שאלה לגבי חתונה פרק ב'

azaria

New member
שכחתי לציין שאותנו השיא הרב הראשי של עירנו

הוא היה גם מועמד להיות הרב הראשי(של כלל הארץ). אז אם הוא לא אמר מילה על נוכחות הילדים - אני ממאין שאין עם זה שום בעיה הילכתית.

אדמiנית

New member
קודם כל ברוכה הבאה

קבלי משהו קטן לאתנחתא של צהריים
ולעצם השאלה: אצלנו כל הילדים, ואנחנו מדברים על 5 ילדים היו איתנו מתחת לחופה. אמנם התחתנו בחתונה שלא כללה רב, אז גם לא התייעצנו עם אחד כזה, אבל אני בטוחה שגם אם היינו מתחתנים בחתונה דתית הילדים היו איתנו. מבחינתי - אין שאלה בכלל.

רק על עצמי לספר ידעתי

כשאנחנו התחתנו, 3 הילדים מנישואים קודמים היו איתנו בחופה. מבחינתנו, החתונה הזו היתה גם איחוד זוגי וגם איחוד משפחות. הם היו מאוד קטנים - 2.5, 4.5, 5, ככה שהיה ברור לנו לחלוטין שהם דורשים תשומת לב, ולכן לחתן למשל, היה מוצץ בכיס
(והוא אכן נדרש לו במהלך החופה) היו כמה "הפרעות" בזמן החופה מצד הילדים, כאמור אחת רצתה מוצץ, ואחד אחר בדיוק החליט שהוא ממש צמא ממש ממש עכשיו, ואנחנו טיפלנו בהם, כי אנחנו קודם כל הורים לפני שאנחנו זוג. זה לא פגע בקדושה של החופה, ממש להיפך, כי ילדים הם הדבר הכי קדוש שיש בעינינו, וקדושתם באה לידי ביטוי דווקא בארציותם, דווקא בכך שהם לא אחרים ממה שהם ביום ביום גם באירועים. כמובן שעזרו לנו איתם גם המשפחה והחברים. אנחנו, מכל מיני מניעים שלא קשורים דווקא לילדים, עשינו 2 אירועים - חופה עם ארוחת ערב ומסיבה, והילדים השתתפו רק באירוע של החופה, ולא במסיבה (שהיתה מסיבה במועדון ריקודים ולא באולם אירועים, לא מקום מתאים לילדים). על הכריכה של אלבום החתונה שלנו כתוב: החתונה של צהובה ובעלה יואב, אלון ונטע (שמות בדויים כמובן...)

לילי301

New member
מניסיון שלי..

בחתונה שלנו, כשאני בסטאטוס גרושה + צוציקית והוא רווק, היה לי ברור שהצוציקית עומדת שם איתנו ועם ההורים. הנסיך שלי קיבל באהבה רבה..היא נכחה כל החתונה עד חצות אז אבא שלה ומשפחתו לקחו אותה אתם. אגב, כששאלנו את הרב שקידש אותנו מה מקובל, הוא ענה "מה שאתם מרגישים" - אז לכי עם התחושות שלך. אני בטוחה שהבת שלו תשמח מאד להיות שם במעמד הכל כך מרגש הזה, אני בטוחה שזה יעשה לו טוב והוא יעריך את זה. מזל טוב ובהצלחה

מאמא51

New member
בחתונה שלנו?

כולם אבל כולם היו מתחת לחופה, הבנות שלי ליידי עם האמהות שלנו והבנים שלו בצד שלו עם האבות שלנו ואת יודעת מה ? שלוש שנים אחרי אני מוכנה שוב לעמוד יחד איתו מתחת לחופה יחד עם כולם
. הבנות שלי ליוו אותי גם למקווה !!!! ונהנתי מכל רגע כאילו אין מחר ... הקיצר , לכי תהני ותפסיקי לשבור את הראש, ה-3-4 שעות של החתונה כל כך קצרות ונגמרות מהר מידי . אל תחששי מאנרגיות שליליות האהבה שלכם אחת לשני והאושר של החיבור חזקים ומתגברים על כל אנרגיה שלילית, תאהבי אותה ביום המיוחד ותני לה להרגיש את מה שהיא מרגישה ...והכי חשוב אל תתני לאף אחד לתת לך את ההרגשה שאת לא בסדר... תהיי מאושרת איתו ועם עצמך מזל טוב

הילדה שלי הייתה בחופה!!!

האמונה הזו רווחת אצל ספרדים. אמונה זה משהו אישי . הילדה שלי מאוד רצתה להיות בחופה והיא הייתה מדהימה , ונתתי לה יד כל החופה וזה היה נפלא גם לי וגם לה. בעלי לא הביע שום התנגדות וכך גם הרב. הכל שאלה של מה מתאים לך.אני ראיתי את הילדה שלי מאושרת בחתונה שלי וזה הדבר שהיה לי הכי חשוב בעולם !!! שיהיה במזל טוב!

azaria

New member
יפה ומחמם לב

אבל בכל זאת שאלה: הדבר שהיה לך הכי חשוב בעולם בחתונה שלך היה האושר של הילדה שלך? לא החתונה שלך עצמך? זה שאת נישאת לבחיר ליבך? לא האושר שלו? האושר שלך? האושר שלכם? נכון, לילדים שלנו יש מקום חשוב בחיינו, אבל זה לא אומר שהם תמיד צריכים להיות במקום הראשון. גם אנחנו עצמנו בני אדם עם רצונות וצרכים. ולפעמים זה לגיטימי לשים את עצמנו בראש כל עוד זה לא פוגע באחרים. חתונתו של אדם נראית לי דוגמא מובהקת שבה הוא עצמו נמצא בראש רשימת העדיפויות.

down under 1

New member
האושר של הילדים מעצים את הכל

ו עושה את כל התהליך למושלם. וזה בדיוק המקום שבו אדם מעמיד את עצמו בראש סדר העדיפויות בדרך הזו של הקבלה של כל האהובים עליו ביותר בשלמות ועוד ביום כזה.. אם לא צריך לבחור, אם אין מקום לסדרי עדיפויות, אם לא צריך להתעסק באושר שלו מול האושר שלהם ואיפה אני עומדת באמצע.. אז זה יום מושלם.

למעלה