שאלה לגבי עבודה

מצב
הנושא נעול.
שאלה לגבי עבודה

שאלה לגבי עבודה
אני עובד כ 4 שנים בחברה שהייתה מנוהלת על ידי 2 אחים לאחרונה עקב סיכסוך ביניהם הם מפרקים את החברה וכל אחד מהם פותח חברה משלו אחד האחים רוצה שאני אמשיך לעבוד אצלו אך אני לא מעוניין (הוא עדין לא יודע זאת) למיטב ידיעתי עקב הפירוק מגיע לי פיצויים מה הם זכויותי ולמה אני זכאי אשמח לקבל תגובות וטיפים תודה מראש

אתה זכאי לקבל את הפיצויים מתוקף כך

שאלה לגבי עבודה
אני עובד כ 4 שנים בחברה שהייתה מנוהלת על ידי 2 אחים לאחרונה עקב סיכסוך ביניהם הם מפרקים את החברה וכל אחד מהם פותח חברה משלו אחד האחים רוצה שאני אמשיך לעבוד אצלו אך אני לא מעוניין (הוא עדין לא יודע זאת) למיטב ידיעתי עקב הפירוק מגיע לי פיצויים מה הם זכויותי ולמה אני זכאי אשמח לקבל תגובות וטיפים תודה מראש
שהוחלף המעביד (הרי זו כבר לא אותה חברה). אתה גם יכול לחתום עם המעביד החדש הסכם שבו הוא למעשה מתחייב לקחת על עצמו את כל חובותיו של המעביד הקודם ולשמור על זכויותיך מתקופת עבודתך הקודמת. מסמך כזה צריך להיות מנוסח היטב ורצוי באופן משפטי.

גליה

שהוחלף המעביד (הרי זו כבר לא אותה חברה). אתה גם יכול לחתום עם המעביד החדש הסכם שבו הוא למעשה מתחייב לקחת על עצמו את כל חובותיו של המעביד הקודם ולשמור על זכויותיך מתקופת עבודתך הקודמת. מסמך כזה צריך להיות מנוסח היטב ורצוי באופן משפטי.
גליה
קודם כל תודה על התשובה שאלתי היא אחרת האם המעביד לא מוכן לתת לי פיצויים יש באפשרותי לתבוע אותו או שאני צריך לתבוע את כל החברה כולל השותף השני כמו כן לפי מה שהבנתי שבעל הבית חושב שאנחנו ממשיכים לעבוד כרגיל הוא לא צריך לקיים איתנו שיחה לפני ? על מנת לדעת לקראת מה אנו הולכים ?

שיר ורד

New member
ישנן כאן כמה אפשרויות

גליה
קודם כל תודה על התשובה שאלתי היא אחרת האם המעביד לא מוכן לתת לי פיצויים יש באפשרותי לתבוע אותו או שאני צריך לתבוע את כל החברה כולל השותף השני כמו כן לפי מה שהבנתי שבעל הבית חושב שאנחנו ממשיכים לעבוד כרגיל הוא לא צריך לקיים איתנו שיחה לפני ? על מנת לדעת לקראת מה אנו הולכים ?
ישנן כאן כמה אפשרויות
אם מדובר בחברה, ואחד מהאחרים שהם הבעלים שלה, פורש מהבעלות, והאחר ממשיך להפעיל את החברה באותו שם ובאותו מקום, אזי לא מגיעים לעובדים פיצויים. יש לדרוש מהאח שנשאר התחיבות מלאה לכל המחויבויות של החברה כלפי העובדים, כולל בגין פצויי פיטורים לעבר. אם מדובר בשותפות שאיננה חברה, יש לדרוש מהאח הפורש לשלם את חלקו בפצויי הפיטורים, או לקבל התחיבות של האח הנותר לקבלת חובות הפצויים על העבר. אם החברה / שותפות נסגרת ומוקמים שני עסקים חדשים לגמרי, מגיעים לעובדים פצויי פיטורים. החוק איננו מחייב בעלים או מנהל להודיע לעובדים על שינויים בבעלות או בהנהלת החברה. מן הראוי לעשות זאת, אך רצוי שזה ייעשה רק כשהענינים בין הבעלים (ישנים וחדשים) יסגרו חד-משמעית ולא במהלך הדיונים בין הצדדים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה