שאלה לגבי עבודה עם שוקולד

ommerl

New member
שאלה לגבי עבודה עם שוקולד

שלום לכולם.

מאחר שהפסיקו ליבא ביצי הפתעה, החלטתי להכין בעצמי! עליתי על רעיון מתודי להמס שוקולד, לשפוך לתוך קליפת ביצה מרוקנת (ומעוקרת בהרתחה) ולשפוך החוצה ממנה את השוקולד כך שתיווצר רק שכבה דקה של שוקולד.

הצלחתי לרוקן ביצים בלי לשבור אותן ולעקר אותן בלי לשבור אותן אבל לא הצלחתי להכניס את השוקולד המומס לביצה. הוא היה סמיך מאוד מאוד ואפילו אם היה נכנס לביצה הוא לא היה מצפה אותה מפנים אלה נשאר חסר צורה בגוש בפנים.

חשבתי לדלל אותו עם חמאה אבל אני חושש שאחרי שיתקשה הוא יהיה רך מידיי. חשבתי להוסיף מים אבל גיליתי שזה לא שילוב טוב (קראת לאחר מעשה שאסור לערבב שוקולד מומס עם מים..).

איך אפשר לדלל אותו מצד אחד כך שיהיה נוח לעבודה, אבל מצד שני שיהיה קשה לאחר קירור?
 

מני.ת

New member
דילול בחמאת קקאו

חמאה רגילה לא תתאים.
תשפוך את השוקולד המומס ומטומפרר היטב לתוך הביצה. סובב את הביצה בצורה כזו שהשוקולד יכסה היטב את הדפנות. חכה דקה או שתיים בכדי שהשוקולד יתחיל טיפונת להתגבש והפוך את הביצה בכדי שהשוקולד ישפך החוצה בטבעיות.
מאחר והשוקולד יהיה מאד דליל, אם תהפוך מיד, השכבה תהיה דקה מדי ותתפרק מיד עם הקילוף. אתה צריך שכבה של 2-3 ממ בכדי שהשוקולד יהיה חזק מספיק.
 

ommerl

New member
תודה רבה


יש הנחיות ספציפיות לעבודה עם חמאת קקאו? מתי מוסיפים אותה לשוקולד?
 
אז ככה

ממיסים את חמאת הקקאו, או על סיר כפול או בכלי במיקרו.
ממיסים את השוקולד (באותה השיטה), ומוסיפים את חמאת הקקאו

--- מטמפררים את השוקולד --- זה חלק חשוב מאוד, אל תפסח עליו.

עושים מה שרוצים.

תוסיף בין 5-10% חמאת קקאו על כל כמות שוקולד.
 
יש תבניות מיוחדות לשוקולד

שמיועדות להכנת ביצים
יחסוך לך המוןןן עבודה והסתבכויות :)
 

ommerl

New member
אני יודע...

אבל מעדיף להגיש ביצה שנראית רגילה שבתוכה שוקולד. הרבה יותר מיוחד
 
למעלה