שאלה לגבי ליקרים

eulogy1

New member
שאלה לגבי ליקרים

מישהו יכול להסביר לי מהם ההבדלים בין הדרגות של הליקרים? ולפי מה נקבעת כל דרגה? תודה מראש,
 

Wolfindale

New member
הסבר מהיר

ליקרי פרימיום- ליקרים איכותיים, לעיתים מתיישנים בחביות. עשויים בדרך כלל עם בסיס אלכוהול איכותי( ויסקי, קוניאק). (דראמבוי, בנדיקטין) ליקרי עשבים- דג'סטיפים, אשר מתובלים בסוגים שונים של עשבים.(ייגרמייסטר, בחרובקה) ליקרים טרופיים- ליקרים שעשויים מפירות טרופיים ומגיעים מארצות טריפות, כדוגמת מליבו, פיזנג, פסואה, ועוד... ליקרי פירות- ליקרים אשר מתובלים בפירות שונים( סאות'רן קומפורט, גראן מרינייה). חלקם מקוטלגים גם כשנאפסים(תלוי באחוז האלכוהול ובעוד מרכיבים). ליקרי שמנת, ליקרי אגוזים, ליקרי וניל, הרעיון מובן.... ישנם הרבה סוגים. לעיתים מגדירים ליקר על פי האלכוהול שמשמש כבסיסו. ישנם ליקרים ששיכים ליותר מקטגוריה אחת כמו למשל שרטרז, שהוא ליקר עשבים וגם ליקר פרימום.
 
אבל עם כל ההסבר חושבני ששכחת

משהו קטן...שבחלק מהמקרים יש ליקרים (רוב הטרופים בעיקר) במקום הפרי עצמו מכניסים צבעי טעם וריח ואז מה שהופך את הליקר לזול יותר ויורד ברמה. (ליקרים כאלה אפשר למצוא בהרבה מקומות של אירועי חתונות בר מצוות וכ'ו)
 

Wolfindale

New member
ברור

היום יש תחליפים לכל דבר. לא מלמדים אותך בקורס ברמנים על תחליף ב20 שקל לבאד אפל. וגם לא על בארון סלקט.
 
למעלה