שאלה לגבי חניה על מדרכה

תומאס

New member
שאלה לגבי חניה על מדרכה

כבר 10 שנים שפעם בשבוע אני חונה על מדרכה למשך שעתיים, ברחוב צדדי בעיר קטנה. הסיבה שאני חונה שם היא כי בהתחלה הייתי מחפש חניה ולא מוצא, ואז התחלתי לשים לב שמכוניות חונות בטור (אחת אחרי השניה) על המדרכה הזאת (שהיא מאוד רחבה). והיות ומדובר בטור מכוניות ארוך (בסביבות 10 מכוניות) אז הייתי בטוח שהחניה מותרת (בגלל שמדובר בעיר קטנה וברחוב צדדי ויש מצוקת חניה - אין בכלל חניונים באזור).
לפני מספר ימים קיבלתי להפתעתי דו"ח בסך 500 ₪ בגין החניה הזאת. אני אומר "להפתעתי" כי באמת הייתי בטוח שמותר לחנות שם.
יש לי כמה שאלות:
1. האם יכול להיות שהעירייה שינתה את מדיניות החקיקה שלה? כלומר שעד עכשיו היה מותר לחנות שם ועכשיו אסור?
2. האם יכול להיות שעד עכשיו היה אסור אבל העירייה לא אכפה את זה ועכשיו החליטה כן לאכוף?
3. אם אני שולח מכתב ערעור ואומר שכבר 10 שנים אני חונה שם פעם בשבוע למשך שעתיים ולכן הייתי בטוח שהחניה מותרת - האם זה טיעון? או שהם גם יכולים לתת לי עוד קנסות בגין טיעון זה?
4. לפני כשבועיים פורסם בעיתון שהיה מקרה של עו"ד שהחנה את רכבו על מדרכה באותו מקום במשך מספר שנים, וקיבל קנס והוא הלך וטען שהוא יודע על הסכמה שבשתיקה שפקחים לא נותנים דו"ח באותו מיקום ספציפי - והוא זכה.
האם זה יכול להיות תקדים גם למקרה שלי?
5. נראה לי מוגזם לקבל 500 ₪ קנס על חניה. זה הגיוני?

wil

New member
כמה דברים

1. עירייה יכולה לשנות חוקי עזר עירוניים. זה אחד התפקידים של חברי המועצה.
זה לחלוטין לא רלוונטי למקרה הזה. חניה על המדרכה תמיד אסורה אלא אם יש תמרור שמתיר זאת.

2. מן הסתם זה מה שקרה.

3. זה טיעון, לא בטוח שיתקבל. קנסות נוספים לא תקבל, אל תדאג.

4. אתה באמת מתכוון לנהל מאבק משפטי על קנס של 500 שקל על עבירה שכן ביצעת?

5. אם חנית עם ארבעת הגלגלים על המדרכה אז זה המחיר.

shlang

New member
אנסה לענות, 1- על מדרכה אסור לחנות ע"פ ת"ת

מותר רק שיש תמרור המתיר זאת
2- כן
3- קנסות על מה, שלח מכתב בקשה לביטול הדוח עקב חניה על מדרכה בגלל מצוקת חניה
4- ציינת עיר קטנה, לכן לא הכנסתי את הנושא שהעלית, לך זה לא יכול לעזור
5 - חניה עם 4 גלגלים זה 500 שח, 2 גלגלים ונשאר מרחב של 1.3 מ' להו"ר זה 250 שח, אם לא יבטלו לך ,בקש להשפט ולפני המשפט תדבר עם התובע שיוריד מהקנס

תומאס

New member
תודה רבה לכם על התשובות הענייניות והמהירות

נראה לי שאשלח מכתב ואסביר את הסיטואציה. אם יעזור אז טוב ואם לא אז אשלם את הקנס.
אני כן חושב שאם מדובר בשינוי מדיניות אכיפה אז היה טוב אם למשך תקופת מה הפקחים היו שמים דוחות אזהרה או תמרור שמסבירים על שינוי המדיניות ושהחל מתאריך X יינתנו דוחות.

shlang

New member
אין כאן שינוי במדיניות אכיפה, כנראה אחד

מתושבי הרחוב התלונן בעירייה על שחונים במדרכה
על פי החוק יש איסור חניה על מדרכה ומי שחונה עלול לשלם את המחיר (חניה מותרת רק אם יש תמרור המתיר זאת)
תוכל לבקש להשפט וביום המשפט תדבר עם התובע, ייתכן שיסכים להוריד מסכום הקנס, בדר"כ הם עושים זאת

wil

New member
רק שים לב לתאריכים - שלם בזמן אחרת תשלם יותר

למעלה