שאלה לגבי סכום לצ'ק לחתונה של ידיד

נועה2004

New member
שאלה לגבי סכום לצ'ק לחתונה של ידיד

ידיד שלי מתחתן ואני הולכת לבד (אני אפגוש שם חברים) אבל הרבה זמן שלא הלכתי לחתונה לבד (בלי בן זוג או משפחה) כך שאני לא ממש יודעת איזה סכום כסף לרשום בצ'ק.
מדובר בידיד מהלימודים, אנחנו כבר לא ממש בקשר אבל מתעדכנים פעם בכמה חודשים. בנוסף, אני מובטלת בתקופה האחרונה.

יש לכם הצעות לסכום שנהוג לרשום בצ'ק ליחיד?

al19

New member
מובטלת ?

אני אם הייתי מובטל לא הייתי הולך לחתונה
היום זה מינימום 250, 300 לבן אדם.
ולמה לשלם כל כך הרבה ? אם לא עובדים לא מבלים .. אין כסף.
זה תלוי בהרבה גורמים
את גרה עם אמא ? נתמכת כלכלית עם ההורים ?
להורים יש ? אין ?
זה תלוי בהרבה משתנים
אבל המינימום הוא 250 אם את מתעקשת.
אני לא הייתי הולך בלי עבודה...
למה את מרגישה כזה רצון עז ללכת למישהו שאת מתעדכנת איתו פעם בכמה חודשים למרות שאת לא עובדת ?

נועה2004

New member
אתה אומר שאם אני לא עובדת אז לא ללכת לחתונה?

אין ספק שזו הוצאה רצינית ואפילו טירחה (החתונה במקום רחוק) ולמרות הקשר החלש ביני לבין הידיד, כל החברים שלי הולכים וזה נראה לי קצת מוזר להמציא תירוץ בשביל לא ללכת בשביל לחסוך 300 ש"ח.

ברור לי שאם אני לא אלך לאירוע, הקשר יתנתק לגמרי וזה לא משהו שאני רוצה.

al19

New member
אז זה הדילמה שלך

בבקשה לפחוט את יודעת את השאלה הנכונה עכשיו
והיא כמה חשוב לך הקשר לעומת כמה חשוב לך להיכנס לעוד מינוס
אני יכול להגיד לך אישית
שקשר שמתפרק בגלל משהו מטומטם כמו לא להגיע לחתונה כשאין כסף !? זה קשר שאת לא צריכה,
אבל זה לא ממש עוזר נכון ?
כי בסופו של דבר השאלה עומדת, ואף אחד לא יכול לענות אליה חוץ ממך..
אני לחתונה שלי אם היה לי חבר כזה שלא עובד הייתי אומר לו שאם הוא רוצה אני מזמין אותו על החשבון שלי זה לא בעיה בכלל שזה חשוב לי, אבל אם הוא עדיין לא מרגיש נוח זה בסדר לגמרי שלא יבוא,
חתונה זה לא... חובה...להגיע
אז.. אממ
מה את מחליטה ?
שאת הולכת עם הלחץ החברתי ? או עם מה שאת מרגישה שנכון לעשות ?
(ואני יודע שהבעיה היא שאת לא יודעת מה נכון לעשות... אבל .. עדיין צריך להחליט מה את מחליטה ? )

einat162

New member
לא שווה לדעתי

כי המינימום היום הוא 250 ש"ח (אני נותנת 300 אבל יכולה להרשות לעצמי).
אל תמציאי תירוץ, תודיעי שאת לא באה - והרבה לפני (כדי שלא ישלמו על עוד מנה). אל תתביישי לעשות את זה לדעתי.

"אם אני לא אלך לאירוע, הקשר יתנתק לגמרי" - ואחרי החתונה- לא תראי אותם בכלל בכלל? או שכתבת את זה בגלל שהם יעלבו וינתקו את הקשר?
תראי מה כתבתי לך למעלה- זה לא בושה לבטל לפני (כל עוד מודיעים מראש ולא סתם מבריזים).

את גם תמיד יכולה להודיע שלא באה, ולשלוח מתנה בדואר או עם מישהו אחר שנוסע (יותר זול).

Puskas

New member
אם הקשר רופף אז 200

זה יכסה על המנה רוב הסיכויים וזה סמלי בשביל בן אדם שגם ככה לא יהיה בחתונה שלך את.

h a j b i

New member
250 יכסה את המנה לפחות ברוב המוחלט של המקרים

בהנחה שאת יכולה להרשות לעצמך כמובן.

נועה2004

New member
חשבתי גם על הסכום הזה... ועוד שאלה

200 נראה לי נמוך ו-300 גבוה, כך ש-250 נראה לי סביר יחסית.
מה גם שמדובר באדם שאני לא בקשר כל כך קרוב אליו אבל זה אירוע שאני צריכה ללכת אליו.

וסתם לידע כללי -- מקום המגורים (ת"א) או המקצוע נלקחים בחשבון בחישוב הסכום?
נראה לכם שמאחר שאני לא עובדת כרגע זה אמור להשפיע על גובה הצ'ק?

h a j b i

New member
זה מאוד תלוי

הידיד מודע למצבך? אם לא אז זה לא ממש עוזר שאת מובטלת. אם כן אז יכול להיות שהוא יקבל בהבנה גם סכום נמוך יותר (ידידה שלי שהיתה קצינה בקבע למשל, קיבלה את זה שחיילים בסדיר הביאו סכומים נמוכים מאוד).
אני לא חושב שלמשיהו אכפת ממקום מגורים, יש כאלה שכן מצפים ממישהו במקצוע מכניס שיביא יותר. אז מה? שיצפו.
אם את יכולה 250 אז תביאי, אם זה מעבר ליכולתך אז תביאי 200.

h a j b i

New member
אני מניח שלא רק לך אבל לי לא

אני הולך לחתונות שאני רוצה ללכת אליהן ונותן את הסכומים שאני רוצה לתת.
אנשים רוצים לעשות הפקה, חלק מהם רואים בזה את השיא של החיים שלהם, שיהנו. תבחרי אם את רוצה לקחת בזה חלק או לא.

בעיני זה לגמרי מחטיא את המטרה

ו"מלכלך" את הטקס. כאילו, הדבר הזה באמת יכל להיות רומנטי ומקסים אבל זה לא וכשאני מנסה להבין למה אני די מצמצמת את זה למסחרה הזאת.

h a j b i

New member
רומנטי ומקסים? בסך הכל חתימת חוזה

והסכם משפטי לכל דבר.
עבור חלק הטקס וכל המסביב זה הרומנטי והמקסים, עבור אחרים אולי דווקא אירוע צנוע ירגיש יותר טוב אבל באמת שאני לא רואה שום דבר מקסים ורומנטי בחתונה ולו רק מהסיבה שזו נורמה ועושים את זה כי "כולם עושים את זה" וכי "צריך לעשות את זה".

אז על אחת כמה וכמה

מה יש לי לעשות שם, מה אני עורכת הדין שלהם? גם במעמד החתימה על המשכנתא אבוא עם צ'ק?

בקיצור כל העסק דוחה מכל הכיוונים.

h a j b i

New member
דברתי על הנישואים עצמם

האירוע דווקא יכול להיות ממש כיף ומהנה, אני אישית נהניתי ברוב החתונות שהייתי, בחלקן אפילו נהניתי מאוד.
וכאחד שבא לאכול טוב, לשתות טוב ולהנות ממסיבה טובה, אני גם משלם בהתאם.

עוד לא יצא לי להיות שחתונה שלא רציתי להיות בא (ואני לא מחשיב את אלה שלפני גיל 12 למרות שגם בהן לא זכור לי שהביאו אותי בכוח) ואין לי בעיה לסרב להזמנה, גם אם היא אישית ע"י החתן עצמו (ואף עשיתי את זה בעבר).

מגניב שזה סוג הבילוי שאתה אוהב

אני אישית יכולה להנות בחתונה אבל זה מאוד נדיר ותלוי בעיקר בחברה, בדרך כלל אני לא נהנית (די הגיוני כי בדרך כלל המוזיקה חזקה מדי ולא לטעמי, האוכל כבד מדי בשביל אמצע הלילה ואני נמנעת מרובו, אני לא שותה אלכוהול, אני ביישנית אז אני לא רוקדת וכו'). ובכלל סביבי בדרך כלל הביטויים השגורים הם "שוב תקעו לי חתונה בשבוע הבא", "קנס" ושאר דרכים לתאר משהו שאתה ממש לא רוצה להגיע אליו אבל חייב.

לי ממש ממש יש בעיה לסרב להזמנה מאנשים שאני בקשר איתם, למשפחה רחוקה וכאלה אני לא הולכת אבל חברים, קולגות, משפחה קרובה... אין סיכוי שאעז. כמובן שזאת בעיה שלי אבל נראה לי שרוב האנשים מרגישים כמוני ולא כמוך.

השאלה היא - מה דין צמחונים?

סתם אני תוהה לי, לקראת חתונה.
הרי הצ'ק הוא או מתנה, או לכסות את המנה, בדרך כלל הוא שניהם, אבל יותר השני - מרגישים חובה לכסות לפחות את כמה שעלית לזוג.

אבל מנות צמחוניות בחתונות (אלא אם כן מדובר בקייטרינג צמחוני או כזה שנותן פתרונות) הן לרוב סחל'ה שלא נראה כדוגמתו, בסגנון שניצל טבעול ופסטה-קטשופ והטעם בהתאם.

מה עושים אז? מעניין..
כי תמיד שואלים - מה העיסוק שלך (סטודנט? הייטקיסט? שכיר? מובטל?) ואיך אתה מכיר את המנוח (כלומר, בר המזל.. חבר? אח? a blast from the past? בנדוד?) ולפי זה קובעים את גובה הצ'ק. אז למה לא זה בתכלס?
זה נראה לי תמיד מטופש לכסות מנה שאני לא אוכלת

למעלה