שאלה לגבי מה שנדרש מאזרח בכדי להזדהות כחוק...

mr dish

New member
שאלה לגבי מה שנדרש מאזרח בכדי להזדהות כחוק...

בתי נאלצה להתטרטר היום (ששי צהריים) לחינם, בגלל פקידת בנק אשר דרשה ממנה תעודת זהות, לא הסתפקה ברישיון הנהיגה שלה.

שאלתי - האם החוק כיום מתיחס לרישיון כמספק? הרי כל המופיע בת. הזהות, מופיע גם ברישיון הנהיגה....

gady18

New member
הפקידה צודקת

אם אבד או נגנב רשיון נהיגה מקבלים חדש זהה
אם אובדת תעודת זהות מקבלים עם תאריך הפקה שונה
בנק זכותו ונוהג בשכל כי האחריות עליו
בכל מקרה עדיף תחשוב שלבת שלך היו מרוקנים את החשבון. עי מתחזה.
למי שראה את הפרסומת לתעודות זהות דיגיטליות הבין שאם רשיון נהיגה מספיק לזיהוי אז כל הפרויקט לא שווה הרבה

mr dish

New member
מבלי להקלע לויכוח, אומר רק שבתי ביקשה לממש את

סכום מענק השיחרור שלה לטובת שכר לימוד אוניברסיטאי...עם טופס המציין שם וכתובת, ממש כפי שמופיע ברישיון הנהיגה.

גם המערכה הבזבזנית סביב תעודות שיהוי חדשות אינו לשם שמיים, לדעתי. זה לא שנכנסת בחורה בת 22 לבנק ומנסה למשוך מכספר כסף בגניבה...בכל זאת.

תודה על שעניתם. רציתי לודא, לפני שאני נכנס לסניף הבנק הזה...בטענות.

gady18

New member
תראה הבנק זה ראש קטן

אם לפקידה כתוב תעודת זהות היא לא יכולה להסתבך בפרט שהיא גם צודקת רשיון נהיגה לא מוגן מפני אבדה
בקשר לתעודות זהות חכמות , נכון להיום ניתן להתחזות לך לפתוח חשבון בנק על שמך למכור את הרכב שלך
לרשום הערת אזהרה על שם מישהו אחר ויתבעו אותך עי להחתים אותך על ערבות בנק על ערבות להשכרת דירה.
בקיצור להרוס לך את החיים. ולכן צריך תעודות מסוג זה.
ההגנה היחידה על תעודת זהות ישנה שאבדה או נגנבה זה תאריך הנפקה , לא ניתן להבדיל בין רשיון נהיגה שאבד לחדש.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הפקידה צודקת כי אלו ההנחיות שקיבלה

אבל ההסבר שלך לא רציני
גם על כל רשיון נהיגה מופיע תאריך ההנפקה, תסתכל מאחור, למטה, מצד ימין.

gady18

New member
חבר שלי

חבר שלי קיבל רשיון חדש עם הגבלה מקדימה זהה מאחורה מתחת לתעודת זהות כתוב תאריך הנפקה בצורה לא מובנת
לא בדיוק מובן שז תאריך ואם לא היית מזכיר גם לא הייתי יודע
כמה שוטרים כתבו תאריך הנפקה בדוח לא אף אחד שאני מכיר בניגוד לתעודת זהות זה לא מקדימה ולא בדיוק מפורסם
וכמובן כמו שאמרתי תז חכמה לא רלונטית אם כל אחד יכול להציג רשיון נהיגה. ברוב בחוזים יש רק צילום קדמי
ולכן ממילא אף אחד לא מצלם מאחורה.
השאלה היא האם אתה בודק במחשב תאריך הנפקה של רשיון נהיגה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בהחלט שאני (וכל שוטר אחר) בודק -

כשיש צורך בכך
למשל - כשנהג רשום במחשב כפסול - אני בודק תאריך הוצאת הרשיון כדי לדעת אם הוצא לפני תאריך הפסילה - שאז הנהג באמת פסול, או אחרי תאריך הפסילה - שזה מראה שאינו פסול והנתונים טרם עודכנו במחשב.
בנוסף (וזה לא קשור לענייני תעבורה - פקידי הבנק לא יכולים לדעת בעניין התחזות לפי תאריך ההוצאה, לא של תעודת הזהות ולא של רשיון הנהיגה - הם חייבים לנהוג לפי ההנחיות שאחרת הבנקים (וגם הפקיד אישית) עלולים להתבע ויחויבו בדין ע"י מי שזהותו זויפה

gady18

New member
הכוונה היא לבדוק זייוף לא רשיון פסול

אין לי מושג מה הפקידה בבנק עושה אבל לפי משרד הפנים תאריך ההוצאה זאת ההגנה היחידה. בתעודות זהות רגילות
יתכן שלבנקים יש אםשרות דרך מחשב משרד הפנים

mr dish

New member
שום כלום...הפקידה מביטה בתעודה, בתמונה ובך...

זה כל הליך הזיהוי.

מדוע אין הוא נעשה עם תעודה כמו רישיון נהיגה, בו יש תמונה, כתובת, שם ומספר זהות?

אין לזה הסבר אינטליגנטי.

gady18

New member
הבנקים קבלו חיבור כדי לזהות

תעודות חכמות , זה שהפקידה לא בודקת זה לא תקין תעודת זהות ניתן לזייף בקלות

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אין לשוטר כלים לבדוק זיוף מלבד עיניו

נתקלתי ברשיונות זמניים מזויפים, רשיון הפלסטיק המזויף היחיד שנתקלתי בו היה שינוי תאריך תפוגה.
לזיוף כזה אין משמעות מאחר שכשנלקח רשיון מנהג לצורך בדיקה נבדק תקפו במחשב המשטרתי.
אני מניח שאתה מתכוון להתחזות לאחר ולא לזיוף, לפי הרשיון לא ניתן לבדוק התחזות ותפיסת מתחזה תלויה בחושיו ובמיומנותו של השוטר, כבר תפסתי כמה מתחזים וגם כמה שהציגו בפני, בטעות לדבריהם, רשיון נהיגה לא שלהם ןכמובן תיקנו את הטעות מיד כשנשאלו בעניין.

פופאי 100

New member
שאלה מאוד שאלתית בקשר לנהג מורשה

שוטרי ישראל ושופטי ישראל יש לי שאלה על ביטוח חובה ומקיף
אני נהג מורשה +אישור בכתב מבלל
בתעודת ביטוח חובה רשומה אחותי כבעלת הפוליסה
כנהג נקוב XXXXX לא מופיע שמי
בסעיף 1 - רק בעל הפוליסה ,בעל הרכב ,המחזיק ברכב כדין וכל המשתמש ברכב
בהיתר מאת מי מהם ראשים לנהוג ברכב

ושנת הלידה של הנהג הצעיר ביותר הנהג ברכב דרך קבע ..........
הנהג הצעיר ביותר הנוהג ברכב דרך קבע - זכר

האם זה מספיק ומחסה את תנאי הביטוח ואין עילה לבטלה
האם מבחינת המשטרה זה תופס
כי זה התשובה של החתמת של חברת הביטוח

האם אני חייב היות רשום כנהג נקוב ??????

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא שייך לפורום אבל אנסה להשיב.

1. המשטרה לא מטפלת בענייני ביטוח,
2. אם הביטוח לא מסווג לנהגים נקובים בשם ואתה נוהג באישור בעל הפוליסה ו/או בעל הרכב ויחד עם זה עונה על דרישות הגיל והמין - אתה מבוטח.

gady18

New member
לא זה

גנבו לי את הרשיון או אבד קיבלתי חדש זה שמצא דומה לי הדרך היחידה לזיהוי זה תאריך התפוגה , כנל הנראה
ברשיון זמני שזויף או רשיון פלסטיק מזויף , האם מישהו בבדיקה שגרתית בודק תאריך תפוגה. בקשר לרשיון הפלסטיק המזויף היחיד שנתקלתי בו היה שינוי תאריך תפוגה. אם רשיון פלסטיק יזוייף טוב לא תרגיש

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בבדיקה שגרתית תמיד נבדק תאריך תפוגה

בנוסף נבדק במסוף.
העניין שהבאת אינו זיוף (כי הרשיון אמיתי) אלא התחזות
ניתן להתחזות לא רק בעזרת רשיון נהיגה אלא גם בעזרת דרכון או תעודת זהות

mr dish

New member
נכון, אבל...בתי נגשה לסניף הבנק עם שובר רשמי

של אוניברסיטת בר-אילן...כדי לכסותו בכספי הפיקדון. היא לא ניסתה למשוך מזומנים.

תודה לכל אשר ענו לי. לדעתי, די ברישיון נהיגה כדי לזהות אדם. אין בת. הזהות שום דבר נוסף מעבר לקיים ברישיון...

שבוע טוב.

למעלה