שאלה לגבי רעיון שיווקי

royhersko

New member
שאלה לגבי רעיון שיווקי

שלום, יש לי רעיון שיווקי/מכירתי שיכול להגדיל מכירות לחברה. הרעיון משתמש בטכנולוגיה קיימת שאמורה להשתלב במוצר קיים. רציתי לדעת מה ההגנה שלי מגניבת רעיון שיווקי? אני מתכוון להציג את הרעיון לחברה מס'1 ולדרוש תמלוגים ממכירות המוצר, מה קורה אם הדברים לא מסתדרים עם חב' מס' 1 ואני הולך להציג את הרעיון אצל חב' מס'2 , האם אני מוגן שחב' מס' 1 לא תממש את הרעיון שלי ? האם יש לי זכויות לרכיון שיווקי?

SZ Co

New member
אין הגנה על רעיון

על רעיון לא ניתן להגן. על המצאה אפשר להגן, כלומר יש לבחון האם הרעיון הוא המצאה הכשירה לרישום כפטנט. במידה ולא - לא יהיה ניתן להגן עליו. לרוב, רעיונות שיווקיים אינם פטנטביליים, כלומר אינם המצאות הכשירות לרישום כפטנט. אולם חשוב מאוד לבחון את זה במשרד עורכי פטנטים על מנת לבחון אם המקרה הפרטי פטנטבילי או לא. בברכה,

royhersko

New member
תודה על התגובה , אם תוכלו לחדד...

אם אני הבאתי קונספט ריווחי לחברה , אני אמור להיות מתוגמל עבור יישום הקונספט ע"י החברה , לא? האם חתימה על חוזה שלפני מצגת יכול להגן עלי באיזו צורה ? תודה!

SZ Co

New member
אמור?

אין חוק שאומר שמי שמביא רעיון לחברה חייב להיות מתוגמל על ידה, על כן החברה אינה "אמורה" לתגמל אותך אלא אם הסכמתם על כך. אם הצלחת לגרום לחברה לחתום על חוזה תגמול לפני שהצגת בפניהם את הרעיון, בוודאי שמצבך מעולה, השאלה היא האם החברה תסכים לחתום על חוזה כזה. בברכה,

למעלה