שאלה לגבי זכויות יוצרים

שאלה לגבי זכויות יוצרים

שלום לכולם, השאלה שלי נוגעת למענה על שאלה באחד הפורומים בתפוז שמנהלת הפורום טוענת שעברתי על חוק זכויות יוצרים. מכיוון שאין לי שום כוונה לעבור על חוקים, אני מבקש את הנחייתכם המקצועית. באחד הפורומים הייתה שאלה בנוגע לטיפול בכינים אצל ילדים. אחד המוצרים שאני משווק יכול לעזור בבעיה זו. הייתה כתבה בעיתון "ישראלי" שבה צויינו מספר מוצרים וגם את המוצר שאני משווק. סרקתי את הכתבה והדגשתי את החלק הנוגע למוצר הנ"ל. בסריקה רואים את שם העיתון ותאריך פרסום הכתבה. עניתי באותו פורום על השאלה והוספתי את הסריקה של הכתבה. מנהלת הפורום מחקה את תשובתי בטענה שעברתי על חוק זכויות יוצרים. האומנם? אם כן, מתי ואיך מותר לצטט מתוך עיתון או ספר? תודה מראש.

עוד כהן

New member
נראה לי...

שהבעיה לא הייתה בעיתון שצירפת, אלא בכך שפרסום אסור בפורומים.

איסור הפירסום ברור לי

ראשית, תודה על תשובתך וההתיחסות. מקובל עלי וידוע לי שיש איסור פירסום בפורומים. הנקודה היא שההתיחסות לא הייתה למוצר שאיזכרתי, אלא לסריקת הכתבה. וזו הייתה לשון ההודעה של מנהלת הפורום: הודעתך נמחקה. ישנה בה הפרה על חוק זכויות יוצרים. תודה

עוד כהן

New member
האם מנהלת הפורום היא עורכת-דין ?

וגם אם כן, יכול להיות שזו הודעה סטנדארטית. כעיקרון, עיתון שמופץ חינם לא יכול להתלונן על "זכויות יוצרים" אלא אם כן לקחת את הלוגו שלהם לשימוש אחר.

למעלה