שאלה לגבי עוזרת בית
היתה לי עוזרת בית לתקופה של כ-שנה+ היא הפסיקה לעבוד אצלי וכעת היא דורשת כל מיני דברים (הבראה, חופש וכו') מה אומר החוק לגבי מקרים מהסוג הזה. האם באמת מגיע לה משהו?
שאלה לגבי עוזרת בית
היתה לי עוזרת בית לתקופה של כ-שנה+ היא הפסיקה לעבוד אצלי וכעת היא דורשת כל מיני דברים (הבראה, חופש וכו') מה אומר החוק לגבי מקרים מהסוג הזה. האם באמת מגיע לה משהו?
שאלה לגבי עוזרת בית
כן
אם לא שלמת לה בגין ימי חופשה וכן דמי הבראה הם מגיעים לה על פי חוק וצו הרחבה. אם היא דורשת כל מיני דברים אחרים צייני מה היא עוד דורשת? לגבי ימי חופשה. אם במהלך עבודתה היו ימים שהיא לא עבדה וקבלה שכר בגינם, בהודעה מראש, הם נכללים בימי החופשה המגיעים לה ואין צורך לשלם פעמיים.
כן
אם לא שלמת לה בגין ימי חופשה וכן דמי הבראה הם מגיעים לה על פי חוק וצו הרחבה. אם היא דורשת כל מיני דברים אחרים צייני מה היא עוד דורשת? לגבי ימי חופשה. אם במהלך עבודתה היו ימים שהיא לא עבדה וקבלה שכר בגינם, בהודעה מראש, הם נכללים בימי החופשה המגיעים לה ואין צורך לשלם פעמיים.
קצת הבהרות
מדובר על עוזרת בית פעם בשבועיים במשך שנתיים כל פעם כ-3 שעות (30 ש"ח לשעה). איך אני יודעת כמה לשלם לה ומה בדיוק מגיע לה על פי החוק. תודה רבה על התשובות.
קצת הבהרות
מדובר על עוזרת בית פעם בשבועיים במשך שנתיים כל פעם כ-3 שעות (30 ש"ח לשעה). איך אני יודעת כמה לשלם לה ומה בדיוק מגיע לה על פי החוק. תודה רבה על התשובות.
לפי הנתונים הללו
העוזרת עבדה כ 24 יום בשנה. על פי החוק היבש מגיע לה יום חופש אחד בכל שנה. סעיף 3 ב לחוק חופשה שנתית. עכשיו יש לקחת את השכר של 3 החודשים הרצופים בשנה האחרונה בהם היה שכרה הגבוה ביותר , אם היא קבלה כל חודש 180 שח - זה יוצא 540 שח. את המספר הזה לחלק ב 90, ולהכפיל במספר ימי החופשה המגיע לה.(סעיף 10 ב 2 לחוק). סך הכל יוצא שמגיעים לה 12 שח בגין ימי החופשה!!!. מאחר והחוק היבש מקפח מאוד עובדים במשרה חלקית , אפשר לעשות לה חישוב חלקיות לטובתה כדלהלן. היא עבדה סך הכל כ 48 יום , 3 שעות בכל פעם כלומר - סהכ 144 שעות עבודה, יש לחלק מספר זה ב 186 (לקבל את חלקיות המשרה),שזה 0.77. על חודש עבודה שלם היה מגיע לה יום חופשה שלם של 8 שעות. לכן יש להכפיל את המספר שקבלנו ב 8 ובשכר לשעה. כלומר 185 שח!!!! לגבי דמי הבראה: בגין שנה ראשונה מגיע לעובד 5 ימי הבראה ובגין השנה השניה 6 ימי הבראה. מאחר והיא עובדת משרה חלקית , צריך לחשב את חלקיות המשרה ולהכפיל במספר ימי ההבראה : כלומר 186 / 6 * 11 את התוצאה יש להכפיל בתעריף יום הבראה (306 שח) וזה יוצא 109 שח !!!