שאלה לגבי שמיכה לתינוק

ליאתו

New member
שאלה לגבי שמיכה לתינוק

חדשה בפורום, אבל סורגת כבר כמה שנים כתחביב; חזרתי לסרוג לפני כמה חודשים, בנתיים רק לילדי שלא מזמן חגגו יום הולדת שלישי. ועד כאן ההקדמה. השאלה היא כזאת: אחותי עומדת ללדת בן בקיץ, ואני רוצה לתת לה מתנה סרוגה. מצאתי הוראות לסריגת שמיכה עם קישוטי פרת משה רבנו; משום מה אחותי אוהבת את המוטיב הזה, וזה מצא חן בעיני. מה שלא ברור לי - דוגמא כזאת משאירה המון חוטים מאחורה - חוטים שמדלגים מהרקע לקישוט ובחזרה. זה נשמע לי משהו שאם מכסים בו תינוק - ישר נתפסות לו האצבעות בזה וכו'. האם אני מפספסת כאן משהו? אשמח לתובנות.

ליאתו

New member
אפשר להקשות ולשאול...

איך בוחרים בד? איך תופרים אותו? (ביד, בחוט רגיל, ומקפלים את השוליים פנימה?) אני נרגשת מאוד מכל העניין של להפוך לדודה בקרוב.

ענבל30

New member
תשובות לקושיות ../images/Emo13.gif

בד - חשוב שיהיה נעים ונוח לעבודה - לכן חשבתי על פליז. תופרים ביד (לבד פליז לא חייבים לתפור את השוליים בכדי שלא ייפרם, וזה יתרון) מקפלים את השוליים ותופרים עם חוט מכלב (חוט פשוט שנועד להחזקה זמנית של הבד עד לקיבוע בחוט קבוע) גודל הבד לאחר הקיפול יכול להיות זהה בדיוק לגודל השמיכה הסרוגה או מעט יותר קטן (ואז יש מעין מסגרת סרוגה מסביב) תופרים עם חוט אדום (או שחור, או לבן... מה שתבחרי ויתאים לדוגמא) לשמיכה. וכשמסיימים פורמים את החוט המכליב. האמת - הכל בתיאוריה, מעולם לא הכנתי דבר כזה, אבל זה נשמע לי די פשוט... והאמת שבא לי גם לנסות... (אני רק צריכה קודם לסרוג שמיכה
)

ליאתו

New member
ממש תודה על צרור העצות

ייקח עוד זמן עד שזה ייתרגם לביצוע, אבל כשזה ייקרה, מבטיחה לעדכן!

tatia

New member
מחשבה..

לפי דעתי פליז לא כל כך מתאים, הוא מלא חשמל סטטי. הכי טוב זה בד כותנה ופלנל .

ענבל30

New member
במקרה כזה

אכן מומלץ לתפור "ביטנה" לשמיכה, שיהיה לה צד אחד שהוא מבד והשני סרוג. (אפשר בבד פליז אדום שמתאים לדוגמת החיפושיות) אני ראיתי תמונה פעם של שמיכה עם דוגמת חיפושיות וחמניות לסירוגין, אבל בקרושה. בקרושה אין את הבעיה של חוטים נמתחים בצד האחורי, הדוגמה נראית זהה בשני הצדדים. אולי אפשר לשקול לסרוג משהו כזה...

ליאתו

New member
תודה.

מסרגה אחת הייתה פותרת את הבעיה, אבל בנתיים אני יודעת לסרוג רק בשתיים.

ifmi

New member
יש לך שתי אפשרויות

1. לתפור ביטנה נעימה מבד כותנה רך טיפ- את יכולה לקנות סדיניות לתינוקות בסופר פארם ולתפור 2 כאלה ביחד לגודל הרצוי ואז לתפור ביד כמובן לשמיכה. כדי להתיר את התפרים את יכולה לתפור מעליהם שרוך מסאטן דק. 2. כדאי לסרוג במסרגה אחת ואז אין בעיה עם החוטים מאחור. כך גם תהיה לך דוגמא משני הצדדים

ליאתו

New member
ככל שאני חושבת על זה...

יותר אני מתרגשת מהפרויקט. לא הבנתי - למה אני צריכה לתפור שתיים יחד? הן קטנות מידי? דקות מידי?

ifmi

New member
תשובות

כאמא לתינוק בין 4 וחצי חודשים הסדיניות מעוד רכות ונעימות למגע לעורו של תינוק שרק נולד. אני קניתי בשילב (אם אני לא טועה חבילה של 4 עולה 20 ש"ח). תבדקי שהן עשויות כותנה. את לא צריכה לתפור אחת על השניה אלא אחת ליד השניה מאחר ומשתמשים בהן לשים מתחת לראש התינוק כשהוא פולט וכך לא צריך להחליף את כל הסדין הגודל שלהן הוא כשליש מיטת תינוק. תתפרי ואם צריך תגזרי לגודל הרצוי.

ליאתו

New member
תודה על התשובות

אני לא חיה בארץ (חוזרת עד שאחייני נולד, אבל בנתיים אני בארה"ב), אז אני אבדוק מה האלטרנטיבות כאן. תודה.

במבליק1

New member
שמיכה לתינוק

מישהי שאני מכירה עשתה שמיכה לתינוקת מצמר ורוד בדוגמא מהממת ותפרה מתחת בד סאטין ורוד וזה יצא יפהפה! יכול להיות שזה שמיכה יותר לשוויץ מאשר לחימום אבל היא יצאה ממש ממש יפה, אז זה עוד רעיון...

maybesure

New member
סליחה על ההתפרצות../images/Emo9.gif

באתי ישר מהעמוד הראשי. נראה לי שבבסיס את לא מכירה את סוג הסריגה הזה, במידה ומדובר על סריגה בשתי מסרגות. הדוגמאות הציוריות נקראות "ג'קארד", ויש טכניקה פשוטה אבל קצת מסורבלת ליצור אותם. עובדים במספר החוטים כמספר הצבעים , את הרקע סורגים בחוט אחד בלבד, בצבע הרקע, ובכל פעם שמתחילים מוטיב מוסיפים את שאר הצבעים. יוצא שסורגים עם חבילות צמר את כל השמיכה! את החוטים שכביכול צריך "למשוך" מאוחרי הדוגמה, בעצם צריך לגלגל אותם על החוט הנסרג לפני שיוצרים ממנו עין.נניח שאת בחוט אחדום ויש לך נקודות שחורות על גב החיפושית, אז כל עוד את בעינים אדומות-את מלפפת את החוט החור והרקע (ואם יש עוד צבעים) על החוט האדום ורק אז יוצרת מהאדום עין. ככה כל עין. בדרך זו לא יווצרו שום חוטים משוכים מאחור, וגם לא יווצרו כיווצים בגלל חוטים שאינו שווים באורכם בגב הדוגמה. (החלק המדוגם יהיה טיפה יותר עבה בגלל כפילות החוטים) בטנה מומלץ לתפור בכל מקרה, ובעיני עדיפה בטנת פליז ע"פ סאטן, גם בגלל גמישות הבד שמתאימה יותר לסריגה, וגם בגלל חמימות הבד ונעימותו. ממליצה מאוד ללמוד את הטכניקה (הלוואי ויכלתי לעזור יותר), כי פעם אחת לומדים אותה והיא טובה לכל הסריגות המצויירות בשתי מסרגות.

ליאתו

New member
אני מצטערת, אבל לא ממש הבנתי

מה זאת אומרת "סורגים עם חבילות צמר את כל השמיכה?" בניגוד למה? את מתכוונת שיוצרים כדור קטן לכל חיפושית, או שמשתמשים באותו חוט אדום (ואותו שחור) לכל השמיכה? אבל יותר חשוב, איך מלפפים את השחור והאדום ביחד ויוצרים רק מהאדום עין מבלי שיראו את השחור בקדמת הדוגמא? איפה משאירים את השחור? זה נשמע לי חשוב ושימושי, אבל הטכניקה לא ברורה לי.

maybesure

New member
צודקת, שוב התנצלות:

"סורגים עם כמה חבילות צמר במהלך כל העבודה" והכוונה שכולן מחוברות לסריגה בו זמנית. לכן זה לא מסוג הסריגות שקל לנייד. הן מצריכות התיישבות במקום קבוע אחרת הכל מסתבך. יש ליצור כדור נפרד לכל חיפושית כל כך קשה לי להסביר תיאורטית את טכניקת הליפוף. אנסה כך: הליפוף נעשה בצד שמאל של השמיכה בלבד, כאשר הדוגמה תיראה בצד ימין, ולכן גם מומלץ לעשות בטנה. החוטים, אם כך, מלופפים בצד בו תיארת בהתחלה שיהיו משיכות חוטים (מאחור). לדעתי הדרך הטובה ביותר להבין זאת היא ליצור ריבוע של סריגה ולנסות בו מוטיב אחד של חיפושית או של דוגמה פשוטה יותר בשני צבעים, ולהתחיל לנסות ללפף. אולי אצליח לצלם לך סריגה כזו מאחד הסוודרים הישנים שסרגתי עוד בשנות ה 70
אצלם צד ימין וצד שמאל.

למעלה