שאלה לגבי פיצויים על תאונת עבודה

שאלה לגבי פיצויים על תאונת עבודה

עברתי תאונת דרכים לפני קצת יותר משנה. התאונה הוגדרה כתאונת עבודה. בועדה לביטוח לאומי נתנו לי על הימים הראשונים שאחרי התאונה 100% נכות זמנית, 3.5 חודשים 30%, 3 חודשים 20% ואחר כך 5% לצמיתה. הבנתי שעל פחות מ-10% לצמיתה הם לא נותנים מענק יש לי כמה שאלות - 1. אך האם בכל זאת אקבל פיצויים כלשהם? 2. האם אני יכולה לתבוע גם את חברת ביטוח הרכב? או שבגלל שזאת תאונה עבודה אני לא יכולה? 3. אם הכאב שיש לי מחמיר, מה כדאי לעשות?

תשובה

המוסד לביטוח לאומי אינו משלם מענק נכות במקרה שנקבעת נכות נמוכה מ-9%. יתכן שיש מקום להגיש ערעור על החלטת הועדה הרפואית (אם מדובר בקביעה של הועדה הראשונה). ניתן לקבל פיצוי ממבטחת הרכב (בביטוח החובה). אם הכאב מחמיר ויש על כך אסמכתאות (תיעוד רפואי, בדיקות הדמיה וכד', בהתאם למקרה) ניתן להגיש תביעה להחמרת מצב לביטוח הלאומי. בגלל מורכבות העניין והחשש מפני הפסד של זכויות המגיעות לך (הן בביטוח הלאומי והן מול חברת הביוטח של הרכב) מומלץ מאד שלא לפעול שלא באמצעות עו"ד המתמחה בנזקי גוף ותאונות דרכים.

תודה על התשובה ושאלה קטנה נוספת

האם על התקופה שכתבתי שנתנו לי נכות זמנית, כן אקבל משהו? אם כן, איך אפשר לדעת כמה?

תשובה

תקבלי קצבת נכות זמנית שחישובה (בגדול) הינו אחוזי הנכות הזמנית מתוך 75% משכרך ברבע השנה שקדמה לתאונה.

קיבלתי סכום מסויים

על הנכות הזמנית מביטוח לאומי. האם מתוך זה אני צריכה להפריש לעורך הדין? או שהוא אמור לקבל רק בהנחה ואקבל פיצוי מחברת הביטוח?

למעלה