שאלה לגבי מוצרי חלב

אור לנו

New member
שאלה לגבי מוצרי חלב

הבן שלי רגיש למשהו ולא ידוע למה - לפי בדיקות הדם שעשינו. היות והוא סובל גם מהתקררויות חוזרות ונשנות עם ברונכיט שמתפתחת לדלקת ריאות ודלקות אוזניים - הוא לא מקבל בכלל מוצרי חלב למעט הסימילאק שהוא עדיין שותה. במקום זה הוא מקבל מעדן סויה וניל - ואני יודעת שגם סויה הוא אלרגן חזק. השאלה היא מה לגבי מוצרי חלב עיזים - מותר או אסור? עדיף ממוצרי חלב פרה או שיגרום לאותם סימפטומים ?

razgalili

New member
עדיף

לעשות שבועיים בלי אלרגנים- בלי סויה בוטנים קמחים מוצרי חלב ותירס (ואני יודע שזה נשמע כאילו לא נשאר כלום אבל תאמינו לי שנשאר המון) אחרי שבועיים אפשר להוסיף מוצר מוצר ולראות אם יש נסיגה. כרגע אם תחליפו את כל החלב בחלב עיזים, ולא יהיה שיפור, מה זה יראה לכם? לא תדעו אם הילד רגיש לחלב עיזים או שהאלרגן העיקרי הוא משהו אחר או שהחלב וגם נניח בוטנים אלרגנים חזקים וצריך לסלק את שניהם כדי לראות תוצאות. יש ילדים שיש להם בעיה עם חלב פרות וחלב עיזים הוא פתרון בשבילם. תלוי בילד ובעז. תלוי מה סוג הבעיה שיש לילד עם החלב ועד כמה הבעיה הזאת חמורה.

אור לנו

New member
איך מתחילים ? מה נותנים לילד בן שנה

לאכול אם אסור את כל הדברים האלה ? מה לגבי סימילאק ? אני לא יכולה לגמול אותו בגיל שנה מפורמולה. זה אומר שאסור לו לחם או את כל הפחמימות, אסור לו סויה ומוצרי חלב ? אז מה נשאר ? ירקות ובשר ? מה אוכלים בבוקר ומה אוכלים בערב ? אשמח לתשובות כי חשבתי לעשות את זה אבל נראה לי מסובך בטירוף.

razgalili

New member
המחפש בנרות

מצא פורמולה שהוא מביא מאמריקה שלא מכילה את האלרגנים הנ"ל לגבי שאר פריטי מזון אנחנו נעשה קצת חיפוש ונחזור אליך.

אור לנו

New member
תודה רבה, אני רק רוצה לאמר שלמזלנו

לפשוש אין בעיית אוכל ומרקמים - הוא אוהב הכל והרבה, עד היום לא מצאנו שום דבר שהוא לא אוהב לאכול כך שהבעיה היא לא במרקמים אלא במהות - מה כן אפשר לתת לו. ושוב תודה רבה רבה על כל העזרה והנכונות לעזור

אור לנו

New member
ועוד שאלה - ממה שקראתי בפורום

הבנתי שרצוי לעשות את הדיאטה בליווי דיאטנית - האם גם לתק' מוגבלת ? ואם כן אז מי בארץ מבין ומתעסק בזה - פשוט החלום של לנסוע לארה"ב מתרחק מרגע לרגע ככל שאנו מוסיפים עוד ועוד טיפולים לפשוש.

ענתשמר

New member
מה בקשר לחלב-אורז?

ראיתי משקה חלב אורז עמיד בקרטונים של ליטר, (נדמה לי של אלפרו). אולי זה יכול לשמש במקום הפורמולה? חוץ מזה, נורא רציתי לשלוח לכם, תמי ורז, ברכת חג שמח וכמה ציטוטים מההגדה הפרטית של משפחתנו. אבל הזמן ברח לי בין האצבעות.... אז קבלו באיחור חיבוק חגיגי מהמולדת. אני יודעת שזה לא הנושא של הפורום, אבל בכל זאת מאוד אשמח לשמוע איך עברה יציאת-מצרים שלכם, איך הכנתם את יותם ואיך הוא התמודד, ובכלל - איך נראים החיים שלכם כרגע במקום החדש. להתראות! ענת.

razgalili

New member
אפשר

יש לוודא שאין בו גלוטן וקייסין. אם לא כתוב על האריזה, לברר אצל היצרן. אני לא מתלהבת מאורז, אבל זה הרע במיעוטו לעומת חלב או תפוחי אדמה. עוד אפשרות שכבר התייחסתי אליה בעבר היא חלב שקדים, אפשר למצוא את ההודעה בחיפוש מתקדם. תודה על ההתעניינות. המעבר לא קל ואנחנו עדיין מוקפים קופסאות, אבל יותם פורח - הוא מת על מקומות חדשים ודברים חדשים לחקור. יש לו כאן חצר אחורית גדולה עם בית על העץ, כך שנראה לי שלאוקיינוס הוא לא יתגעגע. לאחר אפיזודת הכלור, התיפקוד שלו טוב, ואני מחזיקה אצבעות שהסביבה החדשה תהייה טובה לו. לפחות מבחינת אלרגיות, ייקח לו כמה שנים לפתח אלרגיות למה שגדל כאן... נחמד לעבור מדירה צפופה של חדר שינה אחד לבית ענק עם חמישה חדרי שינה גדולים ומטבח גדול וחדיש, מצוייד היטב. כיף לא לרוץ כל הזמן לחדר כביסה בקצה הבניין. ג'ורג'יה ירוקה ומיוערת ויפיפייה, בעיקר בעונה הזאת - הכול פורח. המון המון עצים. יש לנו יער קטן בחצר האחורית. באטלנטה עדיין לא היינו (עברנו דרכה, אבל לא ביקרנו), אבל מרחוק היא נראית טובלת בירק. ביקרתי שם לפני שבע שנים ואני זוכרת שלכל הרחובות קוראים "Peachtree"... יש לנו כאן חברים טובים, וגם זה הקל. יותם התיישב עליי וקשה לי לכתוב...

maanina

New member
חלב שקדים

ניתן לערבב חלב אורז עם שקדיה ובעצם ליצור חלב שקדים.את השקדיה קונים בחנויות טבע ,זה נראה כמו טחינה.אני לוקחת 2-3 כפות ומערבבת עם החלב.לטעמי יוצא מצויין.אחרי הפתיחה צריך לאכסן את השקדיה במקרר.

maanina

New member
חלב האורז הטעים יותר

נקרא rise dream ויש אותו בטעם טבעי או בטעם וניל.זה של אלפרו פחות טעים.

ימקמ

New member
"חלב אורז" ו"חלב שקדים" אינם מהווים

מקור טוב כתחליף לחלבונים. כיצד אתם דואגים שילדיכם יקבלו את החלבון שיש בפורמולה ?

דעתי

אני נותן לבת שלי "פורמולה" מתחליף חלב שעשוי מתפו"א. אבל, היא כמעט בת ארבע. אצלה זה צורך של הרגעות, יניקה וערוץ למתן תוספים. אלו בפירוש לא פורמולות שנועדו לילד בן שנה שרוב המזון שלו מגיע בכוון כזה. ראיתי שכתבת שהוא אוכל הרבה דברים, חשוב לי שתזכרי שרוב מוצרי האורז, שקדים, תפו"T וכדומה אינם מיועדים להזנת תינוקות מתחינת הערך התזונתי שלהם. אני בחרתי לתת לילדה סויה וכך יכולנו להתחיל GFCF. אני חוזר ואומר שלדעתי להתחיל עם סויה כסיוע זה לא רעיון רע כל כך.

אמאלה ט

New member
למחפש בנרות

היכן ניתן להשיג את הפורמולה מתפו"א ? אני זוכרת שבעבר פרסמת קישור אבל משום מה אני לא מצליחה לאתר. אשמח לקבל פרטים היכן ניתן להשיג. וכרגיל........תודות.

bisty

New member
מנצל"שת../images/Emo41.gifדיאטת GFCF

הבן שלי בן שנה ו-9. לא עבר לגמרי למוצקים,עדיין תקוע על מרקמי גרבר וניזון בעיקר מדייסת שיבולת שועל שאני מכינה עם חלב פרה,ממחית ירקות ועוף שאני מכינה בבית,ממחיות פירות קנויות (גרברים למיניהם) ויוגורטים. חוץ מזה הוא גם מאוד אוהב במבה וביסקוויטים. אני מאוד מתקשה להכניס דברים חדשים לתזונתו,גם לשכנע אותו לאכול ביסקוויט חדש זה קשה,שלא נדבר על שינוי המרקם של מחית הירקות והעוף. לראות אותו אוכל פרי שלא במחית זה בכלל חלום... השאלה היא איך ניתן לעשות דיאטת GFCF במצב שכזה? איזה תחליפים ניתן לתת? יש אולי למישהו רשימה של מאכלים מותרים ואסורים לדיאטה הזאת? תודה רבה!

laura ashley

New member
יש לי הרבה אינפורמציה מקומית בשבילך

בדיוק השבוע קיבלנו מאונני' סאנדרלנד חוברת שלהם שמסבירה על הדיאטה ועל המחקר שלהם וכו', אני יכולה לצלם ולשלוח לך אותה, וחוץ מזה מצאתי פורום של AIA שכולו מלא אינפורמציה , אני אנסה לצרף את הקישור. חוץ מזה מצאתי גם ספר נפלא עם המון מתכונים והסברים מצויינים, שנקרא special diets for special kids אני מציעה לך לברר ב CDC שלכם או אצל הפורטג' שלך , אם יש לך, אם יש להם את הספר הזה, ואם לא, בספרייה המקומית שלכם ישמחו להזמין לך אותו אם תבקשי ( אני חושבת שהם חייבים ) בהצלחה .. אנחנו מחכים לתוצאות בדיקת השתן מסאנדרנלנד, ורק אחריה נדע האם נלך על ה GFCF או לא.

bisty

New member
תודה רבה!

אולי נדבר מתישהו? אני כמעט בטוחה שכבר שלחתי לך לא מזמן את הטלפון של במסר,נכון? אם לא תשלחי לי את שלך (אם את רוצה כמובן!
) ואני אתקשר. לא נראה לי שהפורטג' שלי מבינה בדיאטות למרות שהיא ממש נהדרת. אני אשאל אותה בכל מקרה. תודה על הקישור ושיהיה לנו סופשבוע ארוך נהדר! פה סופסופ זורחת ה-

למעלה