שאלה לגבי נסיעה ברכב

שאלה לגבי נסיעה ברכב

מאיזה גיל יכולים ילדים לשבת מקדימה כשחש באוטו כרית אויר. תודה

be_roo

New member
זו שאלה בעייתית

לשון החוק אומרת: " לא יסיע אדם ילד במושב הבטיחות במקום שיש מולו כרית אוויר, אלא אם כן נותק המנגנון להפעלתה" רק שאף אחד לא הגדיר כאן מהו "ילד". אולי הכוונה ל"קטין", אבל זוהי הגדרה לא סבירה ולא הגיונית. אפשר להתווכח אבל מה שחושב לזכור הוא שמדובר בעניין בטיחותי מהותי. ילדים עלולים לסבול מפגיעות חמורות יותר מכרית האויר שכן בגלל גובהם ומשקלם. לו זו היתה דילמה שלי, הייתי מחכה שהילד יהיה בגובה ומשקל כזה שגם מבוגרים מתאפיינים בו, גם אם זה הרף התחתון.

אין הגדרה של גובה או משקל?

אני יודעת שלמשל אסור כל עוד הוא יושב בבוסטר אבל מגיל 8 אין כבר בוסטר בקיצור חוק מוזר ביותר. אם אני לא מבינה אותו אז לך תסביר אותו לילד

be_roo

New member
אין. הגדרות של כלליות של גובה ומשקל מתייחסות

להתקני ריסון. לא שאתיימר להתערב בחינוך ילדך, אבל כשמדובר בבטיחות, הבנה מצד הילד לא הכרחית.

רגע עוד שאלה

כמו שרשום בחוק "לא יסיע אדם ילד במושב הבטיחות ..." אז עכשיו השאלה היא האם יש הגדרה עד איזה גיל, משקל, גובה הילד חייב מושב בטיחות

shlang

New member
תעזבי אותך מהגדרות, אם הילד לא יושב בבוסטר

שישב מאחור קשור, ואם הוא מסרב זאת כבר בעיית חינוך שלך.

shlang

New member
בכל אופן, הנה התקנה

הסעת ילד שמלאו לו שלוש שנים אך לא מלאו לו שמונה שנים במושב הקדמי ( למעט אוטובוס מונית ואופנוע),כשהילד אינו רתום במושב בטיחות או מושב מגביה..............................................6694 250 6 נהגת ברכב הנ"ל והסעת במושב הקדמי ילד שטרם מלאו לו שמונה שנים,כשהילד אינו רתום במושב בטיחות או מושב מגביה,המתאים לגובהו ומשקלו של הילד, בניגוד לתקנה 83 א(ב)(2) לתקנות התעבורה הערה: אם הילד בגיל 6-8 וחגור בחגורת בטיחות באופן שהחגורה אינה עוברת על צווארו של הילד בין אם יושב על כרית הגבהה או לא,לא ירשם דו"ח.

אוקי תודה

ואין פה בכלל עניין של חינוך מין הסתם גם לי הרבה יותר נוח ונעים שהוא ישב מקדימה מאשר מאחוורה אבל אני כן דואגת לבטיחות שלו ולא רק לדו"חות.

guya72

New member
תשובה

בחוק לא נקבע גיל ילד שהחל ממנו הוא רשאי לשבת במושב קדמי ו/או גיל שהחל ממנו הוא צריך להשתמש בבוסט או שהוא יכול להשתמש בחגורת בטיחות, וזאת מאחר ואין אפשרות לקבוע דבר כזה בחוק. לכל ילד יש את קצב הצמיחה שלו. יש כאלה שבגיל 5 הם בגובה 2 מטר ויש כאלה שבגיל 20 הם בגובה 1 מטר (קצת הגזמתי, ובכוונה כדי להבהיר את הנקודה). כל עוד הילד איננו יושב טוב עם חגורת הבטיחות (היא איננה יושבת עליו בצורה נכונה - למשל תופסת לו את הצוואר ולא את בית החזה) - אזי הוא צריך להשתמש במתקן הגבהה דוגמאת בוסטר. אותו דבר נכון גם לגבי כרית אוויר. היא מכוונת להפתח ולבלום אדם שנע בטווח גובהים מסויים. עבור ילד שנמצא מתחת לטווח הגובה, כרית האוויר פשוט לא תעשה את פעולתה (לא תבלום אותו), ואולי אפילו תגרום נזק ( תסיט את גופו כלפי מטה, בצורה שעלולה לגרום לנזק). לגבי ה"תקנות" שצוטטו - אלו לא תקנות התעבורה, אלא נוסחי אישום שהמשטרה משתמשת בהם בתור נגזרת של תקנות התעבורה

shlang

New member
נתתי את סעיף החנ"א שנגזר מהתקנה - הנה התקנה

83א. הסעת ילד במושב הקדמי (תיקון: תשמ"ד, תשנ"א) (א) לא יסיע אדם במושב הקדמי של רכב מנועי ילד שטרם מלאו לו 14 שנים אלא אם כן הילד רתום בהתקן ריסון המתאים לגילו או למשקלו. (ב) לא יסיע אדם במושב האחורי של רכב נוסעים פרטי ורכב פרטי דו שימושי, ששנת ייצורו 1983 או אחרי כן, ילד שטרם מלאו לו 4 שנים אלא אם כן הילד רתום בהתקן ריסון המתאים לגילו ולמשקלו

be_roo

New member
זו לא התקנה המעודכנת

היא עודנה לפני כשנתיים-שלוש: "83א - חובת חגירת ילדים ברכב (א) בתקנה זו ובתקנה 83ב - "מושב בטיחות" – מושב הרתום לרכב באמצעות חגורת בטיחות המיועד להסעת ילדים ברכב, שמותקנות בו חגורות המיועדות לרתימת הילד אליו, העומד בתקן המפורט בפרט 4 לחלק ג' בתוספת השניה; "מושב מגביה" – מושב המיועד להסעת ילדים ברכב כשהילד היושב עליו רתום בחגורת הבטיחות של הרכב והעומד בתקן המפורט בפרט 4 לחלק ג' בתוספת השניה. (ב) לא יסיע אדם במושב קדמי ברכב מנועי ובמושב אחורי ברכב מנועי ששנת ייצורו 1983 ואילך, למעט אוטובוס, מונית ואופנוע - (1) ילד שטרם מלאו לו 3 שנים, אלא אם כן הילד רתום במושב בטיחות המתאים לגובהו ומשקלו של הילד; (2) ילד שמלאו לו 3 שנים וטרם מלאו לו שמונה שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות או במושב מגביה המתאים לגובהו ומשקלו של הילד. (ג) לא יסיע אדם ברכב כאמור בתקנת משנה (ב) ילד שטרם מלאו לו שנה, אלא אם כן גבו של מושב הבטיחות מופנה לחזית הרכב. (ד) לא יסיע אדם ילד במושב הבטיחות במקום שיש מולו כרית אוויר, אלא אם כן נותק המנגנון להפעלתה."

be_roo

New member
*זו לא התקנה, זה סעיף האישום בחנ"א

מצאתי בתאר הרשות לבטיחות בדרכים דף עם התקנה וגם אם הסברים. לפי טענתם ההגבלה על הושבת ילדים מול כרית פעילה תקפה עד גיל 3 בלבד. אין לי מושג על מה מתבססת הפרשנות הזו, לא ידוע לי על פסיקות או הרחבות בנושא, ובאופן בטיחותי זוהי המלצה מסוכנת. ילד בן 3, גם אם במושב בטיחות ששומר עליו, עדיין רגיש יותר לפגיעות הכרית. וגם ילדים בני 8 עדיין נמוכים יותר ושוקלים פחות מאדם מבוגר, והכריות אומנם עברו שדרוגים, אבל הן עדיין מסוכנות יותר לילדים.

לפי מה שראיתי בתקנה 83א

ילד חייב לשבת בבוסטר עד גיל 8 ועד גובה 145 ס"מ ובעצם מה שזה אומר שברגע ששני התנאים האלה מתקימים הוא לא צריך בוסטר ויכול לשבת במושב הקידמי. כמובן שזה עדיין לא מומלץ עם יש כרית אויר. אבל לפי החוק זה התנאי.

למעלה