שאלה לגבי שכר טרחה

Gillius

New member
שאלה לגבי שכר טרחה

שלום רב! הסיפור הוא כזה: קרוב משפחה שלי זומן לחקירה משטרתית, במהלכה נתגלה לו שהוא חשוד בעבירה. מכיוון שהקרוב אינו אדם פלילי ואינו מורגל בחקירות משטרה, הוא נלחץ והתקשר למכר, וביקש ממנו טלפון של עו"ד. הוא התקשר לעו"ד, שנתן לו מספר הנחיות, ואם הבנתי נכון גם סייע בתהליך השחרור (אם כי אני לא בטוח בזה במאה אחוזים) בסופו של דבר הוא שוחרר עם תיק פתוח, אבל לא ברור בכלל אם יוגש כתב אישום. מה שכן, העו"ד אמר לו שעבור העזרה שהוא קיבל עד עכשיו הוא צריך לשלם לו כמה אלפי שקלים. מקובל עלי לחלוטין שעו"ד אמור לקבל תגמול עבור שירותיו, ושתגמול זה יכול להיות גבוה במקרה של עו"ד בכיר. אם זאת,אותי אישית מאוד מקוממת אותי העובדה שהעו"ד לא הזכיר שום דבר בנושא התשלום בזמן היות קרוב המשפחה במצוקה, ורק אמר לו את זה בדיעבר אחרי שהוא כבר נתן את השרות. אני חשבתי שעבור יעוץ טלפוני בסיסי/ראשוני לא גובים כסף, ואם הלקוח כן מבקש שירות שהעו"ד גובה עליו, עליו להודיע ללקוח שעבור שירות X הוא גובה Y שקלים, ולקבל את הסכמתו טרם התחלת הטיפול. השאלות שעולות לי בראש הן האם הוא אכן יכול לעשות כך? האם אין חובה של עו"ד להודיע ללקוח במקרה שהשרות שהוא עומד לתת יעלה כסף, ולפרט כמה זה יעלה? מה החוק אומר בנידון? האם עו"ד יכול לחייב בדיעבד כראות עינו? איזה אמצעי פיקוח ובקרה יכול הלקוח להפעיל, ואיך אפשר לערער על חשבונות? אגב, לפי הבנתי, גם אם יורשע קרוב המשפחה שלי, סביר שהעונש יהיה פחות חמור מהסכום שהוא נתבקש לשלם על עו"ד, שלא לדבר על כך שהסכום שהוא נתבקש לשלם אינו כולל הליכים עתידיים בתיק. במצב הזה יצא שפניה לעו"ד הנ"ל גרמה לו יותר נזק מתועלת. הייתכן? אודה לכל מי שיוכל לספק לי תובנות בעניין. תודה רבה!

תשובה:

אכן עניין תמוה. הסכם שכ"ט הוא הסכם לכ דבר ועניין ואמור להיות בכתב. בהעדר הסכם כתוב, קשה לי להאמין שעו"ד יצליח לבסס עילת תביעה ולדרוש את הסכום שהוא מבקש. בכל מקרה, פתוחה בפניכם הדרך ללשכת עו"ד.

Gillius

New member
תודה!

אני שמח לשמוע שזה כפוף להסכמה מראש כמו בכל עסקה הוגנת. לאחר שיחה עם קרוב המשפחה שלי הבנתי שהוא כנראה מרגיש מאוד בטוח בעו"ד וכנראה יעדיף להשתמש בשירותיו. שוב תודה!

למעלה