שאלה לגבי עבודה עם שוקולד
שלום לכולם.
מאחר שהפסיקו ליבא ביצי הפתעה, החלטתי להכין בעצמי! עליתי על רעיון מתודי להמס שוקולד, לשפוך לתוך קליפת ביצה מרוקנת (ומעוקרת בהרתחה) ולשפוך החוצה ממנה את השוקולד כך שתיווצר רק שכבה דקה של שוקולד.
הצלחתי לרוקן ביצים בלי לשבור אותן ולעקר אותן בלי לשבור אותן אבל לא הצלחתי להכניס את השוקולד המומס לביצה. הוא היה סמיך מאוד מאוד ואפילו אם היה נכנס לביצה הוא לא היה מצפה אותה מפנים אלה נשאר חסר צורה בגוש בפנים.
חשבתי לדלל אותו עם חמאה אבל אני חושש שאחרי שיתקשה הוא יהיה רך מידיי. חשבתי להוסיף מים אבל גיליתי שזה לא שילוב טוב (קראת לאחר מעשה שאסור לערבב שוקולד מומס עם מים..).
איך אפשר לדלל אותו מצד אחד כך שיהיה נוח לעבודה, אבל מצד שני שיהיה קשה לאחר קירור?
שלום לכולם.
מאחר שהפסיקו ליבא ביצי הפתעה, החלטתי להכין בעצמי! עליתי על רעיון מתודי להמס שוקולד, לשפוך לתוך קליפת ביצה מרוקנת (ומעוקרת בהרתחה) ולשפוך החוצה ממנה את השוקולד כך שתיווצר רק שכבה דקה של שוקולד.
הצלחתי לרוקן ביצים בלי לשבור אותן ולעקר אותן בלי לשבור אותן אבל לא הצלחתי להכניס את השוקולד המומס לביצה. הוא היה סמיך מאוד מאוד ואפילו אם היה נכנס לביצה הוא לא היה מצפה אותה מפנים אלה נשאר חסר צורה בגוש בפנים.
חשבתי לדלל אותו עם חמאה אבל אני חושש שאחרי שיתקשה הוא יהיה רך מידיי. חשבתי להוסיף מים אבל גיליתי שזה לא שילוב טוב (קראת לאחר מעשה שאסור לערבב שוקולד מומס עם מים..).
איך אפשר לדלל אותו מצד אחד כך שיהיה נוח לעבודה, אבל מצד שני שיהיה קשה לאחר קירור?