכלות שלי היא בטווח הארוך מה יגרום לך להרוויח כסף בטורניר במקרה של יד כזאת. אני חייב להודות שבעבר הייתי נכנס אול אין עם כל draw שיש בלי לחשוב יותר מידי על זה שמדובר בטורניר, אבל בשלב מסויים אתה מבין שבטורניר המטרה הראשונית שלך היא להגיע לכסף ואז להתקדם משם.. אז למה להסתכן כל כך רחוק מהכסף? זה לא שאם אתה לוקח את היד אתה זוכה במשהו.

modz0r

New member
אגב

מכיוון שהמרפא שחקן אגרסיבי, יש כמובן סיכוי שהשני ישווה את האולאין עם כלום, למשל Ax או זוג J\T עם Q\K קיקר, פחות הגיוני אבל עדיין יש סיכוי (למרות שהמרפא לא אמר על השחקן השני שהוא loose). גם במקרה הזה (שבחלקו היריב עדיין מוביל אחרי הפלופ), בגלל הסיכון של כל הטורניר בשביל כל כך קצת צ'יפים (יחסית) לא שווה את זה לדעתי.

2המרפא

New member
האמת התפללתי שהוא יתקפל

מהפחד של היהלומים וגם אם לו אני אם הרבה מאוד אאוטים. אבל כשאתה אומר שהיד הזאת לא הייתה מביאה לי כלום אתה טועה, מניסיון עבר ברגע שאני משתלט על צ`יפ ליד דומיננטי מאוד קשה לעצור אותי זה אחד. ו2 הייתי יכול לקחת כרית וללכת לישון עד שולחן הגמר

modz0r

New member
אז אפשר כל טורניר לעשות אולאין בהתחלה

ב-4 הידיים הראשונות לעשות אולאין כל יד, אם לקחת 3 מהם (כולל את הראשון), אתה צ'יפ לידר דומיננטי מעל כולם, ובקלות יכול להגיע לשולחן הגמר. העניין הוא שלדעתי יש לך בסביבות ה-40% לנצח ביד הזאת, כשאתה מהמר על הטורניר שלך עבור pot odds של 1:1.475.. נכון, מה שכתבתי בהתחלה זה מוגזם בהחלט, אבל לדעתי להיכנס לאולאין כשאתה עם היד הפחות טובה בשביל כל כך קצת צ'יפים יחסית והפסד מסכן לך את כל הטורניר, זה לא כזה רחוק.

למעלה