שאלה לגבי היד שהפסדתי איתה בטורניר/ אידיוט

ereuveni

New member
כמה דברים על הדברים

קודם כל חישבתי במדויק (עוד בהתחלה) סיכוי של 45% להוציא סטרייט או פלאש (12 אאוטים) ובשביל שזה ישתלם מספיק POT ODDS מעט טובים יותר מ-1:1 (ושיהיה ברור שזה אומר שהוא עושה CALL לסכום בגובה הקופה לפני ההשוואה). דבר שני לגבי התוכנה, היא מתחשבת במצבים של סט או שתי זוגות שמביאים פול האוס. וגם במצב שיש לו יהלומים או סטרייט. כי בהינתן הידיים שאני חושב שהיריב מחזיק (וזה כלל את כל מה שאמרת) היא מריצה הרבה משחקים שמן הסתם יתנו לו מדי פעם את הפול האוס או הסטרייט או אפילו פלאש. דבר שלישי, כמו שאמרתי גם בלי ידע בתאורייה של הטורנירים, זה מהלך מסוכן. ואני כנראה הייתי הולך על CALL. ולשחקן אגרסיבי כמו חברנו הייתי ממליץ על RERAISE מינימלי שיתן כמעט את אותו אפקט של ALL-IN אבל עם פחות סיכון והרבה מאוד מידע לגבי מה שהיריב מחזיק. אבל מה שהיה לי הכי חשוב להגיד הוא שFOLD לא הייתי עושה כאן.

modz0r

New member
אבל הוספת עוד ידיים

ברגע שהוספת עוד ידיים שאתה דומינייט עליהם, למרות שאין סיכוי שיש לו אותם, אתה מעלה את הסיכויים לניצחון שלך. ואם יש לך 45% סיכוי לנצח, אתה צריך שיהיה 1:1 בשביל שוויון.. מינימום 2:1 בשביל שישתלם לך לסכן את הטורניר שלך.

ereuveni

New member
OK

בחישוב השני השארתי את הידיים שהאמנתי שהוא היה מהמר איתם גם אחרי הפלופ UTG וזה כלל את AJ, AQ,KQ,TT ו- KJ וקיבלתי בערך 55% , לפי זה אני אומר שפולד כאן זאת טעות. אבל באופן כללי אתה צודק ככל שתצמצם את התחום הסיכויים קטנים. לגבי הדבר השני שאמרת, לא מתווכח לגבי הPOT ODDS הכדאיים לסכן טורניר ובאיזה שלב. אבל באופן כללי,כמו שאתה אומר 1:1 זה לשיוויון ובמקרה שלנו יש 1:1.5, מה שאומר שבטווח הארוך אתה צריך להיות מרווח ממהלך כזה. נראה לי שבגלל שהטורניר הוא יחסית קטן זה צריך לתפוס גם כאן. נראה לי שאפשר לסכם ש-ALL IN זה פזיז ו-FOLD זה טעות.

modz0r

New member
אני לא מסכים איתך בסיכום..

פולד זה הדבר הנכון במקרה הזה לדעתי. במידה והיה לו עוד צ'יפים, הייתי מציע להשוות ולראות מה השני עושה (אם יש לך position, תנצל את זה), אבל מכיוון שמדובר על חלק נכבד מהצ'יפים, עדיף לצאת מהיד. תשאיר קופות גדולות לידיים גדולות וקופות קטנות לידיים קטנות. ו-draw, עם כל הכבוד לזה, זה יד קטנה.

ereuveni

New member
כנראה שנסכים לא להסכים ../images/Emo13.gif

בוא ניקח את הכוון של CALL, אתה מקבל יחס של 1:3 (1000 לקופה של 3000) יש לך 12 אאוטים שנותנים לך הסתברות של 2.8 ל-1 כבר משתלם בנקודה הזאת. אם אתה מוציא את הסטרייט או הפלאש בטרן (או ספציפית כאן רק הפלאש) אתה הולך להוציא ממנו את כל הSTACK. יש כאן IMPLIED ODDS מאוד טובים. זה נותן לך בעצם יחס של 1:5 כי ה1000 ששמת בפלופ יוציא ממנו עד הריבר את ה2000 שנשארו לו. לא הוצאת כלום והוא שוב מהמר, יש לך יתרון של פוזיציה להחליט שוב אם לפרוש או להשוות (בהתחשב בגובה ההימור). אתה לא רוצה לסכן יותר מידי צ'יפים, אחלה אל תעשה RERAISE, אבל במינימום CALL. הסיבה היחידה שהייתי עושה FOLD כאן היא רק אם אני מכיר את השחקן ממש טוב ואני יודע שחוץ מסטרייט הוא לא היה מכניס כסף בסיטואציה הזאת. ואפילו גם אז הIMPLIED ODDS עושים את זה משתלם.

modz0r

New member
אבל

קודם כל יש לך 12 outs אם אתה לא מחשיב את הקלפים שיש לו ביד. אל תשכח שאם יש לו סט או 2 זוגות אתה יכול לקבל את אחד האוטים שלך ועדיין להפסיד, וזה לפני שאנחנו חושבים שאולי יש לו 2 יהלומים. דבר שני, אתה עדיין מתעלם מכל העניין שזה טורניר. במידה והוא משווה את ה-1000 האלו ומפספס בטרן, הוא יורד ל-4000 צ'יפים, מה שאומר שהוא איבד שליש מהצ'יפים שלו ביד שבסופו של דבר אין לו כלום, ובגלל זה לדעתי לא צריך להיכנס לזה.

modz0r

New member
ועוד משהו

אם אתה מהמר כשאתה "מתפלל שהוא יתקפל", זה אומר שאתה פוחד מאוד מהיד שלו.. למה לך לסכן את כל הטורניר שלך ככה? :)

2המרפא

New member
אני אסביר את עצמי יותר טוב כי יצא

עקום. הייתי בטוח ביד שלי מאוד כשהכנסתי אותו אול אין לא שמתי אותו על יד כל כך חזקה כמו שאמרתי מלפני זה המקרה הכי גרוע ששמתי אותו היה אס משהו יהלום והוא מושך לדראו. לא שמתי אותו אחרי הפלופ על שתי יהלומים כי זה אומר שהוא נתן call‏ על העלאה גדולה לפני הפלופ עם קינג 9 יהלום והוא לא שחקן כזה. בשלב הזה כמו שאמרתי זה או שהוא בדראו וזוג נסיך או שיש לו אס ודראו ובפלופ שהיה הוא יפחד להפסיד את הכל בגלל שיש פתיחה לסטרייט ולפלאש. לרגע לא שמתי אותו על הנאטס מן הסתם שאם הייתי שם הייתי מקפל. המקרה הכי גרוע שהיה בעיני זה אס ודראו אולי סט בלחץ. העדפתי לנסות לקפל אותו מתוך מחשבה שבמקרה הגרוע של סט 10 או נסיך או זוג אסים יש לי עדיין 2 מלכות 4 מלכים 9 יהלומים ועוד מקרה קלוש של 2 running cards‏ שיכולים להציל אותי במקרה של השוואה.

modz0r

New member
אבל מה עם עניין האגרסיבי?

הרי, אם אתה אומר על עצמך שאתה שחקן אגרסיבי, אתה צריך לקחת בחשבון את זה שהוא יודע את זה. אם אני הייתי במקומו, אני לא הייתי מהמר בפלופ עם יד חלשה, כי הייתי יודע שאתה תכנס איתי ביד הזאת, ועם יד חלשה אני מפסיד את ה-1000 ששמתי בפלופ.

2המרפא

New member
אני אגרסיבי אבל כמו

שמופיע בשרשור אחר אני עושה את זה בשכל אני לא נכנס אול אין עם 2 7. ואם כבר אגרסיבי באותה המידה מבחינתו יכולתי לעשות רייז גדול עם 2 יהלומים קטנים מלפני זה והוא היה אבוד. אגרסיביות עובדת לשתי הצדדים לא פעם ולא פעמיים אנשים היו בטוחים שאני מבלף ואחרי שהם אכלו כמה בלופים נכנסו אול אין ונתקלו בפלאשים ופול האוסים. אני מצאתי שלרוב או שאני לוקח ראשון או עף לפני הכסף בטורנירים של 9. בטורנירים יותר גדולים אני צריך להזהר יותר כי יש עניין של מזל יותר ולא תמיד אני קולט ידיים נכון. לרוב אני לא נופל בזה אבל לפעמים כן. בממוצע בתקופה האחרונה אני לוקח טורניר אחד מתוך 2 שזה לכל הדעות מכובד.

modz0r

New member
לא אמרתי שלהיות אגרסיבי זה לא טוב

אמרתי שאתה צריך לקחת בחשבון שאנשים יודעים שאתה כזה, ולכן ישחקו נגדך יותר שמרני.

milor77

New member
מעבר לקלפים יש פה עניין של שלב בטורניר

היית במצב שיש לך יותר מ-30 BB בstack. אני לא יודע מה היה המצב של האחרים בשולחן. אבל אם כל מי שמדבר אחריך עם מעל 20 BB, אני לא הייתי לוקח סיכון כזה בשלב כזה. בשלב הזה לא צריך להיות אגרסיבי לדעתי, אם יש לך nuts תלך על זה באגרסיביות, אם יש לך מעליך overcard כמו אס ואתה על DRAW הייתי משחק בזהירות בשלב כזה. למרות שהיו לך הרבה אאוטים ויד לא רעה בכלל. לדעתי בשלב הזה צריך להיות סבלני, לראות כמה שפחות פלופים ורק עם קלפים טובים, לבלף רק כשאתה מול שחקן אחד ורצוי כאשר יש לך Position עליו במקרה שלך הייתי עושה call, יש לך עליו Position, אם הוא היה יושב עם J כמו שחשבת ה-CALL שלך היה מפעיל עליו לחץ והיית יכול לראות מה הוא עושה ב-TURN. זו דעתי הלא מלומדת

אני נדהם שאנשים אומרים לך שהיית צריך להתקפל

היתה לך מפלצת, שיחקת אותה מושלם והפסדת ל-nuts, זה קורה... בלי להעליב אף אחד (באמת בלי להעליב!!!) , כל מי שאומר לו שהוא היה צריך להתקפל אין לו מושג על מה הוא מדבר, במיוחד בטורניר שבו יש ערך מוסף אם אתה יכול להעיף מישהו החוצה... אולי יותר מאוחר אם יהיה לי זמן אני אנתח את היד מבחינת range, equity ו- maximize בהצלחה! נ.ב כדאי לך לפרסם את היד בפורומים של 4=2+2, תראה אם שם מישהו יגיד לך להתקפל...

למעלה