שאלה לגבי פיטורין בעבודה בזמן הריון

מצב
הנושא נעול.

meital101

New member

שלום שמי מיטל ואני בהריון בשבוע 33 עד לפני חודשיים עבדתי בחברת מכוניות גדולה מאוד בשיראל באולם התצוגה שלהם, אחרי התערבות של אחד העובדים שהחליט לגרום לפיטורין שלי ושל עוד עובד הוחלט לפטר אותי. היום קיבלתי את מכתב הפיטורין שלי ממקום שעבדתי בו כשנתיים ההיתר ממשרד העבודה והרווחה ניתן להם כבר לפני שבוע בערך. שאלתי היא האם יש מצב שלאור הנסיבות (הם טוענים שמעלתי באמון החברה למרותש אין להם שום ראיה לכך) הם יכולים לא לתת לי פיצוןיים ומה קורה לגבי חופשת הלידה ודמי אבטלה? בבקשה אם תוכלי לעזור אני אודה לך מאוד.

שיר ורד

New member
תשובות

שלום שמי מיטל ואני בהריון בשבוע 33 עד לפני חודשיים עבדתי בחברת מכוניות גדולה מאוד בשיראל באולם התצוגה שלהם, אחרי התערבות של אחד העובדים שהחליט לגרום לפיטורין שלי ושל עוד עובד הוחלט לפטר אותי. היום קיבלתי את מכתב הפיטורין שלי ממקום שעבדתי בו כשנתיים ההיתר ממשרד העבודה והרווחה ניתן להם כבר לפני שבוע בערך. שאלתי היא האם יש מצב שלאור הנסיבות (הם טוענים שמעלתי באמון החברה למרותש אין להם שום ראיה לכך) הם יכולים לא לתת לי פיצוןיים ומה קורה לגבי חופשת הלידה ודמי אבטלה? בבקשה אם תוכלי לעזור אני אודה לך מאוד.
תשובות
אם יחליטו לא לשלם לך פצויי פיטורים, תצטרכי לתבוע אותם בבית הדין לעבודה. הם יצטרכו להוכיח שמעלת באמון וגם את הנזק שנגרם מכך, כדי לפגוע בזכותך לקבל פצויי פיטורים. במקרה שתגישי תביעה, אפשר לשקול לערער גם על החלטת המפקחת ולטעון שבין שיקלוליהם בפיטוריך היה גם היותך בהריון, ואף אם לא היה זה השיקול העיקרי, הרי שהשיקול האחר (של חשד למעילה איננו אמת) ולכן סיבת פיטוריך האמיתית הינה ההריון. אם צברת תקופת אכשרה לדמי לידה , לא יפגעו דמי הלידה שאת אמורה לקבל והם יחושבו על פי שכרך בשלושת החודשים שקדמו לסיום עבודתך. כנ"ל לגבי זכותך לדמי אבטלה. לתשומת לבך, בהנחה שלא תחזרי לעבוד לפני הלידה, הרי מחצית מחופשת הלידה תשויך לתקופה שקדמה ללידה. בגין תקופה זו , לא תהיי זכאית לכפל תשלום (גם דמי אבטלה וגם דמי לידה). אני מציע שתפני לביטוח הלאומי ותבררי האם התקופה המחושבת לחופשת הלידה, היא בששת השבועות הסמוכים לסיום העבודה או בששת השבועת שלפני הלידה. (לפי החוק היבש זה אמור להיות בששת השבועות הסמוכים לסיום העבודה). אם תקבלי תשובה מהם, אנא דווחי בפורום, השאלה עולה מדי פעם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה