שאלה לגבי חוקיותו של דוח תנועה

שאלה לגבי חוקיותו של דוח תנועה

לפני כמה דקות קיבלתי דוח חניה משוטרים,על כך שהחנתי את הרכב על מדרכה הצבועה באדום לבן עם שלושה גלגלים על המדרכה,אציין שאני נכה בעל תו ועל פי חוק (מה שרשום מאחורי התו נכה מוסבר שמותר לי לחנות בכל צורת חנייה שהיא,למעט מעברי חצייה,צמתים,תחנות אוטובוס ומצבים בהן הרכב מסכן את התנועה ). אני אף פעם לא חונה בצורה שמסכנת את התנועה,ואם אני נאלץ לחנות כפי שחניתי אני עושה זאת רק במוקומות שלא מסכנים הן את הולכי הרגל והן את המכוניות של הכביש השוטר החליט לתת לי דוח .רציתי לדעת אם זה חוקי ואם יש מצב שאני זה שטועה הפעם. אם זה המצב אני אוכל את הכובע ומשלם את הדוח ולומד את הלקח... אני חושב לערער על הדוח ,ולפני שאני מתחיל את ההליך רציתי לדעת אם : א.אולי אני טועה בכלל ב.אם אני טועה האם הקנס עלול לגדול? אם זה מגיע לבית משפט ... מודבר בסך הכל ב250 שקל. שבאמת אין לי בעיה לשלם אותם אם טעיתי ,אבל השוטר הזה תפס עלי תחת והתנהג כלכך מגעיל ובגסות רוח,כאילו שפגעתי לו באגו או משהו.. יש לציין שהוא העיר לי כמה דקות לפני כן שאני חונה במקום אסור,אמרתי לו שאני טועה ושאל פי חוק מותר לי ., ואף שיפרתי קצת את החנייה שלא יהיה מצב שאני איכשהו מפריע למישהו. ואחרי כמה דקות אני קולט אותו בא לרכב שלי ורושם לי דוח. כמו כן השוטר טעה בפרטי הרכב בתופס הדוח,הוא רשם שהרכב בצבע כסוף אך הוא בצבע תכלת.. .האם בטעות זאת ניתן לערער על חוקיות הדו"ח ??

dor119

New member
לבעלי תו נכה . . . .

יש זכויות רבות בחניה אבל אין להם היתר לעבור על חוקי התנועה . . . חניה באדום לבן מקום שבכלל אסור לעצור היא עברה ואם השוטר התריע בך קל וחומר . עשית שטות אל תנסה להתלות בצבע הרכב שהרי השוטר יכול להיות עיוור צבעים ובכל מקרה זה פרט שולי . שלם את הקנס ותלמד להבא . . . . .

למעלה