שאלה לגבי סכום לצ'ק לחתונה של ידיד

כשאני הולכת לבד למכרים כאלה

מהעבודה למשל- אני שמה 400.
אבל מכיוון שאת מובטלת גם 300 נשמע לי סבבה.
בכלל כל העסק הזה זה גועל נפש, אני סתם נגררת, אם היה לי אומץ הייתי מחרימה את האירועים האלה לחלוטין.

Optimistic Girl

New member
למה גועל נפש?

מה הסיבה?
פרטי נמקי והסבירי

וכן,
אני אף אף פעם לא הייתי בחתונות בישראל

וגם לא באירועים אחרים...

קצת פירטתי לחג'בי למעלה

במקום שזה יהיה ערב שמקדש אהבה זה ערב שמקדש את פנקס הצ'קים שלך. לא יודעת, לי זה עושה לא נעים. אני גם לא חיה בבונקר ואני רואה שכולם נעשו נורא צינים כלפי האירועים האלה. חתונה זו כבר לא הסיבה שלשמה התכנסנו אלה המסיבה הזאת. אז כן אני באה כדי שלא יעלבו לי ומביאה איתי את פנקס הצ'קים כדי שלא יתפרצפו לי ואני אפילו נחשבת יחסית נדיבה (אני ובעלי חופשי משאירים אלפיות. אולי בגלל שהבנו שבתוך כל הגועל נפש הזה ככה מודדים חברות).

Optimistic Girl

New member
כן מבינה

אבל לא חושבת שזה קשור לצ'קים
אלא פשוט כדי לכסות את האירוע
שנהפך ליותר ויותר יקר כי רוצים לעשות רושם מפוצץ...
מצד שני... מתחתנים רק פעם בחיים <בימנו זה כבר לא פעם אחת אבל בכל זאת..>

וכן זה באמת מגעיל להתחשבן על כסף ומי הביא כמה

al19

New member
אך... אילו היו כולם בדעה כזאתי...

חבל שהיום כולם רוצות את החתונה הגדולה ולא מבינות חצי ממה שאמרת עכשיו ...

ממש לא נכון שכולן

אני מכירה הרבה מאוד (מאוד!) נשים שלא מעוניינות בחתונה גדולה או חתונה בכלל. חוץ מזה ששתי הנשואות היחידות בפורום (אדיסון ואני) התחתנו ברבנות ללא מסיבה...

EdisonGirl

New member
מתעבת את העניין הכספי הזה

אגב, גם 4 בבוקר לא נרדמת נשואה, לזאדק. לא זוכרת איך הם התחתנו...

בכל אופן, את לא לבד. גם אני לא אוהבת את כל הלכלוך הזה בחתונות. במקום אירוע אינטימי, טהור, שמח, שנועד בסופו של דבר לאחד בין זוג אוהבים (ועזבי שאני בכלל לא מתחברת לרעיון הזה של חתונה מלכתחילה, ניחא) זו הפקה לעשרות אנשים שבני הזוג לא מכירים ואף על פי כן יש התחשבנויות מטומטמות של ״כמה הוא הביא לי בחתונה - כמה אני אביא לו״, ״היה בחתונה שלי? אז נבוא לשלו! לא היה? לא באים״ ועוד כל מיני התחשבנויות טפשיות ששמות את המטרה לשמה נתכנסנו גלמודה באיזו פינה חשוכה. שונאת שאני צריכה להוציא סכום כסף שאין לי רק בגלל שאני לא רוצה להביא סכום מביש שלא מכסה את ההוצאה שלהם עליי, שלא אני בחרתי אותה, על אוכל שלא אני הזמנתי, ב״מסעדה״ עם מוזיקה שב- 99.9% מהחתונות הייתי מעדיפה שקט מוחלט על פניה. זה אידיוטי ומלוכלך.

mad alot

New member
אפרופו רבנות, אין סיכוי שאני מתחתן שם

גם דודה שלי, וגם אחי התחתנו ביוון, אני הולך להמשיך את המסורת הזו.

בחתונה של אחי, טסנו המשפחה הקרובה, מספר מצומצם של חברים של החתן, מספר מצומצם של חברות של הכלה,
סך הכל משהו כמו 15 אנשים.
בחיים לא נהנתי כל כך.
ולמי שלא יכל להרשות לעצמו לבוא אז הם שילמו עליהם.

Puskas

New member
לא חייבים אתה יודע..

אתה יכול להתנצר, להתאסלם או להתבהד (בודהיזם חח).
אף אחד לא מכריח אותך להישאר יהודי אם אתה כל כך סולד מהדת ומהעם הזה.

EdisonGirl

New member
אתה מתעסק בזוטות

נראה לי שמה שפושקש מנסה להגיד לך, זה שהוא ממש היה שמח לא להיכלל תחת אותה קבוצה כמוך

מה הקשר? גם אני לא מתחברת ליהדות

אבל גם לא לאיסלאם, נצרות או בודהיזם ולא לשום דת בעצם, אז למה לי להמיר דת אחת באחרת?

Puskas

New member
יש עוד אפשרות

היה מקרה כבר בשנים האחרונות של מישהו בארץ שהצליח דרך בית משפט להפוך את עצמו לחסר דת.
זו גם אפשרות אם בא לך :)

זו אחת החרטות הגדולות של חיי

אני תמיד אמרתי שכף רגלי לא תדרוך ברבנות, נכנעתי ללחץ המשפחתי. גם ככה היה קשה להם שאני לא עושה את זה בדרכם אז התפשרתי שם ולפעמים אני ממש מתבאסת מעצמי.
אנחנו בכלל רצינו להתחתן שיכורים בוגאס אצל אלביס :)

mad alot

New member
בשביל שלום בית גם הייתי מתחתן ברבנות

מזל שלא אכפת להם

למעלה