שאלה לגבי עשרת הדברות

masorti

New member
יש נקודה מוזרה בנאמר בתנך על הלוחות

הנה הפסוק, עם הביטוי המוזר מודגש: "וַיִּפֶן וַיֵּרֶד מֹשֶׁה, מִן-הָהָר, וּשְׁנֵי לֻחֹת הָעֵדֻת בְּיָדוֹ: לֻחֹת כְּתֻבִים מִשְּׁנֵי עֶבְרֵיהֶם מִזֶּה וּמִזֶּה, הֵם כְּתֻבִים." (שמות ל"ב, ט"ו) אם כל מה שהיה כתוב עליהם הוא עשרת הדיברות, האם היה צריך לכתוב על כל לוח משני הצדדים?

masorti

New member
../images/Emo32.gif עשרת הדיברות בכתב הקדום...

הגיעו גם לאמריקה. עותק (משובש) שלהן התגלה על סלע ב- Las Lunas שבמכסיקו. הנה לינק המכיל תמונה והסבר.

יוסי ר1

Active member
מה היה כתוב על הלוחות - מראה מקום

המאמר "מה היה כתוב על שני לוחות הברית" נכתב בידי ד"ר משולם מרגליות, מופיע באוסף "מפרות האילן" על פרשת השבוע בהוצאת אונ' בר אילן, תשנ"ח, עמודים 277 278. הערה נוספת להשאלה מדוע הלוחות היו כתובים משני עבריהם - חזל אומרים כי הלוחות הראשונים נכתבו אש שחורה על גבי אש לבנה. ישנו מאמר נוסף של חזל הטוען כי הכתב החרות על הלוחות היה מפולש, כלומר החריטה היתה לכל עומק לוח, כך שניתן היה לראות את הכתוב גם מהעבר השני.

שיבולית

New member
לדעתי-

לכל הדיברות אותה חשיבות - לכן הן עשרת הדיברות. ולא- לא עדיף לרצוח, ואם אדם הורג אז מן הסתם הוא אינו שומר מצוות (כי זו מצוות לא תעשה...) אגב לגבי הסדר - לדעתי ל"אנוכי ה'" - מעמד בסיסי, כי זה המניע לקיום כל הדיברות, אדם המכיר במציאות ה' לא ירצח (כי כולם נבראו בצלמו) ויתנהג ביראת שמים (לא ינאף, לא יחמוד, יכבד הורים וכו') לגבי מקומות בעולם הבא - לא הייתי שם, לכן לא יכולתי לבדוק
אבל לא זה המניע לקיים מצווה זו או אחרת...

crazy Chihuahua

New member
אני לא בטוח שה' ציווה לשמור את השבת

אני אומנם לא מבין גדול בתורה ובהלכות אבל בעשרת הדיברות כתוב זכור את יום השבת וקודשו ולא כתוב שמור ראת יום השבת וקודשו. מכך ניתן להסיק שהוא לא אומר לשמור שבת אלה רק לזכור את קודשת היום. ה כמובן דרך אחת להסתכל על העניין

masorti

New member
אני מקוה שספר דברים שייך אצלך לתורה

כי בדברים ה' י"א כתוב בפירוש :"שָׁמוֹר אֶת יוֹם הַשַּׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ".

crazy Chihuahua

New member
גם עשרת הדיברות שייכת לתורה אם אני

לא טועה וזה אחד האירועים החשובים בתולדות העם היהודי. וכול אחד יכול לפרש איך שהוא רוצה

masorti

New member
עיינת בפרק בספר דברים?

הציטוט שהבאתי שייך לעשרת הדיברות. אם לא ידעת, עשרת הדיברות מובאות בתורה פעמיים. פעם בספר שמות ופעם בספר דברים.

למעלה