שאלה לגבי צמיד - מורכב מריבועים! +

שאלה לגבי צמיד - מורכב מריבועים! +

שלום, אני מכינה למישהי צמיד מחוליות ריבועיות (במקום כדורים) וזה פעם ראשונה שאני מכינה כזה. מישהו יכול לתת לי גודל - בעיקר מה ה"נפח" של כל ריבוע (קשה לי להחליט, במיוחד בגלל שאני לא הולכת עם כאלה צמידים
) ועוד משהו - יש לי טיפ עצום, לא יודעת איך לא חשבתי על זה - למי שמסתבכת עם הפימו הקוף (אני למשל) ולא מצליחה לפרוס דקדקדקדק (ואם כן אז רק חצי פרוסה
) אז פורסים פרוסה דקה רגילה - מכניסים למכונת פסטה - מספר 5 - מסובבים 90 מעלות, ומספר 7 -90 מעלות, מספר 8 - עד משגיעים לדקדקדקדקדק שרוצים

תומסקה

New member
תודה על הטיפ../images/Emo70.gif

והאם את מתכוונת לצמיד חוליות כמו הצמיד הזה שעשיתי?
אם כן, גודל כל נעל הוא 1.5 ס"מ... אז תעשי את החשבון לגבי הגודל של הריבוע... וחוצמזה- מאיפה השגת חוליות מרובעות?

לא חוליות - במקום חרוזים כדוריים

לעשות מלבניים (כמו למשל של עדינה פלטלינה)

תומסקה

New member
אהה, אז למה לא אמרת?!../images/Emo8.gif

תעשי לפי הגודל שנראה לך... אני הייתי עושה אותם 3-4 ס"מ על 2 ס"מ, אבל זה הכל לפי ראות עייניך ומה שאת אוהבת...

בעיקר חשוב לי - מה הנפח??

ואני... לא מתחברת לזה אז קשה לי לדמיין - וגם יש לי יד רזה רזה אז אין לי על מה לבדוק אם זה מתאים

תומסקה

New member
נפח?! את מתכוונת לעובי? אם כן אז

בערך חצי סנטימטר או קצת יותר...

../images/Emo103.gif שלום קושקוש - ברוכה הבאה

עשיתי כמה צמידים עם חוליות לא כדוריות. תראי את הדוגמאות ומה שנראה לך אוכל למדוד ולהגיד לך מה הגודל

../images/Emo103.gif גודל החוליות בצמיד השמאלי

אורך כ-2 ס"מ (למען הדיוק 1.8 ס"מ), והעובי 1 ס"מ. בצמיד החוליות הפרוס הגובה 3 ס"מ, הרוחב 1.5 ס"מ והעובי 7-8 מ"מ. מקוה שעזרתי ומחכה לראות תוצאות, בהצלחה קושקוש.

תמי, מקסיייימייים!!! וואו נתת לי גם

השראה - מה לשים בין החוליות!! נהדר!! ושאלה - מה הנפח?? כאילו - זה תלת-מימד, כץבץ אורך רוחב ו....?? זה הכי מענין אותי
תודה רבה!!

תמי שבט

New member
היקף הצמידים נע בין 21 ס"מ

ל-22 ס"מ, תלוי בעובי החוליה. ככל שהיא עבה יותר היקף הצמיד גדול יותר. מידת עובי לחוליה בערך 1/2 ס"מ. לדעתי, ככל שהחוליה דקה יותר - הצמיד אלגנטי יותר. עניין של טעם. מקווה שעזרתי.

למעלה