שאלה לגבי חוקיות פיטורין

מצב
הנושא נעול.

mozman11

New member
שאלה לגבי חוקיות פיטורין

שאלה לגבי חוקיות פיטורין
שלום רב אני סטודנט העובד במפעל בתחילה עבדתי כפועל ייצור פשוט. לאחר שהבאתי לידיעתו של המעסיק את יכולתי בתחום המיחשוב העבירו אותי לעבוד בתחום המיחשוב בחברה (וזאת במקום מהנדס וותיק אשר מילא תפקיד זה בעבר) וכן נשלחתי לתקן למנכ"ל ולמנהל המפעל את מחשביהם בביתם הפרטי (במסגרת העבודה) וכן ההיתי אחראי לסדר ענינים אישיים של הבוס (כגון מציאת רופא שיניים המומלץ על ידי, עזרה במציאת רכב לבתו, עזרה ברכש ציוד מיחשוב לחברה ועוד...) יש לציין שכל זמן זה אני משתכר אותו שכר שמסתכם ב 22 ש"ח לשעה... לאחר 4 חודשים הוחלט שאין כרגע מה לעשות בתחום המיחשוב בחברה ולכן אני מפוטר (דהיינו הכושי עשה את שלו - הכושי יכל ללכת), ביקשתי אפשרות לחזור לעבוד ב מחלקת ייצור ,בתחילה הסכים אך לאחר יומיים החליט שזה לא כדאי לו והוחלט לפטר אותי ולתת לי פיצוי של 3 ימי עבודה, כמו כן יש לציין שבמהלך החודש הראשון ההיתי עובד במישרה חלקית אך עקב כך שהיו ממני דרישות רבות עברתי ללימודי ערב במכללה כדי למלא את הציפיות ממני - דהיינו מעבר למישרה מלאה. כרגע אני ללא עבודה. הבוס אמר שאם יהיה צריך יקרא לי לתיקונים שונים וישלם לי על ידי הוצאת תלוש שכר.... האם הפיטורים מוצדקים? האם יש התיחסות בחוק למצבים כאלו? יצוין שיש לי מכתב המלצה מהמעביד הנ"ל ובו הוא משבח אותי על תרומתי לחברה. אנא עיזרו לי...

מצב
הנושא נעול.
למעלה