שאלה לגבי מוצרי חלב

אמאלה ט

New member
דיאטת GFGC

אני מצרפת קובץ שפורסם פעם באדיבות המחפש בנרות. בו יש התייחסות מה מותר לאכול בדיאטה. בהצלחה.

razgalili

New member
הסתיגויות

המאמר הנ"ל פורסם בעבר מספר פעמים ואני חייב להסתייג ממספר דברים שכתובים בו: 1) סויה גרועה כמו חיטה וחלב. בסויה יש חלבון שהינו כמעט זהה לחלבונים בחיטה ובחלב שגורמים לתגובות אצל ילדים בספקטרום. סויה מכילה אנאלוגים להורמונים אנושיים שעדיף להימנע מהם. 2) תירס ובוטנים נמצאים ברשימת האלרגנים ישר אחרי חלב וחיטה. יש לעשות מאמץ להימנע. יש לי עוד הסתיגויות ואני שומר לעצמי את הזכות להגיב בזמן ובמקום שיראו לי לנכון

אור לנו

New member
אז קראתי עוד קצת על הנושא

ומה שהבנתי - מותר ירקות ופירות ללא הגבלה, בשר למיניו (לא מעובד), אורז, לחמים, פסטות וכו' שמיועדים לחולי צליאק, אסור - כמובן מוצרי חלב וקמח וכל המוצרים שמכילים גלוטן, סויה, בוטנים, תירס. מה לגבי ביצה ? אני מנסה לחשוב מה לתת לפשוש לאכול בארוחת בוקר וערב כי ארוחת הצהריים לא נראית לי בעייתית. ועדיין לא פתרתי את בעיית הסימילאק - נראה לי מוקדם מדי להעביר אותו לחלב שקדים או אורז. אם הוא יקבל את הסימילאק בכל זאת - האם זה יגרום לכך שאין טעם לעשות בכלל את הדיאטה או שכדאי להתחיל עם הדיאטה + הסימילאק - לראות אם יש שיפור בתפקוד ורק אם אין לנסות להוציא לו מהתפריט גם את הסימילאק. ועוד שאלה - יש איזשהם מעדנים שאתם מכירים שמותרים לשימוש ? הרבה שאלות ותשובות לצערי עוד אין לי - לכן אשמח לעזרתכם - תודה רבה מראש.

אור לנו

New member
ועוד שאלה

המשכתי קצת בחיפושי ונזכרתי שקיימים תחליפי חלב מיוחדים. ממה שמצאתי עד כה - יש להשיג בארץ 2 סוגים (אני מאמינה שיש יותר רק שאין לי כרגע מושג איך ואיפה). תחליף אחד נקרא נוטרמיגן שמכיל חלבון: הידרוליזאט של חלבון חלב פרה, פחמימות: גלוקוז, אינו מכיל לקטוז וסוכרוז, שומן: שמן צמחי וסוג נוסף שנקרא פרוגסטמיל שמכיל חלבון: הידרוליזאט של חלבון חלב פרה, פחמימות: גלוקוז בלבד מקור השומן: 40% MCT, 20% שמן סויה, 40% שמן תירס. האם אחד מאילו מותר בדיאטה ?

לגבי חומרת הדיאטה

רז ותמי דוגלים בלהתחיל מהסוף, כלומר דיאטת אלימינציה. להוציא הכל ולהתחיל עם מעט מאד מזונות. זו הגישה המוצקה והיעילה ביותר. מאחר שרוב המשתתפים כאן לא עושים את זה (ואני בכללם), צריך להכניס לפרופורציה את כל נושא הדיאטה. נכון שסויה ותירס הם אלרגנים פופולאריים, אבל מה לעשות ש- GFCF היא עדיין מאד יעילה להרבה ילדים בפני עצמה. יש ילדים שיראו שיפור יפה מאד רק בזכות GFCF. חוץ מזה, להוציא את כל המזונות במכה זה מאד קשה. עצתי היא לעבוד באופן הדרגתי. להוציא קסאין ואח"כ גלוטן (או ההיפך) ולראות אם יש שיפור (חודש לפחות). אח"כ אפשר להמשיך ולהוציא גם תירס, גם סויה ועוד ועוד. יש לזכור גם שהתיאוריה היא שהמנגנון בו גלוטן וקסאין מזיקים הוא שונה מזה של תירס וסויה: OPIODS EFFECT לעומת אלרגנים (לא שהאחרונים זניחים). ספציפית לגבי ביצים - זה לא בעיה (אלא אם תלכי עם ד"ר תל אורן והרקמות המתות). כדאי מאד לקנות ביצים אורגניות כי הרגילות מכילות אנטיביוטיקה. אני לא בטוח שמפקחים בארץ שלא נותנים לתרנגולות ה"אורגניות" אנטיביוטיקה. אני מקווה. עמית

bisty

New member
תודה! ותודה גם על ההסתייגויות.../images/Emo13.gif

ואם יש עוד,אשמח לשמוע.

spacejam

New member
יש ספר מצויין של בחורה אנגליה

ובו מעבר להסברים פשוטים על התהליכים הפגועים ועל מה הדיאטה מנסה להתגבר , יש ממש מדריך מעשי מצויין להורה המתחיל - סוגי מזונות רשימת מוצרים בחלוקה ל"טובים" והרעים" , אח"כ שמות של רשתות שיווק (טסקו סאינסבורי וכו') עם פירוט למי לפנות כדי לקבל מידע מדוייק על מוצרי GFCF יכולה מנסיוני להגיד שבטסקו מצאתי מבחר מרשים של מוצרים החל בפסטות למינהן, דגני בוקר, רטבים, מאפים, חטיפים, משקאות כולל תרכיזים - והכל עם פירוט מרשים של אזהרות אלרגיה יחד עם רשימת מרכיבים מפורטת . יש גם מתכונים לבישול ללא קזאין וגלוטן. אני אז השגתי את הספר בספריה והם השאילו לי אותו כ 5 פעמים בלי למצמץ בשל הרגישות לנושא ! עכשיו נשארה רק הבעיה של להיזכר בשמה של הסופרת - לספר קוראים Diet Intervention and Autism והנה קישור לשם המדוייק http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/1853029351/002-8680337-8759232?v=glance בהצלחה

למעלה