שאלה לגבי פיטורים והריון

מצב
הנושא נעול.

vera7

New member
שאלה לגבי פיטורים והריון

שאלה לגבי פיטורים והריון
שלום אבקש את עזרתכם בהקדם אני בהריון בהתחלת חודש שלישי. בעבודה עדיין לא יודעים על כך. בשל בעיות של יחסי עבודה עם דמות מרכזית במקום העבודה, יש לי תחושה שעומדים להודיע על פיטוריי בימים הקרובים. 1.האם אני יכולה לספר להם בשיחת הפיטורים על ההריון ולהבטיח לעצמי לבנתיים את מקום העבודה? 2. מתי, מבחינה חוקית, חייבים לספר למעביד על הריון? תודה מראש

שיר ורד

New member
את לא יכולה למנוע פיטורים

שאלה לגבי פיטורים והריון
שלום אבקש את עזרתכם בהקדם אני בהריון בהתחלת חודש שלישי. בעבודה עדיין לא יודעים על כך. בשל בעיות של יחסי עבודה עם דמות מרכזית במקום העבודה, יש לי תחושה שעומדים להודיע על פיטוריי בימים הקרובים. 1.האם אני יכולה לספר להם בשיחת הפיטורים על ההריון ולהבטיח לעצמי לבנתיים את מקום העבודה? 2. מתי, מבחינה חוקית, חייבים לספר למעביד על הריון? תודה מראש
את לא יכולה למנוע פיטורים
אך את יכולה לעכב אותם במקצת. אם עבדת מעל חצי שנה, כדאי שתודיעי למעסיק על היותך בהריון לפני שיזמנו אותך לשיחת פיטורים. כדי לפטר עובדת בהריון,שעבדה מעל חצי שנה, נדרש אישור של המפקחת על עבודת נשים. המפקחת צריכה לבדוק האם הפיטורים קשורים להריון או לא. אם אינם קשורים להריון, היא צריכה לאשר אותם , אחרת לא לאשר. אם המעביד לא ידע על היותה של העובדת בהריון, זה יחזק את הטיעונים שלו , שאין קשר בין הפיטורים להריון. אם העובדת תפוטר סמוך לאחר הודעתה למעסיק על הריונה, היא תוכלך לטעון שפיטוריה לאחר מתן ההודעה נבעו מההריון, וזה עשוי להקשות קצת על פיטוריה. אפילו אם המעסיק החליט לפטר מספר עובדים, עצם העובדה שיהא פוטרה ולא עובד או עובדת עם ותק נמוך יותר, יכולה לעורר חשד שההריון היה אחת הסיבות להחליט לפטרה. על פי החוק על העובדת לדווח למעביד עד לחודש החמישי להריון.

מצב
הנושא נעול.
למעלה