שאלה לגבי שם לעסק כבלעדיות ....

איןLשם

New member
שאלה לגבי שם לעסק כבלעדיות ....

אני מקווה לפתוח עסק בקרוב בתחום הנדל"ן מצאתי שם שממש התחברתי עליו , אבל התברר שלי שבצפון הארץ יש עסק בעל שם זהה באותו תחוםוהוא פעיל רק בצפון הארץ . באזור הפעילות שלי מרכז הארץ אין שום עסק בנדלן בעל שם זהה . השאלה האם אני יכול להשתמש בשם כזה לחברה שלי או שאסור לי מחמת הבלעדיות של השםשל בעל העסק ההוא ? יש לציין אני גם מתכנן לוגו משלי לשם שלא יהיה זהה ללוגו של העסק ההוא מהצפון . השם יש לציין לא כזה מקורי במהותו הוא פשוט מצא חן בעיני ,הבעיה שקשה למצוא משהו , יש כול כך הרבה בתי עסק בתחום הנדל"ן (כמעט בכל תחום בעצם ) שאני מתקשה למצוא משהו מקורי וסביר בעיני . לא ברור לי אם אני חייב להיות כזה מקורי מחמת הבלעדיות המסחרית ... אנא כול עזרה תתקבל בברכה .

למה להשתמש בשם של מישהו אחר?

מבלי להכנס להסברים על התנאים והסייגים שאולי יאפשרו לך להשתמש בשם - מאוד לא מומלץ, גם מבחינה שיווקית וגם מבחינה משפטית, להשתמש בשם שאחר כבר משתמש בו, בייחוד אם מדובר על אותה המטרה. בברכה,

איןLשם

New member
כי זה שם סביר .ונמאס לי לשבור הראש על שמות ..

יש בישראל כמה אלפי משרדים בנושאי נדל"ן אז אתה מציע לי מה בדיוק לעשות ?? אם זה לא חוקי אז זה סיפור אחד, אבל ממה שהבנתי כאן מקריאה מהירה זה חוקי ואין בלעדיות על השם ביחוד שהוא בכלל במשרד בצפון ואני עובד מהמרכז .

אם אין לך בעיה להסתכן בתביעה נגדך, לך על זה..

ישראל אינה מחולקת למדינות וטיעון שלעסק מסוים יש מוניטין רק באזור ספציפי, למרות שהוא אינו מופרך, יהיה קשה ויקר להוכחה ולא יחסוך הליכים משפטיים. גם סימן שאינו כשיר לרישום כסימן מסחר יכול, מכח השימוש, להפוך למוגן. מבלי לקבל חוות דעת מסודרת, בכתב, בנוגע להיעדר סיכון, מאוד לא הייתי ממליץ להשתמש בשם שמישהו אחר משתמש בו. מעבר לכך, אל תשכח שאתה עלול לגרום לעצמך נזקים, קח לדוגמא מקרה שבו העסק הצפוני עובר על החוק ועושים עליו תחקיר בכלבוטק או תוכניות דומות - לך אחר כך תמצא את כל הלקוחות הפוטנציאליים שלא פנו אליך כי חשבו שאתה זה הוא ולך תסביר לכל הלקוחות הקיימים שלך שאתה זה לא הוא... תוספת שם עיר לסימן של מישהו אחר, לרוב, בעיני, לא תגרום להבדלה שפותרת בעיה של הפרת סימן. כלומר, זה לא פותר לך את הבעיה. אני שב וממליץ - לשבור את הראש במציאת שם עדיף בהרבה מלהתמודד עם תביעות או בלבול בין העסקים מאוחר יותר. בברכה,

איןLשם

New member
תודה אני אחשוב על זה אבל יש בעיה

נראה לי שמאחר והשם שלו כמו גם שלי ושל מאות חברות תייווך ויזמות נדלן אחרות הוא מה שמוגדר בשפה המשפטית " שם תיאורי" כמו רבים אחרים שמכילים מילים שקושרות לנכסים ובתים. כגון " בית לי , נכס לי , נכסים לנו , בתים שלנו, הום סנטר , הום לי וכו' - יהיה קשה למצוא משהו מקורי שיקשר אותי לעסק שבו אני עוסק, מבלי להיות כמו הבדיחה על המוהל ששם בחנות שלו בחלון ראווה שעונים בגלל הנסיבות . מה שכן כדי להבדיל עצמי מעבר להוספת שם העיר שכבר תבדיל ביני לבינו בצורה די משמעותית , אני גם בונה "לוגו משלי" עם ציור משלי שלא דומה ללוגו שהוא עשה לעצמו , ואני ממקווה שזה יעזור - באמת לא התיחסת לעניין הלוגו השונה שלי האם לוגו שונה לא מעיד על עסק שונה .??. הוא צריך יהיה להוכיח שאני נסיתי להיות דומה לו בכוונת זדון ואני ממש לא מנסה להיות דומה לו ואין קשר אליו ככה שלא נראה לי שאדם רציני יכנס להרפתקאה של תביעה והוצאות משפט סתם אבל אולי אני טועה .

למה השם חייב להיות כזה?

אני אמנם לא איש שיווק - אבל למה לא להיות מקוריים יותר? אף אחד לא נכנס לאינטרנט ומחפש "נכסים לנו" כשהוא צריך מתווך דירות. אף אחד לא מחפש בדפי זהב "בית לי" אלא מתווך... מאחר וקשה לצבור מוניטין בשם תיאורי, עדיף לך להיות מקורי ולבחור שם ייחודי. שימוש בלוגו שונה אבל שם זהה/דומה מאוד לא עוזר לך הרבה. אם תראה בית קפה עם שלט "ארומה" אבל סמל שונה, עדיין סביר שתחשוב שזו ארומה שאתה מכיר ממקום אחר. בברכה,

איןLשם

New member
אתה יודע מה נשאל אחרת אם אני מוסיף לשם שנבחר

עוד מילה נניח שם של עיר נניח " XXXXXX חולון " לצורך הדוגמא - אז זה כבר נחשב לא אותו שם ?? או שאפשר לומר שזה דומה ויוצר אי הבנות ???

למעלה