שאלה לגבי העלאת חום הגוף

eli98

New member
שאלה לגבי העלאת חום הגוף

שלום, חבר שלי משרת כאחראי מרפאה בבסיס צבאי והוא נתקל במקרה רפואי מסויים שהוא לא מצליח להבין... יש חייל שנמצא כמה חודשים בקורס בבסיס, אותו חייל בזמן שהותו בבסיס מוציא הרבה מאוד גימלים על אותה הבעיה כל הזמן, חום גבוה וכאבי ראש וגרון לטענתו (יש לציין כי אין אודם בגרון או נפיחות)... אחרי כמה פעמים שזה קרה חבר שלי התחיל לחשוד ובדק שהחייל לא הכניס שום דבר לפה וגם השאיר אותו למשך כמה שעות לשבת במרפאה בהשגחת חובש ולאחר מכן שוב מדד חום ועדיין החום היה גבוה ולא ירד (מעל 38 מעלות)... בכל מקרה חבר שלי שואל איך זה יכול להיות? האם יש דרך להעלות את חום הגוף בצורה כלשהי? חבר שלי שמע על תרופה או משהו שלוקחים ואז זה מעלה את חום הגוף לכמה שעות, אבל הוא לא בטוח... יש למישהו פתרון? תודה.

בן100

New member
בחורה מצחיקה

את באמת חושבת שייתנו לך כאן 'טיפים' להעלאת חום הגוף?

Phrenum

New member
ואולי פשוט הוא באמת חולה

במחלה שמעלה את החום... מחלת הנשיקה או משהו כזה?

medic20

New member
הרפואה הצבאית בהתגלמותה

ישר לחשוד שהוא מזייף מדדים ולא לבדוק אם הוא באמת חולה במשהו

oshratush

New member
יש הרבה שעושים זאת ולצערנו מזייפים.

ולדעתי יש תרופה, התרופה נקראת גיר.......הרבה חיילים עושים זאת...או מטפמטפים חומצה ,של עדשות מה שזה לא יהיה לעיניים, כדי שתהיה דלקת..... ואני נתקלתי בפלוגה....

medic20

New member
אני בטוח שיש

באמת הרבה חיילים כאלה. גם אני בתור חובש בצבא נתקלתי בלא מעטים. הבעיה מתחילה כאשר חובשים, אחראי מרפאות ורופאים נכנסים לאיזשהו קיבעון מחשבתי ומכניסים את הנושא של מזייף/לא מזייף כחלק יותר מידי משמעותי בשיקול הדעת שלהם - דבר שלא פעם ולא פעמיים יוצר סבל מיותר ואפילו סכנה למתרפא הצבאי. מבחינתי, לתת להם את הכיף הזה, יופי להם, שירגישו שדפקו את המערכת - אם זה מה שימנע אסון באבחנה מוטעית (אצל רופאים שגם ככה בתחילת דרכם) אז שווה לשלם את המחיר הזה

anabioein

New member
אתה צודק, אבל.....

רופא בצבא הוא לא רק הרופא של החיילים, אלא הוא חלק ממערכת. אם בגדוד חסרים טכנאי מברשות נעליים דרג ג' בגלל גימלים מהרופא, למרות שלא היתה הצדקה רפואית, הוא לא ביצע את תפקידו כראוי. אם כולם היו מצליחים "לדפוק" (כדבריך) את המערכת, היא לא היתה מתפקדת. מה תעשה באזרחות? תתחיל לכל מי שמגיע עם כאב ראש בטיפול אנטיביוטי לוריד שמא במקרה כאב הראש הוא דלקת קרום המוח מנינגוקוקלית? אגב, אם רופא נותן לך מרשם\חופשה\מכתב שלא מוצדקים מבחינה רפואית (גם באזרחות), הוא עובר עבירה פלילית. אם הוא נותן טיפול מיותר בגלל אבחנת יתר, הוא יכול לגרום יותר נזק מהמחלה הראשונית.

Phrenum

New member
שאלה אתית.

והעניין שהרופא הוא קודם רופא ואחר כך חייל, ומבחינה אתית זו הרבה פחות הבעיה של רופא קרבי אם אין צבא בגלל שלכלולם יש גימלים...

natalysh

New member
לא על זה מדובר... מדובר על כך

שאם רופא X ישתולל עם הגימלים שלו, רק מחמת הספק, סביר להניח שימררו לו את החיים בגדוד. בסופו של דבר הכח שלו יקטן, וכך גם הכח שלו לעזור לחיילים שבאמת זקוקים לעזרה, בבוא הזמן.

anabioein

New member
גם זה חלק מהענין (וגם ניצול של נק'

תורפה. אם הרס"ר לא משחרר אותך מוקדם הביתה, תמיד אפשר ללכת לרופא שמחלק גימלים).

anabioein

New member
השיקול הרפואי הוא הראשון (בד"כ) אבל

רפואה מתגוננת היא לא רפואה טובה (אפילו גרועה מאד ומסוכנת). כמובן שאם אין ברירה כל הגדוד יאכל מנות קרב בחצי מהכמות הרגילה (כי גם הנהגים השתחררו ואין אספקה סדירה), הטנקים ישארו בבסיס (כי המובילים מתלוננים על כאב בטן), לכלים שבשטח אין תחמושת כי לא הוציאו אותה מהמחסנים, חיילים לא ישנו 3 שעות בלילה כי לא יהיה מי שיחליף אותם בשמירה (וגם אם יש, אין איך להגיע לעמדות המרוחקות). כל זה מתקבל על הדעת (גם אם ילווה בצעקות של המגד\סמג"ד\רס"פ\סרס"פ\קצין התחזוקה\קצין החימוש\הטבח וכמובן אמהות), כל עוד יש הצדקה. גם את בית הספר לטיסה השביתו כשהיתה סיבה רפואית לכך. * הדוגמאות שנתתי אינן מקריות, לוחמים הם לא אלו שמתחזים לחולים בד"כ.

natalysh

New member
יש פסיכופטים ששוברים לעצמם עצמות

ועושים דברים נוראיים לגוף שלהם, רק כדי להוציא עוד כמה גימלים. אנשים כאלו צריך, במצב אידאלי, לשחרר על 21 נפשי. חבל שהמצב לא אידאלי...

anabioein

New member
ויש כאלו שמתלוננות על הטרדה מינית

בשביל שיעבירו אותן בסיס..... אנשים עושים לצערנו הרבה דברים שפוגעים בעצמם ובסביבה.

mitzipitzi1

New member
הוא אמר שהוא לא חשד מייד אלא

רק אחרי אותה תלונה שחזרה על עצמה מס' פעמים.

natalysh

New member
אל תצפה פה להודעות תומכות,

ו/או להודעות שיעזרו לך או לחברך לתת יד לבעיה הגדולה של הרפואה הצבאית. לפחות מבחינתי, זה יהיה כמו לירות לעצמי ברגל.

למעלה