הסטודנט הממוצע ב*מכללות בכלל* הוא כנראה בדיוק כמו הסטודנט הממוצע באו"פ - לא חיה אמיתית, השונות גבוהה מדי. הטיעון שלך תקף רק כאשר מניחים סטטוס זהה על האוכלוסיה שפוקדת את שני המוסדות, וכמעט אף פעם לא היא.
1) כמו שגיל אמר, דיברתי על הממוצע. ויותר משטענתי טענות, השתדלתי להגן עליהן מהתקפות מטופשות וחסרות בסיס. 2) את בעצמך אמרת, במובלע, ש"בממוצע באונ' חיי החברה פחות טובים" ("והעדיפו שלא (בגלל היחס האישי, החברה או סיבות אישיות אחרות)"). זו בערך אותה הטענה שאני טוען, על המקרה הממוצע. ונכון, בקשר לאופ', זה המצב - ואני חושב שאמרתי זאת בהודעתי. כן, כן, ברור כמו הירוגליפים, סליחה. 3) אני מבין את הנימה התוקפנית שלך. נראה שהבנת אותי (ואת הפלאפל) לא נכון - ופירשת זאת כהתקפה על האינטליגנציה שלך ושל חברייך מהמכללה. סליחה על לשון תוקפנית יותר מדי (אולי קראתי יותר מדי הודעות של נועה והושפעתי - ידעתי שצריך להפסיק (וברור שאני לא עושה את זה כמו שצריך ובאמת פוגע, נכון?)
נסיון נצבר, תוך שנה לכל היותר, בוגרי האוניברסיטאות ישלימו את הפער המעשי. ידע תיאורטי אי אפשר להשלים בעבודה, לעומת זאת, וזה ידע שאומנם לכשעצמו לא ישים ברוב התפקידים לבוגרים, אבל נדרש בתפקידים מתקדמים יותר, וגם פותח את הראש טיפה.