שאלה לגבי התמחויות וצרות אחרות..

mimi3113

New member
שאלה לגבי התמחויות וצרות אחרות..

היי, בד"כ אני שואלת בפורום הלימודי של משפטים, אבל - אלו אנשים שהם עדין סטודנטים - הווה אומר - בלי ניסיון של ממש. רציתי לשאול כמה שאלות על ההתמחות מאנשים שכבר זה מאחוריהם: *עד כמה מקום ההתמחות משפיע על העתיד המקצועי? אם אני אתמחה לצורך העניין בפרקליטות, האם זה יקשה עלי למצוא עבודה (מתוך הנחה, שאם אתמחה במשרד כלשהו, יש לי סיכוי יותר גדול להמשיך שם בתור עו"ד מן המיניין) *איך הולך ראיון עבודה להתמחות? האם זה משתנה בין המשרדים הגדולים לקטנים? *האם טרום סטאז', הראיון הוא יותר קליל או באותה הרמה? תודה לעונים.
 
אז בואי נעשה סדר ב-"צרות":

קודם כל, הייתי מציע לך לחפש התמחות כמה שיותר מהר. המקומות "הטובים" משוריינים שנתיים ואף יותר מראש. לגבי טרום - הוא ראיון ככל ראיון, וזה אומר שכדאי להגיע מוכנים מראש, על כל המשתמע מכך: קו"ח, ציונים, ולגלות בקיאות בחומר שבו עוסק המשרד. לגבי מקום ההתמחות ספציפית: בדר"כ התמחות במשרדים טובים "ונחשבים" עוזרת לפתוח דלתות בטווח הקצר בעתיד. רבים מהמתמחים מחפשים התמחות במטרה להשתלב באותו משרד אף בעתיד. לגבי התמחות בפרקליטות: זה תלוי היכן תרצי לעבוד יותר מאוחר.. אם יש לך שאלות יותר ספצפיות - שאלי... בהצלחה!
 

mimi3113

New member
אממ, אז ככה:

אין לי מושג לאיזה תחום. יותר בכיוון של נזיקין-חוזים. לא יודעת. אולי גם משפחה. בסוף אני אגמור במשרד "כלבו". בכל מקרה, רציתי לדעת איזה שאלות שואלים בראיונות? ואם אני רוצה פרקליטות לצורכי התמחות בלבד, ולעבוד אח"כ במשרד טוב.. זה ראלי? או שמתמחי הפרקליטות נופלים בין הכיסאות?
 
תשובה:

אין שום בעיה עם מתמחי הפרקליטות! לגבי השאלות: החל מ-"ספרי לנו על עצמך", "איזה קורס אהבת", "איזה פס"ד מעניין קראת לאחרונה" וכלה בשאלות אקטואליה ושאלות מקצועיות.
 

mimi3113

New member
איזה פס"ד מעניין קראתי לאחרונה???

אני לא קוראת פס"ד ללימודים, אז להנאתי הפרטית????? ובאלו שאלות מקצועיות מדובר? אנא, הבא לי דוגמאות. אגב, יש המלצות להתמחות בתחום מסויים - נגיד, שיש בו עבודה וגם עניין?
 
אכן כן!

הזכרת למשל את דיני נזיקין- מהי עוולת הרשלנות? מהו אשם תורם? מהי הקטנת נזק? ואת לא רצינית לגבי המלצות לתחום מסוים, נכון?
 

mimi3113

New member
דווקא כן.

אני אסביר. עד אמצע שנה א' נורא רציתי פלילי. אבל ככל שדיברתי עם אנשים, כך ירד הרצון. ואני מדברת על אנשים מהתחום, לא - "האדם הסביר". והנה, הגיעה שנה ב', ונזיקין נראה מעניין, אבל אני לא באמת סגורה על עצמי. עכשיו, אחת הסיבות שאני רוצה ללכת לפרקליטות - אזרחית - היא שזה כמו כלבו שם, אתה מתמחה במירב התחומים (ככה הנציג שלהם אמר), ככה שזה נראה יעיל.
 
מצטער, אני לא יכול להמליץ על תחום מסויים...

בכל אחד יש משהו מעניין. גם בפלילי. ואם זה מה שמעניין אותך, לכי עליו...
 

Chen Law

New member
דעתי האישית

מסקנותיי האישיות:- אין ספק כי מקום התמחות יוקרתי יעזור לך בהמשך עתידך המקצועי, ויכול לעזור לך לסלול את דרכך מהר יותר ל"תהילה". לרוב ו/או כמו שאמר חברי המלומד, עו"ד אביעד מנשה, המתמחים במקומות אלו, שואפים להישאר במקום ההתמחות, גם לאחרי כן. אבל הכל זה עניין של טעם. יכול להיות מאוד שתמצאי שנושאים אחרים מעניינים אותך יותר ממה שאת עושה בהתמחותך באותו המקום. שנית, אני ארשה לעצמי להפתיע אותך ולנפץ לך סוג של מיתוס:- מתמחים במשרדים קטנים לומדים יותר מאשר מתמחים במשרדים גדולים ויוקרתיים לכאורה. כשאת נמצאת במשרד קטן, לא מייחדים לך עבודה ספציפית, אלא לרוב נותנים למתמחה לעשות הכל מהכל. במשרדים גדולים מצמידים אותך לעו"ד מסויים שמתמחה בנושא ספציפי, ואת עובדת מולו ואיתו בלבד. כך שלא תמיד כל הנוצץ זהב. לשיקולך. עניין נוסף, אין ספק שתמיד תוכלי לשנות את תחום עיסוקך כעו"ד, ועניין שלא או שכן עסקת בו בהתמחות, לא בהכרח אמור להשפיע על עתידך המקצועי. אב-ל, המלצתי היא, שבאמת תייחדי לעצמך את הנושאים שאת יותר אוהבת, ותחפשי משרדים שנוגעים בהם. כך תגעי בתחומים שאת אוהבת וההתמחות תהיה הרבה יותר משמעותית עבורך. בהצלחה !!!
 
למעלה