שאלה לגבי התחלת לימודים בשנה הבאה

pinkybrain

New member
שאלה לגבי התחלת לימודים בשנה הבאה

קודם כל, אני מצטערת שאני שואלת שאלה שכבר שאלו בהמון וריאציות, במיוחד בימים האחרונים. קראתי את כל התשובות והשירשורים, אבל לא מצאתי תשובה לשאלה כזאת, ולכן אני מעלה את זה שוב. אחרי -הרבה- מחשבה, החלטתי ללכת ללמוד שילוב של מדעי המחשב-פיסיקה בשנה הבאה בעברית (אחרי שלא למדתי פיזיקה בחיים שלי קודם..) בכל מקרה, השאלה שלי כזאת - האם לדעתכם כדאי לי עד תחילת שנת הלימודים לרענן עצמאית את הידע שלי מהתיכון (לאור העובדה שסיימתי לפני 4 שנים, והדבר היחיד שאני זוכרת זה שקיים דבר מעורפל בשם טריגונומטריה, אבל אין לי מושג מה זה ואיך משתמשים בזה...אחרי שעשיתי 5 יחידות וקיבלתי 95), או להשקיע בקורסי קיץ של האו"פ כדי לקבל פטורים לחלק מהקורסים בשנה הבאה? האופציה השלישית היא ללכת לקורס רענון קיץ שהאוניברסיטה מציעה, והרביעית (וזאת שאני הכי מתפתה לבחור בה מתוך עצלנות נטו) להשקיע את החופש בלנוח, כי עומדות לפניי 3 שנות חרישה מסיבית...

vinney

Well-known member
תנוחי.

לא משנה מה תעשי, תעבדי מאוד קשה בזמן הלימודים שלך. אז לפחות תנוחי עכשיו
אגב, אם לא נגעת בפיזיקה מעולם, מה גרם לך לבחור בפיזיקה לתואר אקדמי? יש איזה רציונל שמסתתר מאחורי זה? או סתם בחירה אקראית?

pinkybrain

New member
מתוך סקרנות

תודה על התגובה המהירה!
החטתי לקחת פיזיקה כי זה פשוט מעניין אותי, והסיבה העיקרית שלא לקחתי אותו בתיכון הוא כי עברתי שלב של מרד בהורים (במקרה הזה באבא שלי, שחושב שפיזיקה זה הנושא הכי חשוב שיש בעולם). אני גם בחיים לא אלמד לתואר מתוך בחירה אקראית, כי לדעתי זה סתם חסר אחריות ומוביל להרבה עוגמת נפש בהמשך. אולי זה רק אני, אבל אין כאן קצת סתירה? זתומרת, בשירשורים האחרים שקראתי כולם המליצו לשואלים לקחת קורסים באו"פ או לפחות להתכונן באופן כלשהו...פשוט הוספתי את אופציית המנוחה כי היא הכי מפתה (אפילו שיש מצב טוב שזה יתנקם בי בהמשך). הפחד הגדול שלי הוא שאני אתרסק לגמרי בשנה א' (משהו כמו המקבילה האוניברסיטאית של הלם בקו"ם...
), מצד שני אני יודעת שזה לא בלתי אפשרי לעבור את השנה בלי הכנה...אז אני קצת בהתלבטות

vinney

Well-known member
בשרשורים אחרים גם המלצנו על מנוחה

פשוט זה לא היה כזה בולט כי זה לא היה בין האופציות שהוצעו
אם יש לך קוצים במקום שעליו נהוג לשבת, אז תקחי ספרי או"פ ותתחילי לקרוא. אבל אם את מסוגלת לנוח - נצלי את הזמן למנוחה, לא יהיה לך הרבה הזדמנויות אחרות לפני שתסיימי את התואר.

pinkybrain

New member
זה מה שאני הכי רוצה לעשות

פשוט מפחדת... בכל מקרה, אם בעלי הניסיון (זתומרת חברי הפורום) חושבים שאפשר לעמוד בחוויית שנה א', סביר להניח שאפשר ובמאת שווה לנצל את הזמן עכשיו לדברים קצת יותר נחמדים
ד"א לדעתך שווה להוציא כסף על ספרי האו"פ (ואם כן, איזה? ממה שראיתי רק ללינארית יש איזה 8) אם אני בכלל לא יודעת אם אצטרך אותם בשנה הבאה?

vinney

Well-known member
לא יודע אם שווה להוציא כסף

שמעתי על משהו שנקרא "ספריה". לא נתקלתי בזה בעצמי, אבל סיפרו לי שבגבעת רם יש אחת.

pinkybrain

New member
כן גם אני שמעתי עם מקום מגונה שכזה

בעצם...יש מצב שיש לי מנוי לאחת כזו
(אבל אל תספר לאנשים, זה יוציא לי שם רע)

ron369

New member
אני דווקא לא בטוח שאני מת על הרעיון

כלומר, נכון, התעצלתי בערך כל החופש (וכל הסמסטר, אבל זה אופטופיק). אבל ויני, מדובר במישהי שממש רוצה ללמוד! אל תהרוס אותה ככה... תן לאונ' לעשות את זה
(אתה באמת לא חושב שעדיף להתכונן קצת על החומר לפני?)

ron369

New member
אפשר, אפשר...

תזכרי ש(אמור להיות) קל יותר להזכר בחומר אחרי שכבר למדת אותו, מאשר ללמוד הכל מהתחלה. תזכרי שהאונ' לא מניחה (כמעט) ידע מוקדם (רק בסיסי ביותר). אני אישית מאד ממליץ על קורס קיץ של האופ'. אם לא באמת לקחת את הקורס, אז לפחות לקרוא את הספרים. זה חשוב! הקטע של הפטורים הוא די שולי, אני מניח. אם את יודעת את החומר, אז זה בטח לא יהיה קשה יותר מדי לעבור אותו שוב, שלא לדבר על לדעת אותו טוב יותר (ואני חושב שבמיוחד במדמ"ח-פיזיקה לדעת אותם טוב די קריטי). ו... אני יודע... לדעתי קורס קיץ של האונ' הוא סתמי, שלא לדבר על טפשי, ונועד לסחוט כסף. אבל אני לא בטוח עד כמה זה מוצדק. בנוסף: 1) אם תעשי קורסים בפיזיקה באופ' בקיץ, יכול מאד להיות שאחר"כ תגלי שאת לא אוהבת את זה! 2) אם תעשי קורסים בכלל בקיץ, יכול להיות שתתאהבי באופ' ותרצי ללמוד שם. או יותר גרוע, לא תביני עד כמה זה טוב, עד שתסבלי חזק באונ' הרגילה.

pinkybrain

New member
צודק :)

נראה לי שבסוף יקרה אחד משני דברים: 1. הפעילות העיקרית שלי בקיץ תהיה להתגלגל מצד ימין לצד שמאל במיטה 2. לקחת קורס אחד בפיזיקה וקורס אחד במדמ"ח באו"פ (נראה לי לינארית על סמך כל השירשורים הקודמים בנושא) ואם כל הכבוד לאו"פ (ויש הרבה כבוד), אני מהאנשים שצריכים מסגרת כדי ללמוד, אז לא נראה לי שאני כל כך אצליח אם אי אשאר שם מעבר לקיץ...

ron369

New member
אבל יש שם מסגרת!

יש שם מסגרת מעולה. כל בערך שבוע-שבועיים את צריכה להגיש ממ"ן. אם את לא מגישה מספיק - את נכשלת (תיאורטית - נותנים לפעמים דחיות וכד') בקורס! איך זה לא מסגרת? ואגב, תודות לשיטת הלימוד המצויינת של האופ', יש מצב שתוכלי לעשות את שתי האפשרויות שהזכרת במקביל!
(צד שמאל פיזיקה, צד ימין לינארית) ותקחי גם בחשבון שזה די קשה לעשות בסמסטר ראשון, וקיץ, שני קורסים. בכלל לא בטוח שיאשרו לך את זה.

pinkybrain

New member
תמיד אפשר לנסות

ואם לא יאשרו, אני בכלל לא אהיה עצובה אם האפשרות הראשונה (זתומרת שהדילמה העיקרית שלי בקיץ תהיה השאלה הנצחית של מיטה-מחשב-טלויזיה) תתממש
בקשר לספרים (אם בסוף אני אלך על זה)...איזה ספרים צריך? ראיתי שרק ללינארית יש איזה 8 ספרים בערך, שלא לדבר על הקורסים האחרים..

ron369

New member
מז"א "צריך"?

את לא חייבת כלום
אני מניח שאם את לוקחת ספרים מהספריה, אין כ"כ טעם להתחיל עם לינארית. אני אישית הייתי בטח מתחיל עם דיסקרטית (רק שלושה ספרים, הראשון לפני לינארית, השאר מתי שבא לך, אם בכלל), ובמקביל את פיזיקה (לא למדתי את הקורס באופ' בינתיים, אז איןי לי שמץ כמה ספרים יש בו). אם את רוצה "מבוא" רחב יותר, ו"פחות חומר פרקטי" (מבחינת המשך הלימודים), אולי שווה לך לקחת כמה מהספרים של "אשנב למתמטיקה". אילו בדיוק? נראה לי ששיטה טובה תהיה לקרוא מה שמעניין אותך.

pinkybrain

New member
כי הסמסטר קיץ הוא בקיץ ../images/Emo13.gif

וכי רק התחלתי לחשוב על זה היום, ואני יותר מידיי נהנית מהחופש בשביל להתחיל לימודים עצמיים בשבוע הבא
הייתי אמורה לנסוע לספרד לחודשיים ביום שישי הבא, אבל חבר שלי החליט שזה הזמן האידאלי לחלות בו, ואני לא רוצה לנסוע לבד, אז כנראה שהנסיעה תתבטל...אז החלטתי בזמן הזה לעשות משהו מועיל :)

pinkybrain

New member
נראה לי שבאחד הימים

אני פשוט אלך לגבעת רם ואסתכל. תודה רבה על כל העצות!

GuestOfHonor

New member
עדיף לא דיסקרטית

דווקא בדיסקרטית, הסילבוסים של הפתוחה והעברית הכי פחות חופפים (למשל, בעברית לא לומדים לוגיקה בדיסקרטית, ולעומת זאת נכנסים לנושאים כמו מספרי קטלן וזיווגים שלא זכור לי שנגעו בהם בפתוחה).

ron369

New member
לא אכפת לי מהפטור, פשוט הוא מסביר

די טוב את תורת הקבוצות (היחידה הראשונה), גם בלי קשר לשום חומר אחר בקורס. אגב, קיבלת את ההודעה שלי? אני לא סומך על האקספלורר, אחרי שהוא אכל לי כמה הודעות *מאד* חשובות באימייל (או שזה היה באחריות וואלה?)

למעלה