שאלה לגבי סעיף בחוק

שאלה לגבי סעיף בחוק

האם ניתן בבקשה לקבל מהו הסעיף בחוק המורה על התיישנות דו"חות חניה לאחר 37 חודשים ? בעירית חיפה מתעקשים שעלי לשלם קנס משנת 2001, בעוד שהם מודים שלא שלחו הודעות בדואר רשום. תודה מראש

shlang

New member
אנסה להושיע

סעיף החוק: חוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), התשמ"ב - 1982 .10 התיישנות ענשים (8) עונש שהוטל לא יתחילו בביצועו, ואם נפסק ביצועו לא ימשיכו בו, אם מיום שפסק הדין נעשה לחלוט, או מיום ההפסקה, הכל לפי המאוחר יותר, עברו - (1) בפשע - עשרים שנים; (2) בעוון - עשר שנים; (3) בחטא - שלוש שנים הערה שלי: חניה נחשבת לחטא גם משום שאין עליה עונש מאסר תבקשי הוכחה מהעיריה שאכם שלחו לך תזכורת בתקופה שלא עולה על 36 חודש וזאת בתנאי שלא שינית מקום מגורים או אם שינית דאגת לעדכן כתובת במשרד הפנים. אגב, למיטב ידיעתי פרט למכתב הראשון שאר המכתבים לא חייבים בדואר רשום.

guya72

New member
לא הושעת, אלא

גם טעית - הסעיף הנ"ל מדבר על עונש שהוטל, ולא זה המצב (בעבר גם אני טעיתי אותה טעות - אבל אינני יודע מה התשובה הנכונה). העיריה מחוייבת להודיע כל 3 שנים על קיומו של החוב, אחרת חלה עליו התיישנות (וזה חל על כל ההודעות, לא רק הראשונה). העיריה צריכה אסמכתא לכך שנשלחה הודעה כזאת, ולכן הכי קל זה לשלוח בדואר רשום. תתפלאי - אבל בעקרון ניתן להטיל גם עונש מאסר על עבירת חנייה (זה אמנם תיאורטי, אבל אם התביעה תוכיח כי הנהג נהג ברשלנות/ מחשבה פלילית - ניתן להטיל מאסר).

shlang

New member
במקרה זה הטעות היא שלך

1. עצם קבלת הדו"ח הוא העונש שמוטל ועל זה יש חוק התיישנות אם לא נשלח תזכורת במשך 36 חודש. 2. בג"ץ (אנסה למצוא את הפס"ד) שדן בנושא על מנת להחליט האם עבירת חנייה הינה חטא או עוון קבע שעבירה שאין עונש מאסר עבורה הינה חטא, 3. טרם שמעתי שאסרו מישהו במדינה בגלל עבירת חנייה. (ולא בגלל אי תשלום הקנס) 4. אני חושב שהתשובה שלי היתה נכונה.

guya72

New member
חסר לך

ידע משפטי בסיסי, ולכן אינני מאשים אותך. רוב עבירות התנועה נחשבות בתור עבירות של אחריות קפידה (זהו מונח משפטי לגבי הדרישה הנפשית ממבצע העבירה). ההגדרה של עבירת אחריות קפידה כוללת בתוכה גם הגדרה שלא ניתן לדון למאסר אדם שביצע עבירת אחריות קפידה אלא אם הוכח שהוא ביצע זאת ברשלנות או במחשבה פלילית (שוב - אלו מונחים המוגדרים היטב בחסד"פ - מגדירים מצב נפשי של הנאשם). וזה נכון שעבירת חנייה נחשבת בתור עבירת חטא. הדו"ח עצמו הוא לא עונש, אלא כתב אישום, כאשר לנאשם ישנה אפשרות להודות בכתב האישום ולשלם את הקנס. כפי שעניתי - בעבר הלא רחוק עניתי את אותה תשובה (סעיף 10 מתוך חסד"פ) לשאלה דומה, כמדומני בפורום חוק פלילי, ומנהל הפורום ענה כי טעות בידי, אך לצערי לא נתן את התשובה.

shlang

New member
כן יש לי ידע בסיסי והרבה יותר מזה

בבדיקה שעשיתי, אף אזרח בארץ לא נשפט למאסר בגלל שחנה באדום/כחול - לבן או בניגוד לתמרור "עצירה אסורה", גם מי שלא שילם את הקנס במועד לא נכנס לכלא. דו"ח הוא אכן כתב אישום ברירת קנס וכאשר הקנס לא משולם או לא הוקשה בקשה להשפט חלה עליו מרוץ ההתיישנות. בכל אופן, תודה על תשובתך.

התישנות דו"ח

עבירות החניה מוכרות כעבירות מסוג חטא (למרות הפסיקה קובעת שעבירות תעבורה מסוג אחריות קפידה אינן בהכרח עבירות חטא). ברגע שלא מוגשת בקשה להישפט המדובר בעונש לכל דבר, אשר מתיישם לאחר 3 שנם. העיריות מבקשות לאפס את מרות שלוש השנים ע"י משלוח הודעות לנהגים. בברכה עו"ד אילון אורון מנהל הפורום

למעלה