שאלה לגבי שם בית עסק

שאלה לגבי שם בית עסק

שלום, אני בעל עסק פרטי (רשום כעוסק פטור במס הכנסה). אני מוזיקאי עצמאי ובין השאר בעל אולפן הקלטות פרטי. לאחרונה גיליתי אולפן הקלטות מסחרי עם אותו שם כמו האולפן שלי, דבר שעלול לגרום לי נזק כלכלי ואיבוד לקוחות פוטנציאליים בהווה ובעתיד. האול

סליחה, נשלח בטעות - הנה ההמשך...

האולפן המסחרי שינה את שמו לאחרונה, לפני כן היה בעל שם אחר. בזמן שפתחתי את האולפן שלי בדקתי היטב שאין עוד אולפן כזה בארץ. מדובר באולפן שהשקעתי בו ממיטב כספי, בין השאר פרסמתי אותו באתר אינטרנט והוצאתי כרטיסי ביקור עם שם העסק. האם יש משהו שאפשר לעשות בנדון? תודה, רונן

שם עסק וסימני מסחר

שלום אשלח לך מלאכים, אני מניח שאין ברשותך סימן מסחרי רשום על שם העסק שלך ולכן פתרון המצב שבו אתה נמצא לא יהיה פשוט. היותך עוסק פטור משמעו שככל הנראה אין לך מוניטין מספיק על מנת ליצור זכויות בשם העסק שלך מבלי להחזיק סימן מסחר רשום. עקרונית, אם הדבר חשוב לך מאוד ניתן להילחם ואולי אפשר יהיה להציל את המצב, לחלופין, אולי כדאי למתג מחדש את שם העסק שלך. זו שאלה כלכלית מובהקת - אם אתה מאמין ששינוי השם יגרום לך נזק כלכלי משמעותי בטווח הארוך אולי כדאי יהיה לך להשקיע את הסכום הדרוש כדי להילחם באולפן המסחרי. אני ממליץ בחום שתפנה לייעוץ משפטי מקיף בעניין שכן הנתונים העובדתיים חשובים מאוד ומאוד מאוד חשוב לא להשתהות בעניינים אלו. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה