שאלה לגבי תאונה

misty10

New member
שאלה לגבי תאונה

אני רוכבת על קטנוע, נסעתי בערב בכביש מהיר מחיפה לכיוון הצ'ק פוסט בנתיב הימני, לפני היו 2-3 מכוניות. בנתיב בצד ימין היה רכב שעצר ונתן זכות קדימה למכוניות פני, אולם כשאני הגעתי לצומת הנהגת החליטה להשתלב בכביש, אולם היא נכנסה בי בצד ימין, עשתה נזק קל לקטנוע. אני רציתי שהיא תשלם עבור הנזק אולם היא חושבת שהיא לא אשמה, ולכן בתור מחווה של רצון טוב היא מוכנה לשלם עבור התיקון 50% מערך התיקון. בנוסף היא פגעה לי ביד ימין, ולפני כמה ימים התחיל לי שם כאבים, והייתי רוצה לדעת איך בדיוק יודעים אם זה קשור לתאונה, מישהו אמר לי שיכול להיות שיש לי מכה יבשה, אבל אין לי את הכתם הכחול/שחור שהוא אמר שהיה לו לפני. הייתי רוצה לדעת: 1. האם הייתי צריכה להתפנות לבית חולים למרות שלא הרגשנו שנפגענו בגוף? 2. איך יודעים שהכאבים נובעים מהמכה שקיבלתי מהתאונה, מה צריך לבדוק בזמן של מכה יבשה? 3. האם שווה לתבוע את תשלום תיקון החלק (המחיר הוא כמה מאות בודדים)? תודה על כל תשובה

תשובה

מובן שאין זה היגיוני להתפנות לבי"ח אם לא הרגשת שנפגעת לאחר התאונה. חבלות וכאבים עלולים להופיע ימים לאחר תאונה. פני לרופא קופת החולים וספרי לו שהופיעו כאבים מתאונה לאחר מספר ימים. עו"ד יניב בקאל

תשובות

1. האם הייתי צריכה להתפנות לבית חולים למרות שלא הרגשנו שנפגענו בגוף? - לא פונים סתם לטיפול רפואי. אם התחיל עכשיו כאב - פני עכשיו לטיפול. 2. איך יודעים שהכאבים נובעים מהמכה שקיבלתי מהתאונה, מה צריך לבדוק בזמן של מכה יבשה? - לא תמיד מופיעים שטפי דם (המטומות) במקרה של מכה יבשה. לא תמיד יש מה לבדוק. אם חשים בכאב מבררים בעקבות מה הוא נובע. 3. האם שווה לתבוע את תשלום תיקון החלק (המחיר הוא כמה מאות בודדים)? - אם יש בסיס משפטי מוצק אז שווה להשקיע זמן ומאמץ בתביעה. לפעמים מתוך רצון לחסוך זמן ולקנות סיכון מוכנים נתבעים לשלם ומצד שני תובעים מוכנים לקבל פחות מהנזק בפועל, העיקר לא להגיע לבית המשפט ולחסוך את הטרחה.

למעלה